Industriële meubels, een idee voor een ongewone wooninrichting

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

De industriële stijl, die ontstond als gevolg van de recessie en het ineenstorten van veel fabrieken in de Verenigde Staten in de vorige eeuw, is momenteel erg in. Het is in deze esthetiek dat de interieurs van oude herenhuizen, met hun natuurlijke bakstenen, en de interieurs van flats, die ontstonden na de verbouwing van industriële gebouwen tot woningen, worden ingericht. De industriële sfeer past perfect bij de interieurs waarin natuurlijk pleisterwerk zichtbaar is, vaak bekrast met zichtbare sporen van bekisting, structurele elementen van het gebouw: alle steunberen, steunen, balken en natuurlijke baksteen en beton.

Industrieel meubilair
Industrieel meubilair

Meubels van metaal en onafgewerkt hout zijn ideaal voor dergelijke interieurs. Industriële meubels zijn vaak opzettelijk verouderd: ze zijn geschuurd, de verf is geschilferd of sommige delen zijn bedekt met roest. Het zijn meubels met eenvoudige, rauwe lijnen waarin klinknagels, lasnaden en eventuele verbindingen zichtbaar zijn. Steeds meer toonaangevende merken bieden zulke meubels aan, dus je hoeft er niet naar te zoeken op antiekmarkten. Meubels van gevestigde Scandinavische merken en zelfs meubels van nieuwe merken die net beginnen, worden steeds meer geïnspireerd door meubels die vroeger alleen in fabrieken, boerderijen of ziekenhuizen te zien waren. Dit zijn meubels waarvan het ontwerp doet denken aan de stijl van werknemersmeubilair, kantoorarchiefkasten, laboratoriumkasten en -tafels en ziekenhuiskasten. Metaal wordt gecombineerd met glas of natuurlijk hout. Metalen roosters worden vaak gebruikt in plaats van traditionele kastdeuren om de rauwheid van het meubilair te benadrukken.

Industriële interieurs
Industriële interieurs

Industriële meubels zijn echter niet alleen voor liefhebbers van een rauwe stijl in interieurs. Deze meubels passen ook perfect bij elke andere stijl. Ze kunnen in een interieurontwerp worden geïntroduceerd als een element dat de leidende esthetiek breekt, waardoor het interieurontwerp interessanter wordt. Meubels in industriële stijl zien er geweldig uit in combinatie met klassieke meubels.

Het zijn echter zeker meubels voor durfallen en veeleisenden. Ze zijn voor mensen die hun “oude” look op prijs stellen, die zich niet storen aan verfschilfers of roest op een meubelstuk dat ze net hebben gekocht. Dit zijn meubels voor mensen die van originele interieurs houden, die zich willen onderscheiden en geen saaie opstellingen willen kopiëren.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -