Keelpijnspray of -tabletten?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Keelpijn is een typisch symptoom van een infectie van de bovenste luchtwegen veroorzaakt door een virale, minder vaak bacteriële, infectie. Keelpijn komt vooral voor bij verkoudheid, die vaak voorkomt in de herfst en winter, meestal samen met een loopneus en hoest. Als keelpijn hevig en hinderlijk is en slikken moeilijk maakt, en dus het normale functioneren bemoeilijkt, is het de moeite waard om naar receptvrije geneesmiddelen te grijpen om de pijn te verlichten. De vraag is alleen wat het beste werkt bij ontstekingen in de keel en mond. Is het voor keelpijn bij verkoudheid en griep beter om zuigtabletten te kiezen of misschien een spuitbus? Wij geven antwoord!

Zuigtabletten of keelspray – welke vorm van geneesmiddel moet ik kiezen?

Bij het kiezen van een middel tegen ontsteking van de slijmvliezen van keel en mond en de daarmee gepaard gaande pijn, is het eerste waar je op moet letten niet echt de vorm van het middel zelf, maar de samenstelling ervan. Het moet de juiste werkzame stoffen bevatten om ervoor te zorgen dat het geneesmiddel effectief is. Om welke stoffen gaat het?

Geneesmiddelen die worden gebruikt voor faryngitis bevatten meestal stoffen die worden geclassificeerd als NSAID’s (niet-steroïde ontstekingsremmers), lokale anesthetica en antiseptica. Er zijn ook preparaten op basis van kruiden verkrijgbaar. Door hun formulering zijn de geneesmiddelen geschikt voor orale en faryngeale ontstekingen en hebben ze ontstekingsremmende, pijnstillende en antiseptische eigenschappen, soms met aanvullende antibacteriële, antivirale of antiseptische effecten. Geneesmiddelen in deze categorie kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan symptomen die gepaard gaan met ontsteking of irritatie, niet alleen keelpijn, maar ook heesheid, moeite met slikken of een gevoel van ‘goedgelovigheid’ in de keel [1].

Het is echter niet zo belangrijk om de juiste vorm van het geneesmiddel te kiezen. Het is echter het beste om te vertrouwen op een topisch preparaat. Dergelijke geneesmiddelen leveren werkzame stoffen in hoge concentraties direct af op de plaats waar de ontsteking is ontstaan, zodat het therapeutische effect vrij snel optreedt. Dit wordt gegarandeerd door alle topische geneesmiddelen: zuigtabletten, mondspoelingen, siropen en spuitbussen [1].

Inaldin Keelaërosol – keelspray tegen keelpijn – belangrijkste informatie

Inaldin Keelspray kan worden gebruikt om de symptomen van ontsteking van de mond en keel te verlichten. Het gebruik van het geneesmiddel werkt goed tegen pijn, roodheid en zwelling. Het heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende en verdovende werking op het mondslijmvlies, met een snel effect [2,3].

Inaldin Throat aerosol wordt geleverd in de vorm van een aërosol en is bedoeld voor direct gebruik in de mondholte. Het product ondersteunt de behandeling van keelontsteking die optreedt tijdens een verkoudheid of tonsillitis. Het kan zonder recept worden gekocht in een reguliere apotheek of online apotheek. De inhoud van de Inaldin Keelaërosol is 30 ml. Eén druk op de doseerpomp levert één dosis van de aerosol [2].

Inaldin keeltabletten – zuigtabletten tegen keelpijn – productkenmerken

Een alternatief voor de aërosol zijn Inaldin Keeltabletten, ook bedoeld voor gebruik bij de behandeling van symptomen die gepaard gaan met ontsteking van de mond en keel. De samenstelling van het product bevat lokale verdovende, pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen. De zuigtabletten kunnen worden ingenomen als aanvullende behandeling bij klachten zoals pijn, roodheid of zwelling. Inaldin keeltabletten kunnen worden gebruikt door volwassenen en kinderen ouder dan 6 jaar [4].

De behandeling met zowel de spray als Inaldin keeltabletten mag niet langer dan 7 dagen duren. Contra-indicaties voor het gebruik van de producten zijn overgevoeligheid en allergie. Gebruik het middel niet bij overgevoeligheid voor de werkzame stof of een van de bestanddelen van het preparaat, en ook niet bij overgevoeligheid voor salicylaten.

Lees voor gebruik de bijsluiter, die de indicaties, contra-indicaties, gegevens over bijwerkingen en dosering en informatie over het gebruik van het geneesmiddel bevat, of raadpleeg uw arts of apotheker, want elk geneesmiddel dat onjuist wordt gebruikt, vormt een risico voor het leven of de gezondheid.

Bereid namens partner Chlorchinaldin

Bibliografie:

  1. Skotnicka B., Angina – symptomen, oorzaken, behandeling, Practical Medicine for Patients, 2022 (website: https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/choroby/laryngologia/78438,zapalenie-gardla-i-angina (geraadpleegd 2023.02.03.)).
  2. SmPC INALDIN Keel, 1,5 mg/ml, orale spray, oplossing (geraadpleegd 2023.003.).
  3. Website: https://www.chlorchinaldin.pl/inaldin-gardlo-aerozol/ (geraadpleegd: 20202.03.).
  4. CHPL INALDIN Throat, 3 mg, zuigtabletten (geraadpleegd: 2023.02.03.).

Het bovenstaande artikel is geschreven voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor het raadplegen van een specialist.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -