Hoe verzorg je rotan fauteuils?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Rotan fauteuils zijn meubels die in veel tuinen te vinden zijn. Ze zijn elegant en praktisch en passen goed in veel opstellingen, of ze nu klassiek of modern zijn. Ze bieden gemak en comfort voor ontspanning en zijn tegelijkertijd zeer esthetisch, waardoor ze de tuin verfraaien. Maar om ervoor te zorgen dat rotan fauteuils er jarenlang goed blijven uitzien, moeten ze goed worden verzorgd. Hoe verzorg je ze?

Rotan – een materiaal dat al jaren bekend is

Rotan is een materiaal dat al jaren bekend is. In Europa verscheen het pas in de 19e eeuw, maar in Azië is het al eeuwen populair. Rotanmeubels werden vooral gebruikt in tuinen en op het terras. De flexibele stengels van de Zuid-Aziatische klimpalm rotang kunnen worden gebruikt om allerlei soorten meubels te weven, van fauteuils, tafels, tafels en stoelen tot banken en sofa’s.

De populariteit van rotan fauteuils en tafels is te danken aan de bijzondere eigenschappen van het materiaal. Het is buigzaam en kneedbaar, maar toch onbreekbaar. Rotan fauteuils zijn ook licht en stijlvol. Ze voldoen aan de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende kenners van mooie arrangementen en passen ook bij het karakter van veel stijlen. Deze natuurlijke grondstof is vooral geliefd bij de modieuze Scandinavische stijl, maar ook bij boho-, retro- en vinatge-design. Rotan fauteuils mogen ook niet ontbreken in een minimalistische of moderne tuin.

Het is ook het vermelden waard dat esthetiek niet het enige voordeel van rotan is. Het is ook zeer goed bestand tegen mechanische schade, temperatuurschommelingen, vochtigheid en zonlicht. Onder invloed van deze atmosferische factoren vervaagt, vervormt of verslechtert rotan niet. Dit betekent echter niet dat rotan fauteuils de hele winter op het terras of in de tuin kunnen blijven staan. Om ze hun oorspronkelijke mooie uiterlijk te laten behouden, moeten ze tijdens de winter op een veilige plek worden opgeborgen – droog en met een stabiele temperatuur boven 0 graden Celsius.

Bekijk ook: Hoe kies je een badkamerkachel die thermisch comfort en meer garandeert?

Hoe onderhoud je rotan fauteuils?

Rotan meubels veroorzaken niet veel problemen en vereisen geen tijdrovende en dure verzorging. Vuil dat zich erop ontwikkelt, kan eenvoudig worden gereinigd met een droge borstel of een flanellen doek gedrenkt in zeepwater. Om rotan fauteuils schoon te maken kun je ook speciale chemicaliën gebruiken die verkrijgbaar zijn in tuinwinkels of een zelfgemaakte oplossing van water met waterstofperoxide en citroensap. Naast schoonmaken en wassen moeten rotan fauteuils regelmatig gestofzuigd worden. Dit komt omdat het materiaal niet erg van stof houdt. Het is een goed idee om de meubels eens in de twee weken te stofzuigen met een smalle punt of een rijstborstel.

Eens per jaar is het ook een goed idee om rotanmeubels op te frissen door ze te lakken. Voor het lakken moet de oude laklaag worden verwijderd met schuurpapier of oplosmiddel. De nieuwe laag wordt aangebracht volgens de instructies die bij de vernis worden geleverd. Het is ook een goed idee om rotanmeubels één keer per jaar waterdicht te maken. Dit kun je het beste doen na het einde van het seizoen, voordat je ze opbergt in de garage of kelder. Het impregneermiddel moet worden aangebracht op zittingen die schoon, droog en ontvet zijn.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -