Het eiland Ciovo in Kroatië en zijn beste attracties

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Een van de interessantere locaties in Kroatië voor een vakantieverblijf is het eiland Ciovo. Het ligt in de buurt van Trogir en is een iets goedkoper alternatief, terwijl het gemakkelijk en snel toegang biedt tot de grootste attracties van Dalmatië – de omliggende eilanden, Trogir of Split.

Artikel in samenwerking met autoportaal vwzone.pl

Een ander voordeel van Ciovo is het ruime aanbod aan accommodatie – hotels, appartementen, kamers, villa’s – er is voor elk wat wils. En als we daar het uitstekende weer en de omgeving van prachtige mediterrane vegetatie aan toevoegen, hebben we de perfecte plek voor een vakantie.

Het eiland Ciovo
Het eiland Ciovo

Het eiland Ciovo (regio Midden-Dalmatië in Kroatië) is via een ophaalbrug verbonden met het vasteland, en meer bepaald met de stad Trogir. De luchthaven in Split ligt op 8 km afstand en de veerboothaven, ook in Split, op 25 km – dit maakt de toegang tot het eiland gemakkelijk voor toeristen uit heel Europa, terwijl verschillende bestemmingen op het vasteland en de eilanden snel en gemakkelijk bezocht kunnen worden. Ciovo heeft 6100 inwoners. Het is een zwaar heuvelachtig eiland met de hoogste top van 209 m boven zeeniveau, gelegen in het dorp Rudine. De bekendste toeristische plaatsen op het eiland Ciovo zijn de steden en resorts Okrug Gornji, Okrug Donji, Arbanija, Slatine.

Ciovo, een eiland in Midden-Dalmatië met een oppervlakte van 28,8 km² (lengte 15,3 km, breedte tot 3,5 km) heeft meer dan 6.000 inwoners en de hoogste top is Rudine (218 m). In het oosten ligt Ciovo ongeveer 2 km van het vasteland (Kaap Marjan), terwijl het in het noordwesten met het vasteland is verbonden door een ophaalbrug (in Trogir). Het eiland Ciovo omsluit eigenlijk de baai van Kastela. Jaarlijks valt er ongeveer 900 mm regen. De zuidkant van het eiland wordt blootgesteld aan siroccowinden, maar is beschermd tegen bora, in tegenstelling tot de noordkust (beschermd tegen sirocco maar blootgesteld aan bora). Er is geen stromend water aan de oppervlakte van het eiland. Zout water is te vinden in Slatine, Saldun en bij Sveti Kriz. Er zijn ook verschillende grotten, de bekendste zijn Bilosaj en Anicina Jama (Anna’s Bron).

Okrug ligt in het westelijke deel van het eiland Ciovo, 3 km van Trogir, en is verdeeld in Okrug Gornji en Okrug Donji, met in totaal ongeveer 3000 inwoners.Het is ook een zeer populaire toeristische bestemming met tal van restaurants, nachtclubs en strandfeesten. Okrug Gornji biedt een prachtig panorama – je kunt de nabijgelegen archipel zien met de eilanden Solta, Drvenik de Grote en de Kleine. De belangrijkste attractie van Okrug Gornji is het meer dan 2 km lange prachtige kiezelstrand, bekend als Copacabana.

Wat is er te zien op het eiland Ciovo?
Wat is er te zien op het eiland Ciovo?

Arbanija ligt op het noordoostelijke deel van het eiland Ciovo en heeft ongeveer 500 inwoners. Arbanija wordt gekenmerkt door prachtige stranden en bossen en wordt daarom vaak gekozen voor een ontspannen en rustige vakantie.

Slatine ligt aan de oostkant van het eiland Ciovo en heeft ongeveer 1100 inwoners. Vroeger was het een nederzetting die voornamelijk leefde van de visserij en veeteelt, maar tegenwoordig is toerisme hier de belangrijkste winstgevende activiteit.

Enkele van de mooiste bezienswaardigheden op het eiland Ciovo zijn de ruïnes van de pre-Romaanse kerk van St. Peter bij Slatine, de middeleeuwse kerk van St. Mauro in Zedno, de kerk en het klooster van St. Cross op ongeveer 5 km van Trogir, de kerk van St. Fumija op het eilandje Fumija, het heiligdom in Slatine, de kerk uit de 15e eeuw in Arbanija.

Het eiland Ciovo biedt ook talloze mogelijkheden voor een actieve vakantie. Naast allerlei watersporten zijn wandelen, paardrijden en fietsen hier populair.

Als je op zoek bent naar een interessante vakantiebestemming in Kroatië, overweeg dan een van de dorpen op het eiland Ciovo.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -