Zittend werk? Zorg voor uw rug!

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Door de drukte van alledag vergeten we wat het belangrijkst is. We realiseren ons vaak pas dat we ons lichaam een goede training hebben gegeven als we ergens last van krijgen.

De wervelkolom is de basis

We moeten niet vergeten dat de wervelkolom, samen met de gewrichten, tenslotte de basiselementen van ons bewegingsapparaat zijn en dat we zonder die wervelkolom niet kunnen bewegen. Het is tenslotte het systeem dat verantwoordelijk is voor zelfs de kleinste handelingen die ons lichaam uitvoert. Schade aan de wervelkolom veroorzaakt ernstige beperkingen in onze mobiliteit. Daarom is het des te belangrijker om de wervelkolom in goede conditie te houden, bijvoorbeeld door Kundalini Yoga te beoefenen.

Zorg goed voor je rug!
Zorg goed voor je wervelkolom!

Kies een goede kliniek

Het is algemeen bekend dat elke plek uit mensen bestaat, dus laat je bij het kiezen van de juiste kliniek leiden door de reputatie van de specialisten die er werken. Het is raadzaam dat het centrum gespecialiseerd is in innovatieve methoden die zo min mogelijk ingrijpen in het menselijk lichaam. Chirurgie is het laatste redmiddel. Voordat een professionele arts een beslissing neemt over een behandeling, moet hij of zij een gedetailleerd gesprek voeren met de patiënt, bij voorkeur ondersteund door een MRI-scan en een röntgenfoto van de wervelkolom. Heel vaak lijken de symptomen van verschillende ziekten op elkaar, dus er zijn situaties waarin de beschrijving van de pijn door de patiënt alleen niet genoeg is om een juiste diagnose te stellen. De arts moet niet doen alsof hij helderziend is. Pas als hij of zij zeker weet dat de diagnose juist is, kan hij of zij een behandelmethode plannen en deze aan de patiënt voorstellen.

Rugpijn – behandeling

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens last gehad van rugpijn. De behandeling van dit type aandoening is meestal een langdurig proces, hoewel dit afhankelijk is van het type aandoening. Het is heel belangrijk om de bron van het probleem te revalideren in plaats van de symptomen. Helaas wordt deze fout heel vaak gemaakt. Het behandelen van de symptomen is alleen het behandelen van de ziekte en leidt helemaal niet tot het verdwijnen ervan. Vroeg of laat steekt de pijn weer de kop op, vaak met verdubbelde kracht. Dit is absoluut een ongewenst effect.

Zorg voor je wervelkolom voordat het te laat is

Zet de gezondheid van je wervelkolom niet op een laag pitje. Het is menselijk dat er altijd tijd is om naar de dokter te gaan. In feite komt het moment dat er iets ernstigs aan de hand is en er gewoon geen andere keuze is. Een Pool is verstandig achteraf. Maar dit hoeft niet het geval te zijn met de wervelkolom. Je kunt er zelf voor zorgen. Het enige wat je hoeft te doen is je dagelijkse gewoonten veranderen.

Ontdek hoe u voor uw wervelkolom kunt zorgen
Ontdek hoe u voor uw rug kunt zorgen

Hier zijn enkele tips over hoe u dat kunt doen:

– Buig niet voorover – zei mijn moeder altijd als kind en waarom luisterden we niet naar haar? We kunnen nu beginnen.

– Doe oefeningen – dit helpt om de spieren in je ruggengraat te versterken, zodat deze minder vatbaar is voor blessures en ziekten.

– Zorg voor een goed gewicht – obesitas belast onze wervelkolom enorm.

– Buig je knieën als je bukt in plaats van je ruggengraat te buigen – dit geeft je ruggengraat rust.

– Let op het bed waarop je slaapt – de matras mag niet te zacht of te hard zijn.

– Vermijd stress – het veroorzaakt spierspanning, wat resulteert in rugpijn.

– Voorzie je lichaam van calcium – dit is de basisbouwsteen van botten.

– Vermijd te vaak op hoge hakken te lopen – dit is geen goede houding voor de wervelkolom.

– Voorzie uw lichaam van slaap en rust – een warm bad en slaap ontspannen de spieren van de wervelkolom.

Onthoud dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom is het de moeite waard om preventieve activiteiten en oefeningen te doen die ons kunnen behoeden voor zeer onaangename en lastige rugpijn.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -