Stress is een moeilijke tegenstander. Hoe kun je ertegen winnen?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

De grootste epidemie van de 21e eeuw is de stress-epidemie. Het doodt indirect duizenden mensen per jaar. We hebben geprobeerd het te temmen, het te zien als een natuurlijk onderdeel van ons leven. Helaas is het zo dat hoe meer stress er is, hoe groter het risico op veel gezondheidsproblemen.

Tem het niet

Met stress kun je niet bevriend raken. Natuurlijk is er een soort tijdelijke nervositeit voor een belangrijke toespraak, een examen, een geboorte, een belangrijke levensgebeurtenis. Dit is volkomen normaal en vrij onschuldig. Maar stress is tegenwoordig in veel grotere mate aanwezig in ons leven. We zijn voortdurend gestrest over ons werk, ons gezinsleven. Spierspanningen, hoofdpijn, hartkloppingen, enz. worden veroorzaakt door een nieuw project op het werk, de planning van de opvoeding van een kind, de zoektocht naar een vakantie.

We zijn overprikkeld, we doen veel dingen tegelijk en onze geest is voortdurend in beweging. Het resultaat? Spierspanning is nog maar het pijnlijke begin. Bij stress komt cortisol vrij, waarvan de concentratie, als deze te lang in het lichaam wordt vastgehouden, onder andere de neuronen vernietigt die verantwoordelijk zijn voor het denken en het geheugen. Langdurige stress kan leiden tot angst en depressie. Er wordt geen melding gemaakt van de rol die stress kan spelen bij de ontwikkeling van vele andere ziekten. Er is echter goed nieuws – stress kan worden overwonnen!

Kleine stappen

Je hoeft niet meteen te stoppen met het leven in de stad, een huisje in het bos te kopen en de stekker eruit te trekken. Wat telt in de strijd tegen stress zijn kleine stappen die, als ze regelmatig worden herhaald, ongezonde stress uit je leven kunnen bannen of neutraliseren wanneer dat nodig is. Waar begin je? Met eenvoudige, plezierige rituelen. Je hoeft niet meteen naar alles te grijpen, zet je zinnen op 1-2 gewoontes die je in je dagelijks leven probeert te implementeren. Probeer, test, vind je eigen pad.

Om te beginnen, ontspannende baden, massage, zwemmen – al dit soort activiteiten helpen tegen het meest zichtbare symptoom van stress, namelijk spierspanning.

  • Ontspannende oliën – lavendelolie, citrusoliën (sinaasappel, mandarijn, bergamot), wierookolie en speciale ontspannende, kalmerende mengsels –kunnen helpen om spanning te bestrijden, maar ook om de geest tot rust te brengen. Afhankelijk van je stemming en behoefte kun je de geselecteerde oliën ’s ochtends of ’s avonds verspreiden om je lichaam tegen stress te beschermen, je zenuwen te kalmeren of ze als badtoevoeging gebruiken.
  • Ademhalingsoefeningen – op de juiste manier in- en uitademen en dit combineren met het aanspannen en ontspannen van de spieren kan aanzienlijk helpen om spierspanning te verlichten en de rommelige geest te bevrijden van een stortvloed aan gedachten.
  • Meditatie, yoga, Pilates – allerlei fysieke activiteiten die gebaseerd zijn op het werken met de ademhaling en het ontspannen van het lichaam, die ook gepaard kunnen gaan met werk op het gebied van de geest en het leren “loslaten”, zijn uiterst waardevolle ondersteuning voor het lichaam in de strijd tegen stress.
- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -