Is het de moeite waard om yoga te doen? Welke accessoires zijn handig?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!
Yogamat
Yoga mat
Yoga - yogamat
Yoga – de yogamat

In de regel hebben we geen apparatuur nodig om yoga te beoefenen – we kunnen het overal doen, zolang we maar wat vrije ruimte tot onze beschikking hebben. Soms is het echter de moeite waard om een mat te gebruiken om op te oefenen, al was het maar omdat het de beoefening aangenamer maakt. Is een antislip yogamat een goede keuze? Welke soorten yogamatten zijn er en welke is het kiezen waard?

1 – Is yoga gezond?

2. yogamat – de basis voor een comfortabele practice

3. matdikte en meer – waar moet je op letten bij het kiezen?

4. De yogakubus – wat is het en wanneer is het nuttig?

Is yoga gezond?

Hoewel yoga voor ons misschien geen sport lijkt (en dat is het theoretisch ook niet), is het toch een heel interessant systeem waarmee we ons lichaam kunnen verbeteren en stretchen. Belangrijk is dat hoe vroeger we beginnen met yoga, hoe gemakkelijker het is om het gewenste effect te bereiken – dit komt omdat jongere mensen van nature leniger zijn en meer kunnen strekken. Voor veel mensen is yoga niet alleen een manier om het lichaam gezond en fit te houden, maar ook een ontspanning voor de geest en een kans om een moment alleen met jezelf door te brengen. Dus als je van plan bent om het eens te proberen, is het zeker de moeite waard.

Yogamat – de basis voor een comfortabele workout

Je hebt geen apparatuur nodig om met yoga te beginnen, maar sommige maken het wel comfortabeler. Het meest elementaire product om te overwegen is de yogamat. Het doel ervan is niet alleen om ons van de vloer te scheiden, maar ook om een antislip oppervlak te bieden waarop we veilig kunnen oefenen. Yogamatten zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten: er zijn schuimvarianten, polyurethaan of matten van natuurlijk rubber of PVC. Een veelgebruikte keuze is de hoogwaardige rubberen yogamat, die – net als de andere modellen – in elke favoriete kleur kan worden gekocht.

Dikte van de mat en meer – waar moet je op letten bij het kiezen?

Om ervoor te zorgen dat de mat die je kiest je goed van dienst is, is het de moeite waard om hem aan te passen. Hij moet dik genoeg zijn om je te isoleren van de vloer, maar niet dik genoeg om je training oncomfortabel te maken. De yogamat moet gemakkelijk op te rollen zijn als je hem niet gebruikt. In deze vorm neemt hij ook veel minder ruimte in beslag in onze kledingkast.

Het tweede belangrijke punt waar we op moeten letten bij het kiezen van een yogamat is het oppervlak van de mat. Het moet antislip zijn, omdat dit een voorwaarde is voor onze veiligheid. Yogamatten van rubber, schuim of polyurethaan zijn goede voorbeelden van producten die we zonder angst kunnen gebruiken.

Yoga cube – wat is het en wanneer is het nuttig?

Als we beginnen met oefenen, zullen we al snel merken dat sommige houdingen een beetje buiten ons bereik liggen. Als dit het geval is, zal een yogakubus ons helpen in onze training om blessures te voorkomen. Dit is een lichtgewicht, vaak schuimrubberen blok dat als functie heeft om ons te helpen tijdens oefeningen die een hoge mate van strekking vereisen. Door onze handen op het blok te laten rusten in plaats van op de vloer, maken we de gekozen houding gemakkelijker en minimaliseren we het risico op overrekking van het lichaam, wat kan leiden tot blessures of overbelasting van de spieren. Rubberen matten in combinatie met enkels zijn een eenvoudige en voldoende set voor elke beginnende yogi. Een alternatief voor het gebruik van enkels is om een sessie voor te bereiden met minder veeleisende houdingen en de moeilijkere houdingen voor later te bewaren.

Een rubberen mat en een yogakubus zijn kleine, makkelijk op te bergen voorwerpen om je yogasessies te ondersteunen en je yogabeoefening comfortabeler te maken en te verbeteren. Vergeet niet om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de producten die je kiest, zodat ze langer meegaan.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -