Totale biologie – genezing door bewustzijn

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Totale Biologie is al enkele jaren een zeer populair onderdeel van de alternatieve geneeskunde. Dit is een gevolg van de groeiende belangstelling van het publiek voor onderwerpen die te maken hebben met bewustzijn, spiritualiteit of mindfulness. Wat is totale biologie, wat zijn de conflicten en werkt het echt allemaal?

Wat is totale biologie?

TotaleBiologie is het concept dat stelt dat alle ziekten hun oorsprong vinden in onze psyche. Dit betekent dat onze emoties ziekten kunnen creëren. Heel vaak ligt hun bron in onbewuste trauma’s uit het verleden en moeilijke jeugdervaringen. Alle niet geheelde en niet losgelaten emoties worden opgeslagen in de lichaamscellen. Ziekten vertegenwoordigen , volgens de totale biologie, informatie over conflicten waar we niet mee om kunnen gaan, en wat van het bewustzijn naar het onderbewustzijn wordt geduwd, en dit creëert uiteindelijk de ziekte. Met andere woorden, onderdrukte problemen verdwijnen niet, maar vinden een uitweg als ziekte.

Totale Biologie en Germaanse Geneeskunde

Het begin van het nieuwe concept van genezing is het werk van Dr. Ryke Geerd Hamer, een Duitse theoloog en arts. Hij creëerde het concept van de nieuwe geneeskunde en de Germaanse Nieuwe Geneeskunde. Na een ongeluk en de dood van zijn dyna Dirk, merkte Dr. Hamer een verslechtering van zijn gezondheid, aanvankelijk variërend van concentratieproblemen en slaapstoornissen tot infecties en ontstekingen en het verschijnen van teelbalkanker. De beschreven gezondheidsproblemen waren indicatief voor een conflict en dus het ontstaan van ziekten als gevolg van het trauma dat hij had ervaren in verband met de dood van zijn zoon. Dr. Hamer beschreef de stress in verband met Dirk’s dood en rouw als een intern conflict, dat hij beschouwde als de oorzaak van de kanker. Op basis van zijn geval ontwikkelde hij het concept van alternatieve oorzaken van de ziekte en een behandelingsmethode gebaseerd op psychotherapie. Hij liet andere behandelmethoden los en gaf zich over aan de zijne, waardoor hij herstelde. De Germaanse geneeskunde wordt beschouwd als de basis van de Totale Biologie. Totale Biologie sluit echter de steun van de moderne geneeskunde niet uit.

Totale Biologie verwerpt de geneeskunde niet

En hoewel Dr. Hamer andere therapeutische methoden heeft losgelaten, sluit de Totale Biologie zelf het gebruik van moderne geneeskunde niet uit. Tegenstanders van alternatieve therapieën beschrijven TB vaak als gevaarlijk – maar veel voorstanders benadrukken het belang van het gebruik van verschillende therapieën. Totale Biologie gaat over het oplossen van emotionele conflicten, maar dit medicijn alleen belooft geen genezing. Door middel van TB-sessies krijgt de patiënt toegang tot traumatische en verdrongen ervaringen uit het verleden. Zodra het conflict is opgelost, kan hij of zij koorts en ontstekingen ontwikkelen. TB helpt op emotioneel niveau, terwijl de steun van de arts het lichaam in staat stelt te regenereren. Mensen die op zoek zijn naar een kans op genezing grijpen naar verschillende behandelmethoden, dus het is niet uitgesloten om moderne medicijnen te gebruiken voor TB-therapie.

Conflict en oorzaken – voorbeelden

Om de betekenis van TB te begrijpen, gebruiken we het voorbeeld van obesitas. Overgewicht wordt niet beschouwd als een ziekte, maar als een oorzaak. Volgens de totale biologie komt obesitas vaak voor bij mensen die zich lange tijd in de steek gelaten, overbodig en dus ook eenzaam hebben gevoeld. Het gaat niet om een bepaald aantal mensen om ons heen, maar om het gevoel afgewezen en eenzaam te zijn. Dit leidt tot een verdikking van de niertubuli en daardoor tot een afname van de hoeveelheid uitgescheiden urine met enkele procenten ten opzichte van de optimale waarde. Dit proces leidt tot gewichtstoename. Voorbeeld – er zijn twee zussen, de ene bevoorrecht door haar ouders en de andere buitengesloten. De zus die verlatenheid en eenzaamheid ervaart, kan later in gewicht toenemen door het conflict waar we het over hadden. Een Total Biology healer kan een aantal hulpmiddelen gebruiken om de patiënt te helpen het conflict op te lossen – een daarvan is Radicale Vergeving.

Totaal Biologie
Totale Biologie / foto: canva.com

Het proces van vergeving gaat over het vergeven van zowel anderen als zichzelf voor de eigen houding, voor het zich minderwaardig, ontoereikend en onbevredigend voelen. Het is daarom een vorm van therapie die meer dan één sessie kan vereisen, maar ook werken aan iemands mindset. Natuurlijk kan overgewicht veel verschillende conflicten met zich meebrengen, zoals territoriumdrang, moeten vechten, enz. Dit is slechts één voorbeeld – tijdens een TB-sessie kan de patiënt zijn eigen individuele conflict vinden. Dit geldt ook voor kanker, bijvoorbeeld borstkanker is geworteld in angst voor een naast familielid.

Wetenschappelijke kritiek

Totale Biologie wordt niet erkend als wetenschap en er zijn geen directe wetenschappelijke studies die het directe effect van genezing door TB-therapie bevestigen. Er zijn echter veel aanhangers van deze methode die geloven dat ze dankzij deze methode van hun ziekte zijn hersteld.

Totale Biologie gaat over genezing door bewustwording van iemands angsten en conflicten uit het verleden. Voor velen vertegenwoordigt het hoop wanneer de traditionele geneeskunde hulpeloos haar armen spreidt, voor anderen is het de enige aanvaardbare vorm van behandeling, en er zijn ook mensen die totale biologie als totale onzin beschouwen. Toch wint deze vorm van alternatieve geneeskunde elk jaar aan belangstelling.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -