De kruinchakra, of Sahasrara – spirituele ontwikkeling

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Weinigen onder ons kennen dekruinchakra of Sahasrara omdat het een zeer vergevorderd stadium van spirituele ontwikkeling is. Velen geloven dat de kruinchakra de laatste chakra is die we kunnen bereiken, maar dit is niet waar. De Sahasrara is een chakra dat alleen toegankelijk is voor diegenen die een hoog niveau van bewustzijn en meditatie hebben bereikt. Het is de chakra die ons verbindt met God of het absolute bewustzijn.

Wat is de kruinchakra – sahasrara?

De kruinchakra, of Sahasrara, is de zevende en hoogste chakra in ons energiesysteem. Dit chakra wordt beschouwd als het centrum van spiritualiteit, omdat het ons in staat stelt verder te gaan dan onze alledaagse ervaringen. Het bevindt zich boven op ons hoofd en is verbonden met het Universum.

De kruinchakra is een chakra dat zich naar boven opent en ons in staat stelt een staat van hoger bewustzijn te bereiken. Het geeft toegang tot spirituele kennis en wijsheid en stelt ons in staat om onszelf te zien als één met het hele Universum.

De kleur van de kruinchakra is paars of wit, wat symbool staat voor kennis, wijsheid en veelzijdigheid. Het kruinchakra wordt geassocieerd met de lotusbloem en staat symbool voor het bereiken van spirituele perfectie.

Met het kruinchakra kunnen we ons openen voor nieuwe spirituele dimensies en de verbinding zien tussen het materiële en het spirituele. We kunnen ook beperkingen overwinnen die zich in onze geest en ons lichaam bevinden. Door de kruinchakra te deblokkeren, kunnen we de energiestroom in ons energiesysteem deblokkeren.

Werken met het derde oog chakra – waar is het verantwoordelijk voor in ons lichaam?

Het derde oog chakra is een van de zeven chakra systemen in ons lichaam. Het bevindt zich boven op het hoofd, tussen de wenkbrauwen. Het wordt omringd door energie, die de kruinchakra wordt genoemd. De kleur is violet of wit. Het belangrijkste doel is onze verbinding met het hogere zelf en ons hogere zelf.

Als dit chakra actief is, stelt het ons in staat om ons te openen voor een hoger bewustzijn. Het stelt ons in staat om ons te verbinden met een gevoel van eenheid en geeft ons het vermogen om de werkelijkheid waar te nemen op een manier die voorheen niet mogelijk was.

Om de kruinchakra te ontsluiten, richt je je aandacht op ademhalingsoefeningen en asanas. Je kunt je ook richten op meditatie en energiewerk. Het is belangrijk dat het geblokkeerde kruinchakra vrij kan stromen met energie.

Werken met het derde oog chakra is heel belangrijk omdat het ons meer bewust maakt van ons eigen centrum. Het stelt ons in staat om een staat van hoger bewustzijn te bereiken. Het kan ons ook helpen een gevoel van eenheid te bereiken en ons in staat stellen de werkelijkheid op een geheel nieuwe manier waar te nemen.

Meditatie, yoga en affirmaties – of hoe de kruinchakra te ontsluiten

Hier zijn enkele manieren die kunnen helpen om het kruinchakra te ontsluiten door middel van meditatie, yoga en affirmaties:

Meditatie:

 1. Zoek een rustige en vredige plek waar je in lotushouding of op een stoel kunt zitten.
 2. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling, waarbij je je concentreert op de lucht die je lichaam binnenkomt en verlaat.
 3. Stel je voor dat de energie stijgt van de basis van je ruggengraat naar je hoofd, waarbij je de kruinchakra opent en deblokkeert.
 4. Visualiseer een lichtstraal die door je kruinchakra komt en je hele lichaam en geest reinigt en geneest.
 5. Gun jezelf een moment om te mediteren en focus op spirituele groei, intuïtie en hoger bewustzijn.

Yoga:

 1. Voer de ‘Zonnegroet’ houding (Surya Namaskar) uit – een serie van 12 asana’s die de energie in het lichaam stimuleren en de chakra’s ontsluiten.
 2. Voer de ‘Groet van de Maan’ houding (Chandra Namaskar) uit – een serie van 14 asana’s die in verband staan met de kruinchakra en helpen deze te ontsluiten.
 3. Voer de houdingen ‘Padmasana’ of ‘Siddhasana’ (meditatiehoudingen) uit, die helpen bij concentratie en het openen van de kruinchakra.
 4. Voer de ‘Sirsasana’ houding (hoofdhouding) uit, die de bloedstroom naar het hoofd stimuleert en helpt om de kruinchakra te deblokkeren.

Affirmaties:

 1. Ik ben één met het universum en verbonden/verbonden met de spirituele bron.
 2. Ik sta open voor mijn intuïtie en voor wijsheid die hoger is dan de mijne.
 3. Er is een hogere macht aan het werk in mijn leven die mijn spirituele ontwikkeling leidt.
 4. Ik laat mijn intuïtie toe om mijn leven te leiden en wijze beslissingen te nemen.
 5. Ik sta volledig open voor spiritueel ontwaken en ontwikkeling.
 6. Mijn kruinchakra is open en gereinigd en de energie stroomt vrij door mijn lichaam en geest.
 7. Ik richt me op spirituele oefening en ontwikkeling, wat me helpt om eenheid met een hogere macht te bereiken.
 8. Ik dank de spirituele bron voor de begeleiding en wijsheid die me helpen op mijn spirituele pad.
- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -