Derde oog chakra – intuïtie

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Het derde oog chakra is het chakra dat verantwoordelijk is voor onze intuïtie. Het is de energie die ons helpt informatie waar te nemen buiten het bereik van ons fysieke zintuig. Het derde oogchakra is de schakel tussen ons bewustzijn en het universum. Het is de plek waar we begeleiding kunnen ontvangen via onze intuïtie.

Wat is het derde oogchakra?

Het derde oog chakra is het zesde chakra, gelegen tussen de wenkbrauwen, net boven de neus. Het is het centrum van intuïtie, verbeelding en bevestiging, waardoor we verder kunnen kijken dan onze zintuigen en openstaan voor een bredere waarneming. Het derde oog chakra kan open of geblokkeerd zijn, afhankelijk van individuele ervaring en conditionering.

De kleur van het derde oogchakra is indigo en saffier, en het symboliseert de kracht van creatie en is een zeer belangrijk energiecentrum. Door dit chakra te openen kunnen wijsheid, intuïtie en visualisatie worden opgeroepen, die ons endocriene systeem beïnvloeden.

Om te beginnen met het openen van het derde oog chakra, stel je je ons zesde chakra voor als een sodaliet steen, granaat of donkere amethist. Concentreer je dan op de kleuren die uit deze steen komen en de energiestroom in je lichaam. Je kunt ook contemplatie gebruiken om jezelf toe te staan het grotere geheel te zien en de bredere werkelijkheid te zien.

De volgende stap is het reinigen en helen van het derde oog chakra om jezelf meer toegang te geven tot buitenzintuiglijke waarneming. Gebruik hiervoor geluid, tanzaniet of fluoriet om positieve vibraties binnen te brengen en blokkades op te heffen. Visualisaties en affirmaties kunnen ook gebruikt worden om parapsychische vermogens te beginnen zien en je open te stellen voor helderziendheid.

Wanneer het derde oog chakra geopend is, kunnen we onszelf toestaan om realiteitschecks te ervaren in de fysieke en buitenzintuiglijke dimensies. Hierdoor kunnen we de wereld vanuit een breder perspectief zien en krijgen we toegang tot het wijsheidschakra. Het openen van dit chakra helpt ego blokkades op te heffen en stelt ons in staat hogere energieën in ons leven op te roepen.

Hoe heelt men het derde oog chakra?

Het derde oog chakra is een zeer belangrijk chakra dat verantwoordelijk is voor onze hogere bewustzijnstoestanden. Het bevindt zich tussen de wenkbrauwen en heeft de kleur violet. Het is verbonden met onze intuïtie, ons hogere zelf, onze endocriene economie en ons zenuwstelsel. Als het geblokkeerd is, kan dit zich onder andere uiten in visuele stoornissen, concentratieproblemen en gebrek aan zelfvertrouwen.

Om het derde oog chakra te genezen is het nodig om je te concentreren op de energie ervan en er een energiestroom omheen te creëren. Dit kun je het beste doen door te mediteren. Je kunt beginnen met je aandacht te richten op je wenkbrauwlijn en het blauwe licht eromheen te visualiseren. Probeer je dan voor te stellen dat het licht rond dit gebied stroomt en zich steeds verder uitbreidt. Je kunt ook je aandacht richten op ons hogere zelf en visualiseren dat het dit gebied vult met straling.

Meditatie van het derde oog chakra helpt ons om buitenzintuiglijke visie waar te nemen en te activeren en om onze intuïtie beter te begrijpen. Het helpt ons ook om te leren focussen en de geest tot rust te brengen, wat een positief effect heeft op de andere chakra’s en onze algehele gezondheid. Om de voordelen volledig te benutten, is het echter belangrijk om systematisch meditatie van het derde oog chakra te beoefenen. Dit zal helpen om balans en harmonie in ons leven te behouden.

Affirmaties en derde oog chakra meditatie

Affirmaties:

 1. Ik sta open voor mijn intuïtie en luister er aandachtig naar.
 2. Ik vertrouw op mijn intuïtie en volg deze in mijn leven.
 3. Mijn gedachten zijn zuiver en helder en ik druk mijn gedachten uit met wijsheid en empathie.
 4. Ik richt me op goede wil en kracht in mijn leven en mijn intuïtie leidt me naar mijn doelen.
 5. Ik stel mezelf open voor spirituele groei en positieve verandering in mijn leven.
 6. Ik ben dankbaar voor mijn intuïtie en hoe die me helpt om verstandige beslissingen te nemen.
 7. Ik sta open voor nieuwe kansen en inspiraties die vanuit mijn derde oog tot me komen.
 8. Ik gebruik mijn intuïtie om goede dingen en positieve mensen in mijn leven aan te trekken.
 9. Ik concentreer me op positieve gedachten en visualisaties en mijn intuïtie helpt me te manifesteren wat ik verlang.
 10. Mijn derde oog is open en vol kracht en ik gebruik het potentieel ervan om mijn doelen te bereiken.

Meditaties:

 1. Concentreer je op je ademhaling en visualiseer de violette kleur, die het derde oog chakra (Ajna) symboliseert.
 2. Herhaal de affirmatie: “Ik sta open voor mijn intuïtie en richt me op positieve gedachten en visualisaties”.
 3. Stel je voor dat je derde oog zich opent en gevuld wordt met een helder licht dat je helpt helder en duidelijk te zien.
 4. Visualiseer hoe je intuïtie je naar positieve resultaten leidt en je helpt je doelen te bereiken.
 5. Stel je voor dat je derde oog helder en schoon is en dat de energie er vrij doorheen stroomt.
 6. Concentreer je op een rustig en evenwichtig gevoel in je derde oog en de energie zal steeds sterker worden.
 7. Visualiseer dat je de kracht van je derde oog gebruikt om te manifesteren wat je verlangt in je leven.
 8. Concentreer je op je innerlijke vrede en visualiseer hoe je derde oog je in staat stelt om oplossingen voor je problemen te zien.
 9. Oefen mindfulness in je dagelijks leven door je te richten op je intuïtie.
- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -