Lichaamstaal – wat is dat? Definitie van de term

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Lichaamstaal is de taal die we elke dag onbewust gebruiken. Het is een taal die heel nuttig kan zijn in de communicatie met andere mensen.

Wat is lichaamstaal? Definitie van de term

Lichaamstaal is alle vormen van non-verbale communicatie. Het omvat alle lichaamsbewegingen, gezichtsuitdrukkingen, lichaamshouding en gebaren. Het kan een bewuste of onbewuste communicatie van informatie zijn. Het is vaak betrouwbaarder dan woorden omdat het moeilijk te verbergen of te manipuleren is. Lichaamstaal kan gebruikt worden om emoties, intenties, interne toestanden en gedachten uit te drukken. Het kan ook helpen om relaties te ontwikkelen en te onderhouden. Het is een van de belangrijkste elementen van interpersoonlijke communicatie. Onderzoekers geloven dat ongeveer 55-60% van alle menselijke communicatie lichaamstaal is. Het is dus een zeer belangrijke vorm van communicatie die de moeite waard is om over te leren en die je kan helpen om beter te communiceren.

Indeling van lichaamstaal

Er zijn veel verschillende soorten lichaamstaal. Gebaren kunnen bewust of onbewust worden gemaakt. We kunnen ze ook op verschillende manieren begrijpen, afhankelijk van context en cultuur. Hieronder staan enkele voorbeelden van soorten lichaamstaal:

  • Bewuste gebaren: bv. iemand op de schouder klappen of tikken om hem of haar te roepen.
  • Onbewuste gebaren: bijvoorbeeld met je benen schudden of je gezicht aanraken.
  • Emotionele gebaren: bijvoorbeeld iemand stevig knijpen om te laten zien dat we blij met hem zijn.
  • Communicatieve gebaren: bijvoorbeeld knikken of schudden met het hoofd om aan te geven dat we het begrijpen.
  • Expressieve gebaren: bijvoorbeeld met onze handen zwaaien om te laten zien dat we boos zijn.

Zoals we zien, zijn er veel verschillende soorten lichaamstaal. Het is de moeite waard om er aandacht aan te besteden, omdat ze ons kunnen helpen om beter met andere mensen te communiceren.

Wat kunnen we aflezen aan lichaamstaal?

Lichaamstaal lezen is een vaardigheid die ons kan helpen in ons persoonlijke en professionele leven. We leren iemand kennen als we met hem praten, maar ook als we naar hem kijken. Lichaamstaal kan ons meer vertellen dan woorden. Daarom is het de moeite waard om lichaamstaal te observeren.

Eén element van lichaamstaal is gebaren. Gebaren zijn bewegingen van de handen en armen. Ze worden vaak gebruikt om emoties en gevoelens uit te drukken. Als iemand bijvoorbeeld blij is, kan hij met zijn armen omhoog zwaaien. Als iemand boos is, kan hij schreeuwen en met zijn armen zwaaien.

Een ander element is lichaamshouding. Lichaamshouding kan laten zien wat iemands houding is ten opzichte van de interviewer. Als iemand bijvoorbeeld geïnteresseerd is in wat de ander zegt, kan hij rechtop staan en al zijn aandacht op de gesprekspartner richten. Als iemand zich verveelt of ongeïnteresseerd is, kan hij naar achteren leunen of zich van de gesprekspartner afwenden.

Leren over lichaamstaal kan ons helpen om mensen beter te begrijpen. We kunnen erachter komen wanneer iemand oprecht is, wanneer hij liegt of wanneer hij angstig is. We kunnen ook beter communiceren met andere mensen.

Is het mogelijk om lichaamstaal te beheersen?

Lichaamstaal is een van de belangrijkste elementen van communicatie. Hiermee kunnen we onze emoties, bedoelingen en gedachten uitdrukken. Helaas is het vaak onbewust en kan het tot misverstanden leiden. Daarom is het de moeite waard om het te leren beheersen.

Dit kan op verschillende manieren. De eenvoudigste is om je eigen lichaamstaal zorgvuldig te observeren en proberen te beheersen. Het is ook de moeite waard om te leren het op de juiste manier te gebruiken. Als we bijvoorbeeld iemand willen overtuigen van ons standpunt, kunnen we een gebaar of gezichtsuitdrukking gebruiken om dit te vergemakkelijken.

Lichaamstaal is net zo belangrijk als woorden. Het stelt ons in staat om onze emoties, bedoelingen en gedachten uit te drukken. Het is dus de moeite waard om te leren er controle over te hebben.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -