Anomalie – wat is het? Definitie van de term

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Een anomalie is een zeer breed scala aan gebeurtenissen die elk aspect van het leven bestrijken, want een anomalie kan overal voorkomen. Ontdek wat een anomalie is, de soorten anomalieën en voorbeelden.

Wat is een anomalie? Definitie van de term

Een anomalie – is een afwijking van de normale toestand, iets dat zou moeten zijn. In het dagelijks leven kunnen we er op verschillende gebieden mee te maken krijgen. Natuurverschijnselen, zoals orkanen en aardbevingen, zijn bijvoorbeeld anomalieën. In het normale menselijke leven kan er een situatie zijn waarin iemand bijvoorbeeld de jackpot wint en zijn leven drastisch verandert. In het sociale leven kan een anomalie bijvoorbeeld verwijzen naar echtscheidingen, die steeds vaker voorkomen. Het is de moeite waard om dit in gedachten te houden en je ervan bewust te zijn dat er iets in het leven kan gebeuren dat je niet verwacht.

Soorten afwijkingen

Er zijn ook afwijkingen die te maken hebben met het menselijk lichaam. Afwijkingen zijn ontwikkelingsstoornissen die elk orgaan of lichaamssysteem kunnen aantasten. Ze kunnen aangeboren of verworven zijn. De meest voorkomende afwijkingen zijn:

  • Neurale buisafwijkingen: dat zijn afwijkingen in de ontwikkeling van de hersenen en het ruggenmerg. Ze kunnen worden veroorzaakt door een verkeerd gen, vitaminetekort of omgevingsfactoren. De meest voorkomende neurale buisafwijkingen zijn: pontine dysplasie, cerebrale parese, autisme.
  • Skeletafwijkingen: dat zijn afwijkingen in de botontwikkeling. Ze kunnen aangeboren of verworven zijn. De meest voorkomende afwijkingen van het skelet zijn: articulaire dysplasie, ziekte van Crohn, osteogenesis imperfecta.
  • Cardiovasculaire afwijkingen: dat zijn afwijkingen in de ontwikkeling van het hart en de bloedvaten. Ze kunnen aangeboren of verworven zijn. De meest voorkomende cardiovasculaire afwijkingen zijn: hartafwijkingen, hypertensie, atherosclerose.
  • Maagdarmanomalieën: dat zijn afwijkingen in de ontwikkeling van de darmen en de maag. Ze kunnen aangeboren of verworven zijn. De meest voorkomende gastro-intestinale afwijkingen zijn: maag- en twaalfvingerige darmzweren, de ziekte van Crohn, colorectale neoplasma’s.
  • Anomalieën van deurinewegen: dat zijn afwijkingen in de ontwikkeling van de nieren en de blaas. Ze kunnen aangeboren of verworven zijn. De meest voorkomende afwijkingen aan de urinewegen zijn: nefrolithiasis, niertumoren, nierziekte.
  • Afwijkingen van de luchtwegen: dat zijn afwijkingen in de ontwikkeling van de longen en bronchiën. Ze kunnen aangeboren of verworven zijn. De meest voorkomende ademhalingsafwijkingen zijn: astma, bronchitis, longkanker.

Anomalie – voorbeelden

Een anomalie is het optreden van iets dat verwacht werd, maar zonder verklaring van de reden ervoor. In de natuurkunde is een anomalie elke vertoning van iets dat niet verwacht wordt van een bepaalde situatie. We kunnen het hier hebben over groei-anomalieën, kracht-anomalieën, magnetische anomalieën en vele andere. Een voorbeeld van een groeiafwijking kan een tot nu toe onbekende plantensoort zijn die plotseling in een tuin opduikt. Een voorbeeld van een krachtafwijking is wanneer een voorwerp met een kleine massa een voorwerp met een grote massa kan optillen. Een voorbeeld van magnetische anomalieën zou het fenomeen kunnen zijn waarbij magnetische objecten van elkaar wegdraaien. In het dagelijks leven kunnen we veel anomalieën tegenkomen. Vaak zijn het gewoon vreemde gebeurtenissen die geen verklaring hebben. Andere keren kan een anomalie een signaal zijn dat er iets verontrustends aan de hand is. In elk geval is het de moeite waard om er aandacht aan te besteden en te proberen ze te begrijpen.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -