Permanent zwaaien – hoe doe je dat?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Permanente permanenten zijn niet alleen een throwback naar de mode van de jaren 80 en 90, maar ook een moderne manier om mooi golvend haar te hebben. Ontdek hoe je het goed aanpakt en lang van het effect kunt genieten.

Wat is permanenten?

Een permanent, ook wel ‘perm’ genoemd, is een gespecialiseerde kappersbehandeling die al jaren onverminderd populair is. Het belangrijkste doel is om je haar permanente golven of krullen te geven. Het proces omvat het veranderen van de structuur van het haar met behulp van speciale chemicaliën, waaronder thioglycol ammoniumzuur. Nadat de juiste preparaten zijn aangebracht, wordt het haar op rollen van verschillende grootte gewikkeld, waardoor de grootte en vorm van de krullen kan worden gecontroleerd.

Afhankelijk van het haartype, de lengte en het gewenste effect kiest de kapper de juiste producten en technieken. Perms kunnen worden gebruikt op zowel kort als lang haar. Het is echter goed om te onthouden dat het effect van een permanent niet permanent is – na verloop van tijd keert het haar terug naar zijn natuurlijke staat, wat meestal enkele maanden tot een jaar duurt.

Hoewel permanenten een relatief veilige procedure is, is het raadzaam om een ervaren kapper te raadplegen voordat je het doet. Niet elk haartype is geschikt voor dit type behandeling en verkeerd uitgevoerde permanenten kunnen leiden tot beschadiging van het haar.

Mannen permanenten – is het een goed idee?

De huidige trends op het gebied van mode en haarstyling gaan niet aan mannen voorbij. Mannenpermanenten worden steeds populairder, vooral bij diegenen die hun haar wat meer karakter willen geven. Met een permanent kunnen mannen genieten van natuurlijk ogende krullen zonder dat ze hun haar elke dag hoeven te krullen of sterke stylingproducten hoeven te gebruiken.

Mannen moeten echter een paar belangrijke punten in gedachten houden als ze voor een permanent gaan. Ten eerste is niet elk haartype geschikt voor een permanent. Haar dat te kort, beschadigd of verzwakt is, kan niet het gewenste effect hebben. Ten tweede is het belangrijk om een kapsalon te kiezen die ervaring heeft met het uitvoeren van permanenten bij mannen. De juiste producten, technieken en ervaring van de kapper zijn de sleutel tot een bevredigend resultaat.

Een lichtgewicht permanent die het haar lift

Velen van ons dromen van volumineus haar dat niet doorhangt onder het gewicht van cosmetica of lengte. Een lichtgewicht permanent die het haar lift is het antwoord. In tegenstelling tot een traditionele permanent, die gericht is op het creëren van uitgesproken krullen, is een lichtgewicht permanent erop gericht om het haar bij de aanzet te liften voor een natuurlijke, gezonde look.

Deze behandeling is ideaal voor mensen met fijn, terugwijkend haar die extra volume nodig hebben. Het haar wordt voorzichtig bewerkt, waardoor de kans op beschadiging minimaal is. Het resultaat is dat het haar pluiziger wordt maar een natuurlijke look behoudt zonder er ‘stijf’ uit te zien. Een lichtgewicht permanent is ook geweldig voor mensen die niet elke dag een föhn of stijltang willen gebruiken om hun haar te stylen.

Keratine krullen

Keratinekrullen is een innovatieve stylingtechniek die de voordelen van permanenten en haarverzorging combineert. Keratine, het hoofdingrediënt van deze behandeling, is een natuurlijk eiwit dat in de haarstructuur voorkomt. De functie ervan is om het haar van binnenuit op te bouwen en te versterken.

Tijdens de keratine krulbehandeling wordt het haar eerst op rollers gerold en vervolgens bedekt met een speciaal keratine preparaat. Hierdoor kan de keratine onder invloed van warmte de haarstructuur binnendringen, deze regenereren en het haar een permanente vorm geven. Het eindresultaat zijn mooie, glanzende krullen die ook nog eens gezond en gevoed zijn.

Het is vermeldenswaard dat keratine krullen veel zachter zijn voor het haar dan traditionele permanenten. Het bevat geen sterke chemicaliën die het haar kunnen beschadigen. Daarom is het ideaal voor mensen met fijn, breekbaar haar die dromen van mooie krullen.

Keratine krullen
Keratine krullen / canva

Voor en na permanenten

Een permanent is een behandeling die het uiterlijk van ons haar drastisch kan veranderen. Velen van ons kiezen ervoor om ons kapsel te transformeren en ons haar een nieuw karakter te geven. Maar voordat je beslist om een permanent te nemen, is het de moeite waard om de voor- en na-effecten van de behandeling te bekijken.

Voor de behandeling: Het is belangrijk dat je haar in goede conditie is. Als het beschadigd, droog of zwak is, is het de moeite waard om het eerst te regenereren. Vóór het permanenten is het ook een goed idee om af te zien van andere chemische behandelingen zoals kleuren of bleken. Het haar moet goed gevoed en gehydrateerd zijn voor een beter eindresultaat.

Na de behandeling: Haar na het permanenten heeft speciale verzorging nodig. Investeer in producten voor krullend haar om je krullen in goede conditie te houden. Vermijd ook veelvuldig gebruik van een stijltang of haardroger, die het effect van de permanent kunnen verzwakken. Regelmatig de punten bijknippen zal er ook voor zorgen dat je haar er gezond blijft uitzien.

Bij het kiezen van een permanent is het ook de moeite waard om rekening te houden met je haartype. Dun en fijn haar kan anders reageren op de behandeling dan dik en sterk haar. Daarom is het belangrijk om een ervaren kapper te raadplegen die je kan helpen bij het kiezen van de juiste techniek en producten.

Het is ook goed om te onthouden dat het effect van een permanent niet permanent is. Na verloop van tijd keert het haar terug naar zijn natuurlijke staat. De duur van het effect hangt af van veel factoren, zoals het haartype, de conditie, de gebruikte producten en de permanenttechniek. Daarom is het belangrijk om voor de behandeling goed na te denken over het gewenste effect en de keuze van de techniek en de producten daarop af te stemmen.

Samenvatting

Een permanent is een uitstekende manier om het uiterlijk van je haar te veranderen en het een nieuwe vorm te geven. Met verschillende technieken en producten kun je effecten bereiken die variëren van zachte golven tot sterke krullen. Het is echter belangrijk om na de behandeling de juiste verzorging te nemen om lang van mooi en gezond haar te kunnen genieten.

Veelgestelde vragen over permanenten

Hoe lang duurt een permanent?

Een permanent duurt enkele maanden tot een jaar, afhankelijk van het haartype en de gebruikte producten.

Hoeveel kost een permanent?

De kosten van een permanent in Polen variëren van enkele tientallen tot enkele honderden PLN, afhankelijk van de salon en de regio.

Beschadigt permanenten het haar?

Een permanent kan het haar verzwakken als het niet correct wordt uitgevoerd of als het haar eerder beschadigd is geweest.

Hoe lang duurt een permanent?

Een permanent duurt enkele maanden tot een jaar.

Hoeveel kost een permanent?

Een permanent kost tussen enkele tientallen en enkele honderden PLN in Polen.

Beschadigt permanenten mijn haar?

Verkeerd aangebrachte permanenten kunnen het haar beschadigen.

Hoe lang duurt een permanent?

Een permanent duurt meestal enkele maanden tot een jaar.

Wanneer geen permanent?

Je zou geen permanent moeten doen op zeer beschadigd, verzwakt of recent gekleurd haar.

Wat niet te doen na een permanent?

Vermijd na een permanent sterke stylingproducten en veelvuldig gebruik van een haardroger.

Hoe vaak moet ik mijn gepermanent haar wassen?

Je kunt je gepermanent haar om de 2-3 dagen wassen om het niet te veel uit te drogen.

Wat kan ik doen in plaats van een permanent?

Gepermanent haar kan om de 2-3 dagen gewassen worden om het niet te veel uit te drogen.

Moet ik mijn haar wassen na een permanent?

Na een permanent wordt het haar meestal in de salon gewassen, maar de eerste 24-48 uur na de behandeling mag het haar thuis niet gewassen worden.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -