Basischakra – de wortel van het energiesysteem

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

De basischakra is de laatste van de zeven chakra’s in het energiesysteem. Het bevindt zich onder de navel, vlakbij de ruggengraat. Het is de schakel tussen ons fysieke lichaam en de wereld van energie. Het basischakra regelt onze verlangens en instincten. Het is verantwoordelijk voor ons gevoel van veiligheid en stabiliteit. Als het basischakra geblokkeerd is, kan het gezondheidsproblemen veroorzaken zoals angst, stress, slapeloosheid en problemen met de ruggengraat.

Wat is het basischakra?

Het basischakra of Muladhara is het eerste van de zeven chakra’s die verband houden met ons fysieke, energetische en spirituele lichaam. Volgens de yogaschool wordt het basischakra beschouwd als het centrum van de wortel van waaruit alle andere chakra’s aftakken. Bovendien is het de chakra waardoor we geaard kunnen raken en ons veilig kunnen voelen.

Het basischakra bevindt zich aan de onderkant van de wervelkolom, waar het in verbinding staat met het staartbeen, het bevindt zich ook onder het bekken. Het is het chakra dat geassocieerd wordt met ons fysieke lichaam en het omringt onze fundamenten, die essentieel zijn voor ons fysieke en materiële welzijn.

Het basischakra wordt geassocieerd met het element aarde en is een symbool van stabiliteit en veiligheid. Het is een chakra dat geblokkeerd kan raken wanneer we angst of vrees ervaren. Deze toestand kan leiden tot een verminderde energiestroom en vervolgens gezondheidsproblemen veroorzaken. Om het basischakra te deblokkeren en de energie weer volledig te laten stromen, moeten meditatiepraktijken worden uitgevoerd.

In meditaties met betrekking tot het basischakra kunnen we de visualisatie van stenen gebruiken: jaspis of robijn. Stel je voor dat de kundalini-energie via de zenuwplexus in de onderste ruggengraat naar buiten komt tot aan de blaas. Je kunt ook voelen dat je gevoel van eigenwaarde en tevredenheid met het leven toeneemt.

Het beoefenen van basischakra meditatie kan helpen om ons fysieke lichaam en onze basis van de wervelkolom te helen, omdat het energie laat stromen naar de dikke en dunne darm. Het kan ons ook helpen om meer stabiliteit en zelfvertrouwen te krijgen. Om goede resultaten te bereiken, mediteer en visualiseer je dit chakra regelmatig.

Hoe versterk je het basischakra?

Om het basischakra te versterken, is het eerst nodig om de stoornissen ervan te identificeren. Dit kan te wijten zijn aan een laag gevoel van eigenwaarde, angst voor afwijzing of gebrek aan verlangen om te handelen. Om het basischakra te deblokkeren en te helen kunnen fysieke oefeningen, meditatie, yogahoudingen en andere helende oefeningen worden gedaan. Inademen is belangrijk bij het werken aan de wortelchakra. Het moet langzaam en diep zijn om de energie rond ons energiesysteem te laten stromen. Je kunt ook gaan staan, je voeten op schouderbreedte uit elkaar op de mat houden, voorover leunen en je lichaamsgewicht naar je hielen verplaatsen.

Als het gaat om helende oefeningen, kun je je gedachten over eigenwaarde, mindfulness en zelfexpressie opschrijven. Je kunt ook aarden, waarbij je de grond of achter je voeten aanraakt om meer contact met de grond te krijgen en een staat van balans te bereiken. Tot slot kunnen er ook ademhalingsoefeningen worden gedaan om een betere balans in de verschillende chakra’s te krijgen en de verbinding tussen lichaam en geest te verbeteren, evenals de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren en de wil om te doen te vergroten.

Het versterken van de basischakra is essentieel om de gezondheid en balans in ons energiesysteem te verbeteren. Om dit te doen is het nodig om stoornissen te identificeren, fysieke oefeningen, meditatie, yogahoudingen, helende en aardende oefeningen te doen en ademhalingsoefeningen te doen. Op deze manier kun je de kwaliteit van je leven verbeteren en je beter voelen.

Werken met de basischakra
Hoe versterk je het basischakra? / canva

Meditatie met het basischakra

Meditatie met het basischakra versterkt de trillingen die ons ruggenmerg bereiken. Het is belangrijk voor ons om te accepteren dat we in harmonie kunnen komen met onze behoeften en ons kunnen verbinden met onze innerlijke kracht met behulp van kundalini yoga.

Als we mediteren met het wortelchakra, kunnen we in onszelf alle niveaus van de wortel in ons lichaam in kaart brengen. We kunnen chanten om de energie te voelen en ons subtiele lichaam te stimuleren. Met deze meditatie kunnen we asana’s uitvoeren om ons veilig te voelen en de trillingen te verzamelen die ons lichaam beïnvloeden, ook via de plexus sacro-glandularis. Als resultaat van deze meditatie kunnen we een gevoel van geluk bereiken en zullen onze energiecentra innerlijke rust voelen. Voordat we met de meditatie beginnen, kunnen we een hurkzit doen om de energie uit onze wortel te duwen.

Daarna kunnen we in een zittende houding gaan zitten, waarbij onze elleboog recht moet zijn en onze hiel als steun dient. Op dit punt kunnen we een gevoel van veiligheid en het element aarde voelen. Tijdens de meditatie kunnen we ons richten op onze interne organen, zoals de prostaat, om onze mentale toestand te versterken. Deze meditatie is een geweldig hulpmiddel bij het beoefenen van hatha yoga om het evenwicht te herstellen en ons lichaam te harmoniseren.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -