Aangeleerde hulpeloosheid – wat is het? Definitie van de term

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Aangeleerdehulpeloosheid is een concept dat werd geïntroduceerd door de psycholoog Martin Seligman, die in 1967 aantoonde dat aangeleerde hulpeloosheid een desastreus effect kan hebben op de menselijke geest. De term verwijst naar een toestand waarin mensen hun motivatie om te handelen verliezen wanneer ze herhaaldelijk falen, waardoor ze hulpeloos worden in situaties die activiteit vereisen.

Wat is aangeleerde hulpeloosheid? Definitie van de term

Aangeleerde hulpeloosheid is een toestand waarin mensen hun motivatie om te handelen verliezen als gevolg van herhaald falen. Het verwijst naar situaties waarin mensen erkennen dat ze de situatie niet kunnen veranderen of controleren. Het betekent dat mensen de hoop verliezen dat hun acties het resultaat kunnen beïnvloeden. Het is een sterk gevoel van hulpeloosheid dat kan leiden tot depressie en een lager gevoel van eigenwaarde.

Wat is aangeleerde hulpeloosheid?

Aangeleerde hulpeloosheid is een toestand waarin mensen hun motivatie om te handelen verliezen omdat ze zich realiseren dat hun acties geen significante invloed hebben op de uitkomst van een situatie. Dat wil zeggen, ze geloven dat hun acties alleen invloed zullen hebben op de tijd die ze moeten besteden om een bepaald doel te bereiken, maar niet op het uiteindelijke resultaat. Als dit gebeurt, verliezen mensen vaak de hoop dat hun acties enige invloed zullen hebben op de situatie en worden ze hulpeloos.

Aangeleerde hulpeloosheid – onderzoek

Sinds het concept van aangeleerde hulpeloosheid in 1967 werd geïntroduceerd door Martin Seligman, is er veel onderzoek gedaan om het fenomeen beter te begrijpen. Onderzoek heeft aangetoond dat aangeleerde hulpeloosheid een invloed kan hebben op de menselijke motivatie. Onderzoekers hebben opgemerkt dat mensen die aangeleerde hulpeloosheid hebben ervaren hun motivatie ernstig kunnen verstoren en de hoop op verandering kunnen verliezen en zelfs hun zelfbeeld kunnen verslechteren.

Het onderzoek ontdekte ook dat aangeleerde hulpeloosheid de geest van mensen kan beïnvloeden en kan leiden tot depressieve toestanden en een verlaagd humeur. Onderzoekers ontdekten ook dat aangeleerde hulpeloosheid kan leiden tot een lager zelfbeeld en verlies van zelfvertrouwen. Het onderzoek ontdekte ook dat mensen die aangeleerde hulpeloosheid ervaren, vatbaarder zijn voor angst en depressieve toestanden.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -