Temperament – wat is dat precies? Definitie van de term

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

We horen vaak het woord ’temperament’, maar weinigen van ons weten wat het echt is. Temperament wordt beschouwd als een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van ons karakter. Sommigen geloven dat temperament net zo belangrijk is als persoonlijkheid. In dit artikel bekijken we wat temperament is, welke soorten temperament er zijn en hoe je het bij anderen kunt herkennen.

Wat is temperament? Definitie van de term

Temperament is een eigenschap van een persoon die zijn gedrag in verschillende situaties beïnvloedt. Eenvoudig gezegd is temperament een soort energie die bepaalt hoe iemand reageert op situaties in zijn omgeving. Temperament kan vergeleken worden met een schaduw die beïnvloedt hoe iemand waarneemt en reageert op gebeurtenissen.

Classificatie van temperamenten

Dr. William Sheldon ontwikkelde een classificatie van temperamenten die mensen verdeelde in drie verschillende types: ectomorf, mesomorf en endomorf. Ectomorfen zijn delicaat, gevoelig en vaak verlegen. Mesomorfen zijn sterk en moedig en endomorfen zijn heel sociaal en kalm.

Temperament vs persoonlijkheid

Hoewel temperament en persoonlijkheid vaak worden verward, zijn het verschillende dingen. Persoonlijkheid is meer gericht op het gedrag en de houding van een persoon, terwijl temperament zich richt op de reactie van een persoon op omstandigheden. Dit is vooral duidelijk in stressvolle of stimulerende situaties. Mensen met verschillende temperamenten kunnen heel verschillend reageren in dezelfde situaties.

Hoe herken je iemands temperament?

Het herkennen van iemands temperament is heel eenvoudig. Observeer gewoon hoe hij of zij reageert op verschillende situaties. Ectomorfen zijn verlegener en gevoeliger voor kritiek, mesomorfen zijn avontuurlijker en energieker en endomorfen zijn gezelliger en rustiger. Je kunt de persoon ook vragen naar zijn of haar temperament en hoe dit zijn of haar gedrag beïnvloedt.

Samengevat is temperament een eigenschap van een persoon die zijn gedrag in verschillende situaties beïnvloedt. Er zijn drie soorten temperament: ectomorf, mesomorf en endomorf. Temperament wordt soms verward met persoonlijkheid, maar het zijn twee verschillende concepten. Het herkennen van iemands temperament is heel eenvoudig. Observeer gewoon hoe hij of zij reageert op verschillende situaties.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -