De keelchakra, of Vishuddha – zelfexpressie

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

De keelchakra is een van de zeven chakra’s in het menselijk lichaam. Het is verantwoordelijk voor communicatie en zelfexpressie. In yoga wordt het Vishuddha genoemd. Het bevindt zich in het diepe deel van het strottenhoofd en is verantwoordelijk voor de afscheiding van schildklierhormonen. Het bevrijdt ons van negatieve emoties en stelt ons in staat om beter te communiceren.

Wat is de keelchakra?

De keelchakra, ook bekend als Vishuddha, is de vijfde van de zeven chakra’s, of energiecentra in ons lichaam. We kunnen het vinden in het nekgebied, aan de bovenkant van de borstkas. De kleur is turkoois of aquamarijnblauw. Het wordt voorgesteld als een lotusbloem met 16 bloemblaadjes.

De keelchakra is de plek waar we onszelf kunnen uitdrukken op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. De functie is om ons innerlijk te verbinden met onze omgeving. Het wordt geassocieerd met het kunnen uitdrukken van onze gedachten, gevoelens en overtuigingen.

Als onze keelchakra open en in stroming is, kunnen we onszelf volledig uiten en luisteren naar onze innerlijke stem. Dit is heel belangrijk om mentaal en emotioneel gezond te blijven. Als de keelchakra echter geblokkeerd is, kan dit leiden tot problemen met zelfexpressie, wat weer kan leiden tot stress en depressie.

Meditatie, affirmaties, yoga, essentiële oliën, chanten en andere oefeningen kunnen gebruikt worden om het keelchakra te reinigen en te harmoniseren. Door deze oefeningen kunnen we blokkades opheffen en de energiestroom in dit chakra deblokkeren.

Edelstenen, zoals lapis ofkwarts, kunnen ons helpen om het keelchakra te harmoniseren. Lapis wordt beschouwd als de steen van oprechtheid, verantwoordelijk voor het opheffen van blokkades en het deblokkeren van de energiestroom in dit chakra. Kwarts wordt gebruikt om disharmonie in dit chakra te genezen.

In het algemeen zal het openen en vrijmaken van onze keelchakra ons helpen om onszelf uit te drukken en het beste uit onze communicatievaardigheden te halen. We zullen beter naar onze innerlijke stem kunnen luisteren en de vele voordelen hiervan zullen duidelijk worden in ons leven.

De keelchakra in ons lichaam genezen

Het keelchakra is een bijzonder belangrijk chakra in ons lichaam, van waaruit levensenergie en expressie stromen. De kleur is blauw en de geur is eucalyptus. Om deze chakra te reinigen moeten we de vraag beantwoorden: wat willen we?

Als de keelchakra geblokkeerd is, verliezen we onze vrijheid, ons gevoel voor tact en onze moeite om ons ware gezicht te laten zien, verliezen we ons vermogen om uit te drukken wat we echt willen horen, worden we steeds brozer en te feitelijk, rationalistisch of obsessief gehecht aan wat gemeten en bewezen kan worden. Om de keelchakra vrij te maken, moeten we de mond openen en de onderkaak vrij bewegen, en we kunnen dit doen door de bovenkant van het hoofd aan te passen en door adem te halen en van te oppervlakkig naar voller te gaan.

Een belangrijke stap in het zuiveren van de keelchakra is het waarderen van onze eigen visie op de wereld. We kunnen dit doen door visualisatie, een artistieke activiteit zoals een instrument bespelen, schrijven, schilderen of tekenen. Elke activiteit die ons in staat stelt om onszelf en onze waarheid uit te drukken, kan ons helpen om onze keelchakra vrij te maken en te genieten van de vrijheid om uit te drukken wat we voelen.

Affirmaties en meditaties voor Vishuddha – de keelchakra

Hier zijn enkele voorbeelden van affirmaties en meditaties voor het keelchakra (Vishuddha):

Affirmaties:

 1. Ik zeg alleen wat waar en positief is.
 2. Mijn stem is belangrijk en mijn woorden hebben kracht.
 3. Ik ben vrij van de angst om mezelf te uiten.
 4. Mijn heldere en kalme stem inspireert en maakt een positief verschil in de wereld.
 5. Ik stel mezelf open voor positieve verandering in mijn leven door de kracht van mijn stem te gebruiken en mezelf te uiten.
 6. Ik gebruik mijn stem om wijsheid over te brengen en andere mensen te helpen.
 7. Ik heb de kracht in me om mezelf en mijn gedachten, gevoelens en ideeën uit te drukken.
 8. Mijn keel is open en ik spreek duidelijk en helder.
 9. Ik druk mijn behoeften, verlangens en doelen uit en mijn woorden creëren de realiteit die ik wil creëren.
 10. Ik gebruik de kracht van mijn keel om andere mensen te inspireren en hun leven positief te beïnvloeden.

Meditaties:

 1. Concentreer je op je ademhaling en visualiseer de blauwe kleur, die de keelchakra (Vishuddha) symboliseert.
 2. Herhaal de affirmatie: “Mijn stem is krachtig en inspireert tot positieve verandering in mijn leven en in de wereld”.
 3. Stel je voor dat de energie vrij door je keel stroomt en dat je helder en duidelijk spreekt.
 4. Stel je voor dat je keelchakra een prachtig fonkelend kristal is en een mooi blauw licht uitstraalt.
 5. Visualiseer dat je je behoeften en doelen helder en duidelijk uitspreekt en dat andere mensen positief op je woorden reageren.
 6. Herhaal de mantra ‘HAM’, die geassocieerd wordt met de keelchakra en deze helpt helen.
 7. Concentreer je op een rustig en evenwichtig gevoel in je keel en de energie zal vrij beginnen te stromen.
 8. Stel je voor hoe jouw woorden een positieve verandering in de wereld teweegbrengen en andere mensen helpen.
 9. Concentreer je op wat je wilt uitdrukken en hoe je wilt dat je woorden anderen beïnvloeden en je energie zal steeds sterker worden.
 10. Oefen bewust luisteren door aandachtig naar andere mensen te luisteren en jezelf duidelijk en empathisch uit te drukken.
- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -