Waarom is het belangrijk om je huid goed te hydrateren?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Hydraterende crèmes zijn om veel redenen nuttig. Niet alleen beschermen ze de huid tegen externe factoren zoals droge lucht, lage temperaturen of overmatige hitte. Daarnaast hebben ze een verzachtend effect op verschillende kwaaltjes die hun tol kunnen eisen op de teint.

Waarom is hydratatie van de huid zo belangrijk?

Het is duidelijk dat de huid niet alleen een beschermende functie heeft, maar ook bijdraagt aan een gezond en mooi uiterlijk – en wanneer ze verzorgd wordt, ook aan het feit dat onze leeftijd lager wordt ingeschat dan ze in werkelijkheid is.

Als we onze huid niet goed beschermen, wordt deze niet alleen aangetast door temperatuurverschillen, maar bijvoorbeeld ook door verschillende soorten micro-organismen. Daarom is het de moeite waard om de huid regelmatig te voeden (zowel door de juiste crèmes te gebruiken als door een dieet te kiezen dat in dit opzicht gunstig is). Maar dat is nog niet alles. Het is net zo belangrijk om de huid goed te hydrateren. Dit is belangrijk omdat juist deze factor van invloed is op de elasticiteit van de huid en dus op haar vermogen om zich beter te verdedigen tegen microbeschadigingen.

Wat beïnvloedt de hydratatie van de huid?

Veel mensen zullen waarschijnlijk als eerste denken aan voldoende hydratatie. Helaas is dit maar half waar. Ja, voldoende vocht drinken gedurende de dag heeft zeker invloed op de hydratatie van de huid (net als op veel andere processen in het lichaam, dus het is zeker belangrijk om hier aandacht aan te besteden), maar het is niet genoeg om alleen de huid gehydrateerd te houden.

Externe factoren spelen ook een rol. Daarom is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat je regelmatig een vochtinbrengende crème gebruikt, bij voorkeur een crème die extra voedende of beschermende stoffen bevat (zoals antioxidanten, die de huid helpen beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen) die de doeltreffendheid ervan vergroten.

Het gebruik van seizoensgebonden beschermende crèmes is vooral belangrijk bij koud en warm weer. Zowel bij koud als warm weer kan de huid snel uitdrogen – en in de zomer is er ook het probleem van de toegenomen UV-straling, die ook tot negatieve veranderingen in de huid kan leiden (en daarom is het de moeite waard om eraan te denken om in de zomer crèmes met een geschikte UV-filter te gebruiken).

Wanneer is het de moeite waard om een vochtinbrengende crème te gebruiken?

We hebben het al gehad over het weer of de droge lucht. Maar externe factoren zijn niet alles. Een vochtinbrengende crème helpt ook in gevallen waarin individuele eigenaardigheden ervoor zorgen dat de huid bijzonder snel uitdroogt en in situaties die verband houden met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals atopische dermatitis of psoriasis. Daarnaast is het aan te raden om ’s ochtends en ’s avonds gewoon profylactisch een vochtinbrengende crème aan te brengen.

De crème zelf moet worden gekozen op basis van je eigen behoeften – rekening houdend met het huidtype (normaal of vet, droog, maar ook gevoelig bijvoorbeeld), maar ook met de omstandigheden waarin de crème het vaakst zal worden gebruikt (soms is het bijvoorbeeld ook belangrijk hoe snel de crème door de huid wordt opgenomen).

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -