Abraham Maslow – wie was hij precies?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Abraham Maslow was een Amerikaanse psycholoog die in 1908 werd geboren. Hij hield zich bezig met de studie van menselijk gedrag en motivatie. Vandaag laten we je in detail kennismaken met het profiel en de prestaties van deze wetenschapper.

Wie was Abraham Maslow?

Abraham Harold Maslow werd geboren op 1 april 1908 in New York, in een Joodse familie. Zijn vader was slager en zijn moeder was huisvrouw. Abraham Maslow was de eerste van zeven kinderen. Op vijfjarige leeftijd ging hij naar school. Op 13-jarige leeftijd verhuisde het gezin naar Brooklyn. Abraham Maslow haalde zijn middelbare schooldiploma in 1925 en ging naar het City College of New York, waar hij in 1928 afstudeerde. Daarna ging hij studeren aan de Universiteit van Wisconsin in Madison, waar hij in 1934 zijn doctoraat in de psychologie behaalde.

Abraham Maslow stierf op 8 juni 1970 in Menlo Park, Californië. Hij was getrouwd met Bertha Goodman Maslow en had drie kinderen. Zijn werk en opvattingen over psychologie hebben een enorme impact gehad op de wetenschappelijke gemeenschap en de bredere cultuur.

De carrière van Abraham Maslow

Nadat hij was afgestudeerd aan de universiteit, werkte Abraham Maslow als leraar in verschillende middelbare scholen. Van 1937 tot 1951 werkte hij als onderzoeker in de Yerkes laboratoria van het Instituut voor Psychologie van Yale University. In deze periode begon hij zijn onderzoekscarrière en publiceerde hij artikelen en boeken over psychologie. In 1951 verhuisde Abraham Maslow naar de Brandeis Universiteit, waar hij tot aan zijn dood werkte. Abraham Maslow was één van de meest prominente psychologen van de 20e eeuw. Zijn belangrijkste werken zijn ‘A Theory of Human Motivation’ (1943) en ‘Toward a Psychology of Being’ (1968).

Abraham Maslow – belangrijkste verwezenlijkingen

Zijn bekendste werk is de“Pyramide van Maslow“. – een hiërarchisch model van menselijke behoeften dat Maslow in 1943 beschreef. Volgens Maslow zijn er 5 hoofdtypen behoeften die het menselijk gedrag bepalen:

  1. Fysieke behoeften – dit zijn behoeften zoals eten, drinken, onderdak en veiligheid.
  2. Sociale behoeften – dit zijn de behoeften aan contact met andere mensen, acceptatie en liefde.
  3. Cognitieve behoeften – dit zijn de behoeften aan persoonlijke ontwikkeling, nieuwe dingen leren en het verbreden van de horizon.
  4. Esthetische behoeften – dit zijn de behoeften om de wereld esthetisch te ervaren en kunstwerken te creëren.
  5. Zelfactualisatiebehoeften – dit zijn de behoeften om iemands volledige potentieel en vervulling in het leven te bereiken.

De behoeften van Maslow zijn hiërarchisch gerangschikt in de vorm van een piramide. De laagste behoeften, zoals fysieke en sociale behoeften, moeten worden bevredigd om te kunnen focussen op hogere behoeften, zoals cognitieve en esthetische behoeften. Zelfactualisatie is de hoogste behoefte, die alleen kan worden bereikt als alle andere behoeften zijn bevredigd.

De behoeftepiramide van Maslow wordt nog steeds beschouwd als een van de belangrijkste concepten in de psychologie. Het helpt om menselijk gedrag en motivatie beter te begrijpen en hoe deze kunnen worden gebruikt in het werken met mensen.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -