Herfstallergieën – hoe ga je ermee om?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Allergieën zijn een kwelling voor veel mensen. Een loopneus, tranende ogen, kortademigheid en uitslag maken het dagelijks leven moeilijk. In onze samenleving wordt algemeen aangenomen dat allergische reacties vooral in de lente voorkomen. Natuurlijk is dit waar – de eerste warme dagen van het jaar kunnen erg vervelend zijn voor mensen met een allergie – maar het is ook waar dat de herfst voor velen de moeilijkste tijd van het jaar is. Hoe gaan ze ermee om?

Het is heel gebruikelijk om herfstallergieën te verwarren met de eerste symptomen van een verkoudheid. In feite zijn de symptomen vaak vergelijkbaar, maar het probleem ontstaat wanneer we ons realiseren dat traditionele medicijnen niet helpen. Het komt vaak als een verrassing dat hoesten, een gevoel van verstopte sinussen of bindvliesontsteking het gevolg kunnen zijn van allergieën. Stuifmeel komt niet alleen voor in de lente, regenachtig weer en een hoge luchtvochtigheid zijn een paradijs voor schimmels, en met droge en warme lucht begint huisstofmijt zich te vermenigvuldigen in onze huizen. Hoewel dit niet de enige redenen zijn voor allergische reacties in deze periode, behoren ze zeker tot de meest voorkomende.

Laten we beginnen met de basis – wat is allergeen in de herfst?

Pollenallergie, d.w.z. allergie voor stuifmeel van door de wind bestoven planten, kan niet alleen in de lente en de zomer, maar ook in de herfst bijzonder lastig zijn. Hoewel er niet zoveel plantenallergenen in de lucht zijn, zijn er nog steeds genoeg om het leven van allergiepatiënten zuur te maken. Onkruid, vooral bijvoet, heeft een hoge pollenactiviteit. Quinoa, lupine, weegbree, brandnetel, overblijvend gras en ambrosia kunnen ook een bedreiging vormen.

We mogen schimmels en zwammen niet vergeten. De herfst is een tijd die bijzonder bevorderlijk is voor hun snelle vermenigvuldiging, vanwege de temperatuur (16-30°C) en vochtigheid (boven 70%). Schimmels zijn het hele jaar door aanwezig, maar in de herfst is de concentratie allergenen in de lucht veel hoger dan in de winter.

Een ander en vaak onderschat gevaar is ongetwijfeld mijt. Het herfstweer moedigt wandelen vaak niet aan, dus kiezen we ervoor om binnen te blijven – met centrale verwarming om ons warm te houden, goed gesloten ramen die de luchtcirculatie belemmeren en veel stof dat zich heeft afgezet op meubels en decoraties. Zo sluiten we onszelf op in een ruimte waar we worden omringd door huisstofmijten.

Hoe ga ik om met herfstallergieën?

Het lijkt misschien onmogelijk om herfstallergieën te vermijden met zoveel gevaren; we worden immers zowel buiten als in ons eigen huis blootgesteld aan allergietriggers. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo te zijn. De oudste en meest effectieve methode is het vermijden van allergenen. Mensen met een pollenallergie moeten vermijden om door weilanden, velden en landweggetjes te lopen – overal waar het risico op contact met allergene planten erg groot is. Iedereen die allergisch is voor schimmels en zwammen moet proberen om kamers te vermijden die lange tijd nat zijn geweest en plaatsen waar je gemakkelijk oude en rotte bomen of stapels vochtige bladeren tegenkomt. Als potplanten te vaak en te royaal water krijgen, is het het overwegen waard om ze uit huis te halen en onmiddellijk te reageren op alle sporen van schimmel en schimmels.

In het geval van herfstallergieën speelt het zo schoon mogelijk houden van het huis ook een zeer belangrijke rol. Dit kan worden bereikt met traditionele methoden of door moderne oplossingen te gebruiken. Stoomreinigers zijn hier ideaal, omdat ze het schoonmaken niet alleen sneller en gemakkelijker maken, maar het ook kunnen doen op een niveau dat onbereikbaar is voor het menselijk oog. – Elk huis, zelfs het schoonste, wemelt van de microben en mijten. De overgrote meerderheid hiervan wordt gedood bij temperaturen boven de 85°C, en dat is wat de stoomreinigers kunnen produceren: dweilen, schrobbers en reinigers. Dankzij hen kunnen we tot 99,9% van de micro-organismen en bacteriën verwijderen, wat aanzienlijk bijdraagt aan het elimineren van problemen met allergieën voor micro-organismen die in onze huizen leven. informeert Arkadiusz Sawicki, een expert van Gero Sp. z o.o., de exclusieve distributeur van het merk Ariete in Polen. Daarnaast is regelmatige ventilatie erg belangrijk om de luchtcirculatie te verbeteren en de verspreiding van mijten te voorkomen.

Mensen die lijden aan herfstallergieën hebben ook vaak het probleem om de juiste chemicaliën te kiezen om hun huis schoon te maken. Schoonmaken met hete stoom onder hoge druk is niet alleen effectief, maar ook veilig voor onze gezondheid en het milieu. Stoom heeft ook hypoallergene eigenschappen, dus het gebruik ervan in de huishoudelijke reiniging helpt ons mogelijke huidirritaties of inhalatieallergieën te voorkomen. “Een stoommop of hogedrukreiniger is een goed alternatief voor mensen die het contact met giftige chemicaliën in hun dagelijks leven willen verminderen en het risico op daaruit voortvloeiende complicaties willen minimaliseren.” – voegt de expert toe.

Wat de flat betreft, is het een goede gewoonte om alle “stofvangers” te verwijderen. Er zijn ook speciale preparaten op de markt die je op gordijnen, beddengoed of spreien kunt spuiten, die effectief zijn tegen de verspreiding van huisstofmijt.

Huismiddeltjes tegen herfstallergieën

In de strijd tegen allergieën nemen allergiepatiënten meestal hun toevlucht tot farmacotherapie of kiezen ze voor desensibilisatie. Dit zijn effectieve manieren om onaangename ongemakken te elimineren, maar niet de enige. Thuismethoden om allergieën te verminderen kunnen net zo effectief zijn. Een goede gewoonte is om je dieet te verrijken met producten die quercetine bevatten – een natuurlijk equivalent van antihistaminica. Het zit in knoflook, uien en hete pepers, die overigens ook ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Als we moe worden van een hardnekkige hoest en tegelijkertijd op zoek zijn naar iets met antibacteriële eigenschappen, kunnen we thee zetten van brandnetel of tijm. Natuurlijke immuniteitsverhogende ingrediënten zijn ook honing en vlierbessen. Tegelijkertijd is het belangrijk om te onthouden dat onze immuniteit pas na een bepaalde tijd toeneemt en dat hiervoor regelmatige consumptie van allergieverlagende producten nodig is.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -