De ranglijst van snoerloze stofzuigers. Welke stofzuiger kiezen?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Een snoerloze stofzuiger is een apparaat dat ons wooncomfort aanzienlijk kan verbeteren en ons huis schoon kan houden zonder te worstelen met een snoer en een telescoopbuis. Welke snoerloze stofzuiger kiezen? Bekijk onze ranglijst!

Kenmerken van snoerloze stofzuigers

Wat ishet verschil tussen een snoerloze en een traditionele stofzuiger? Eerst en vooral gebruiksgemak. Snoerloze stofzuigers zijn ontworpen om ons zo goed mogelijk van dienst te zijn, maar ook zodat we gemakkelijk een plek kunnen vinden om ze op te bergen. We hoeven ze dus niet op en uit te vouwen bij en na elk gebruik. We hoeven ze alleen maar rechtop te zetten, waardoor ze minimale ruimte innemen. Ze zijn ook niet beperkt door de lengte van de kabel, maar alleen door de werktijd van de batterij, afhankelijk van het oplaadniveau. Op de Poolse markt zijn er vooral stofzuigers zonder stofzak, die een reservoir aan het handvat hebben dat moet worden verwijderd en geleegd als het vol is. Let bij het zoeken naar de beste snoerloze stofzuiger voor jou op de volgende kenmerken:

 • zuigkracht,
 • de tijd die nodig is om de batterij volledig op te laden,
 • de werkingsduur van de batterij.

Deze drie aspecten hangen met elkaar samen. Een stofzuiger met een hoog vermogen heeft invloed op de levensduur van de batterij, waardoor deze sneller leeg is. Een apparaat met minder vermogen kan langer werken zonder op te laden, maar is mogelijk niet effectief in het verwijderen van groot vuil. Welke snoerloze stofzuiger moet je kiezen? Bekijk onze ranglijst!

Ranglijst van snoerloze stofzuigers

In onze ranglijst hebben we besloten om de beste snoerloze stofzuigers in verschillende prijsklassen op te nemen, rekening houdend met hun vermogen, werking op batterijen en de extra functies waarmee sommige zijn uitgerust.

Huishoudelijke reiniging
ranglijst van snoerloze stofzuigers/ foto: canva.com

DYSON V11 Absolute Extra snoerloze stofzuiger

Dit is een apparaat van hoge kwaliteit dat is uitgerust met een motor die 125.000 keer per minuut ronddraait, terwijl de ondersteunende 14 cycloontechnologie een kracht van 79.000 g genereert. Het is dus een stofzuiger met een hoge zuigkracht. Dit heeft echter invloed op de levensduur van de batterij; het apparaat kan 60 minuten werken, terwijl de volledige oplaadtijd 4,5 uur is. De Dyson V11 Absolute Extra heeft echter extra standen: auto en eco, die de batterijduur verlengen tot 120 minuten. Via het ingebouwde LCD-scherm kunnen we de status van onze stofzuiger volgen. In de praktijk presteert hij erg goed op verschillende oppervlakken, dankzij een borstel met stijve nylonharen en ook koolstofvezel. Hierdoor kan hij heel goed overweg met tapijten, maar ook met het opzuigen van stof van harde vloeren. Andere kenmerken van dit model zijn:

 • 6-lagig filtersysteem,
 • dankzij het hygiënische ledigingsmechanisme hoef je het vuil niet aan te raken,
 • het werkt met een volume van minder dan 75 dB, dus het is een stil apparaat.
 • Het apparaat wordt verkocht met een kierenborstel, een zachte afstofborstel, een mini-elektrische borstel, een vuilborstel en heeft een stofreservoir van 0,76 liter.

Het is echter een duur apparaat, met prijzen vanaf € 3.200.

Philips 8000-serie Aqua

Dit is een model dat niet alleen stofzuigt, maar ook reinigt. Dankzij het 2-in-1 hulpstuk stofzuigt en dweilt hij de vloer, verwijdert hij kleverige vlekken en, zoals de fabrikant verzekert, ook bacteriën. De 25,2 volt batterij heeft een werktijd van 80 minuten, met turbostand gaat hij 35 minuten mee en de oplaadtijd is 300 minuten. Dankzij een apart 360° draaibaar opzetstuk kan hij alleen gebruikt worden om te stofzuigen en kan hij ook gebruikt worden als handstofzuiger. Hij wordt geleverd met een extra filter, een lang spleetmondstuk, een slang en een zachte borstel. Hij heeft een drievoudig filtersysteem en de inhoud van het stofreservoir is 0,6 liter. De prijs is € 2.869,00.

Xiaomi Mi Handstofzuiger G10 (BHR4307GL).

Dit model heeft een energiezuinige batterij die een kleine hoeveelheid stroom verbruikt in stand-by en een verwaarloosbare hoeveelheid in ruststand. Deze snoerloze stofzuiger kan tot 65 minuten werken op één lading, terwijl een volledige lading van de batterij ongeveer 3,5 uur duurt. Er zijn vier gebruiksstanden die invloed hebben op hoe lang het apparaat kan worden gebruikt op één lading – standaard, max, eco en auto. De bedieningsknoppen bevinden zich op het handvat. Hij heeft ook een dweilfunctie en een stofreservoir van 6 liter. De elektrische borstel waarmee hij is uitgerust verwijdert effectief moeilijk vuil van tapijten, zoals haren. Dit model weegt slechts 4 kg en heeft ook een ingebouwd LED-display dat het batterijniveau aangeeft. De functies omvatten een spleetmondstuk, afstofborstel en meubelborstel. Hij kan ook dienst doen als handstofzuiger. Ondanks de vele voordelen is de zuigkracht niet de meest efficiënte, maar de prijs van dit model is meer dan £1,100, wat ongetwijfeld een voordeel is.

Dyson V8 Absolute

Dit zeer lichte model weegt slechts 2,6 kg en heeft een hoge zuigkracht van 115 AW. Deze stofzuiger heeft 5 uur nodig om volledig op te laden en kan 45 minuten continu worden gebruikt. Hij kan niet tegelijkertijd dweilen, maar kan ook dienst doen als handstofzuiger. Dankzij de elektroborstel en de krachtige digitale motor wordt vuil effectief aangepakt. Dit apparaat is uitgerust met een hygiënisch ledigingssysteem via een speciale hendel. Het heeft ook twee energiestanden en een effectief luchtfilter. Het apparaat wordt geleverd met accessoires zoals een zachte borstel en een mini powerborstel en een dockingstation om de stofzuiger op te bergen en op te laden. Dit is een uitstekend apparaat met als nadeel een prijs vanaf £1,800.

Beko VRT61818VW snoerloze stofzuiger

Dit is een zeer aantrekkelijk geprijsd model – rond de £400-450. De zuigkracht is niet van het hoogste niveau, maar hij presteert goed op veeleisende oppervlakken. Hij is licht en compact en kan 60 minuten werken op de standaardinstellingen en 20 minuten op de turbostand. De oplaadtijd is 5 uur. Hij werkt goed voor het reinigen van hoekjes en gaatjes en vlakke oppervlakken. Hij is uitgerust met LED-lampjes om de status van het apparaat aan te geven.

TEFAL Air Force Flex 360 TY9471

Dit apparaat verschilt aanzienlijk van de tot nu toe gepresenteerde modellen. Dankzij de Flex-technologie buigt de stofzuiger om met de uiteinden onder meubels te komen, zodat het niet nodig is om te bukken of te hurken. Hij kan ook worden gebruikt als handstofzuiger. Hij heeft een goede zuigkracht (hij heeft een vermogen van 100 AIR watt), maar is relatief luidruchtig – de batterij gaat 35 minuten mee en de volledige oplaadtijd is 3 uur. De prijs ligt rond de £900-1000.

Philips Speedpro Max FC6823/01

Dit is een stil model dat zeer goed overweg kan met vuil, ook vuil dat zich in hoeken en onder meubels verstopt. Hij wordt niet alleen gebruikt voor het traditionele stofzuigen van vlakke oppervlakken, maar ook in hoekjes en gaatjes, waardoor hij zich onderscheidt van veel andere modellen. De accu werkt 20 minuten op turbolading en 60 minuten in de standaardmodus. De oplaadtijd van de batterij is 5 uur en terwijl het apparaat werkt, krijg je meldingen over de batterijstatus. De prijs van deze snoerloze stofzuiger is ongeveer € 1.400.

Electrolux Ergorapido EER7ALLRGY 2in1

Dit is een stofzuiger voor mensen met een allergie, maar niet alleen. Hij is uitgerust met een allergiefilter dat tot 99,99% van de microstofdeeltjes opvangt. Bovendien verwijdert hij zelf haar en huidschilfers dankzij de gebruikte technologie – zodat we deze vervelende klus niet zelf hoeven te klaren. Met een druk op de knop verwijdert het interne mes vezels en haren door ze zelf in het stofreservoir te duwen. Dankzij de oplaadbare batterij kan dit apparaat 48 minuten continu werken. Hij kan ook als handstofzuiger worden gebruikt en is zeer goed in het reinigen van de vloer. De prijs ligt rond de £1,000.

Bosch Athlet BBH62860

Dit model is zeer effectief in het verwijderen van vuil op bijna elk oppervlak, dankzij de hoogwaardige borstels die bij dit model worden geleverd. De levensduur van de accu is 60 minuten en de oplaadtijd is 6 uur. Het voordeel is dat je het filter en het stofreservoir niet vaak hoeft schoon te maken. De prijs van dit model is meer dan £1,000.

MPM MOD-33 snoerloze stofzuiger

Het laatste model in onze lijst is een combinatie van een snoerloze stofzuiger, die goed overweg kan met tapijten en vlakke oppervlakken, en een handstofzuiger. Met deze laatste kun je kleinere kruimels aanpakken, maar ook bijvoorbeeld een auto stofzuigen. Dankzij de vele accessoires in de kit houdt hij ons huis en onze flat comfortabel en schoon. Dit lichtgewicht apparaat gaat 30 minuten mee als het volledig is opgeladen. De prijs van dit model is ongeveer 500 PLN.

Welke snoerloze stofzuiger kiezen?

Bij het kiezen van een snoerloze stofzuiger zijn er verschillende belangrijke aspecten om naar te kijken.

 • zuigkracht,
 • gewicht,
 • volume,
 • oplaadtijd,
 • levensduur van de batterij,
 • extra functies zoals dweilen en handzuigstand,
 • bouwkwaliteit,
 • prijs.

Snoerloze stofzuigers zijn erg handig in gebruik en nemen niet veel ruimte in. Ze zijn ideaal voor huizen en flats en omdat er geen kabels nodig zijn, kunnen ze elke kamer gemakkelijk en soepel bereiken. Elke stofzuiger heeft verschillende functies, dus het is de moeite waard om bij het kiezen van een stofzuiger te letten op wat je het belangrijkst vindt. Als je een stofzuiger wilt voor gewone schoonmaaktaken en je wilt een lage prijs, dan kun je gemakkelijk een model vinden in de prijsklasse van 400-500 PLN. Als je een multifunctioneel apparaat wilt kopen, moet je rekening houden met hogere kosten, die zelfs meer dan PLN 3500 kunnen bedragen. Het is de moeite waard om rekening te houden met de levensduur van de batterij, want niet elk model is efficiënt en het kan vervelend zijn om tijdens het schoonmaken te worden ontladen – vooral als de oplaadtijd enkele uren bedraagt. Een ander voordeel van snoerloze stofzuigers is ongetwijfeld dat ze weinig ruimte innemen – we kunnen ze gemakkelijk tegen een muur zetten zonder ze te hoeven in- of uitklappen. De afwezigheid van zakken en het filtersysteem maken het gebruik van zo’n apparaat nog eenvoudiger en efficiënter. Als je eenmaal voor een snoerloze stofzuiger hebt gekozen, wil je waarschijnlijk niet meer terug naar traditionele modellen.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -