Gasfornuis voor een camper – wat moet ik kiezen?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Koken onderweg is een feest voor wie graag lange tochten maakt met zijn eigen mobiele minivakantiehuisje. Het valt niet te ontkennen dat het veel geld bespaart in vergelijking met die ene dagelijkse warme maaltijd in een horecagelegenheid.

Gasfornuis voor een camper – zijn er opties?

De meest gebruikelijke optie voor campers is een gasfornuis. En dit zorgt inderdaad voor veel meer mobiliteit. Maar wie weet zijn er tegenwoordig ook andere opties die veel zuiniger zijn. Een gasloos kooktoestel voor campers is een relatief recente ontwikkeling, maar het is een investering die iedereen die waarde hecht aan gemak, veiligheid, ecologie en zuinigheid zou moeten doen. Waarom? Omdat het een aantal voordelen heeft die de kosten al snel de moeite waard maken en het comfort van een vakantie in je eigen camper verbeteren.

Gasfornuis voor een camper – waarom is een kookplaat zonder vuur veiliger?

Het grootste nadeel van een traditioneel gasfornuis, zowel thuis als in de camper, zijn de veiligheidsproblemen. Open gaspitten zijn soms een groot gevaar als er kinderen of huisdieren in de buurt rondlopen. Bovendien is een open vuur ook brandgevaarlijk als je onvoorzichtig iets in de buurt van de brander legt. En dan hebben we het nog niet eens over het gebruik in de keuken. En wat te zeggen van een camper waarvan de stabiliteit soms te wensen overlaat, en dan hebben we het natuurlijk niet over de stabiliteit tijdens het rijden, maar zelfs bij stilstand? Een gasfornuis voor een camper onder glas biedt mogelijkheden om te zorgen voor veiligheid in termen van blootstelling aan open gaspaniek. Waarom? Omdat die er hier gewoon niet zijn. Alles bevindt zich onder de keramische plaat, die de grens vormt tussen de warmtebron, d.w.z. de brander, en de pan.

Vuurloos gasfornuis voor een camper vs. zuinigheid.

Aangezien het medium dat nodig is om te koken in de camper ergens vandaan moet komen, vertrouwen ze op gasflessen die aangesloten zijn op aangepaste kooktoestellen. Het is niet ongewoon dat een gasfornuis voor een camper tijdens een lange reis veel meer gas verbruikt dan er in een draagbare cilinder zit die op zulke toestellen is aangesloten. Dit betekent dat je soms op zoek moet naar een bijvulpunt of meerdere cilinders mee moet nemen op vakantie, wat ook niet positief bijdraagt aan de veiligheid. Met een vuurloze plaat wordt de hoeveelheid verbruikt gas aanzienlijk verminderd. Soms hebben we het over wel 30-50% minder verbruik, dankzij de warmte die onder de kookplaat wordt geaccumuleerd en die niet ontsnapt, zoals het geval is met branders in het zicht. Hierdoor hoeven de gasflessen minder vaak te worden vervangen, wat een aanzienlijke besparing oplevert.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -