Voor het eerst trainen in de sportschool. Alles wat je moet weten!

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Trainen in de sportschool is dagelijkse kost en een passie voor velen. De eerste training in de sportschool kan echter een beetje stressvol zijn. Dus als je wilt sporten maar nog nooit naar de sportschool bent geweest, lees dan onze gids. Hier is alles wat je moet weten voor je eerste bezoek aan de sportschool!

Trainen in de sportschool – sportkleding

Laten we beginnen met de basis: wat moet je meenemen naar de sportschool? Met de juiste uitrusting zul je je zeker veel meer op je gemak voelen. Eerst en vooral heb je de juiste outfit nodig die je niet beperkt in je bewegingen, schoenen en ook een handdoek. In detail moet je meenemen naar je workout:

  • Gymkleding – met andere woorden, sportkleding die comfortabel zit zonder beperkend of schurend te zijn. Neem naast een T-shirt en een korte broek ook geschikt, bij voorkeur naadloos, ondergoed en comfortabele sokken mee. De sportkleding voor vrouwen moet ook voorzien zijn van een sportbeha om de buste te immobiliseren en zo comfortabel te kunnen sporten.
  • Schoenen – het mogen niet de eerste de beste schoenen uit ons kastje zijn. De juiste schoenen zijn essentieel bij het sporten, waarom? Slecht passende schoenen kunnen leiden tot blessures, dus zorg ervoor dat je sportschoenen lichtgewicht zijn met een flexibele zool die niet wegglijdt over de vloer. Als je dit niet in je garderobe hebt, ga dan winkelen en pas rustig de juiste modellen zodat je zeker weet dat de schoenen echt comfortabel zitten.
  • Een handdoekvoor in de sportschool – en niet echt één handdoek, maar zelfs drie. Een kleine handdoek is handig om zweet af te vegen en de hygiëne te handhaven op de trainingsplek, een tweede om af te vegen na het douchen in de sportschool en een derde als je van plan bent om na het sporten naar de sauna te gaan.

Als je gaat douchen in de sportschool, moet je bovendien doucheslippers meenemen. Dames en mannen met lang haar moeten haarelastiekjes meenemen en iedereen een must – een drankje, bij voorkeur mineraalwater of een isotone drank.

Eerste keer in de sportschool

Als we al een tas of rugzak met de nodige accessoires bij ons hebben, kunnen we brutaal op weg gaan naar de sportschool. Waar te beginnen? Zeker door te vergeten dat iedereen naar ons kijkt. Mensen die voor het eerst naar de sportschool gaan, hebben het gevoel dat iedereen naar hen kijkt, hen beoordeelt en ziet dat ze hier nieuw zijn. Mentaal comfort tijdens het sporten is belangrijk. Als je de sportschool wilt gebruiken als er weinig mensen zijn – raden we je aan om vroeg in de ochtend of rond 12 uur ’s middags te gaan. Meestal is het eerste bezoek aan de sportschool gratis – een proefrit voordat je een kaart kiest. We worden dan begeleid door een personal trainer die ons rondleidt en kort de verschillende fitnessapparaten bespreekt. Je leert hoe je op elk apparaat moet trainen, wat de basistechnieken zijn en wat je eventueel verder kunt oefenen. Wees niet bang voor de trainer, hij of zij is er om je het gebruik van de fitnesszaal te vergemakkelijken, dus vraag het als je twijfels hebt en maak gebruik van zijn of haar aanwezigheid.

Trainen in de sportschool
Trainen in de sportschool / foto: canva.com

Je eerste training in de sportschool

Als je weinig of geen ervaring hebt met professioneel trainen en niet weet waar je moet beginnen, probeer dan een algemene training. Dit wordt aanbevolen voor beginners. Het eerste trainingsschema laat je spieren geleidelijk wennen aan een nieuw soort activiteit. Door te trainen voor algemene ontwikkeling kun je alle delen van het lichaam bij de training betrekken. Zorg ervoor dat je eerste training niet te intensief is en niet met te veel belasting wordt uitgevoerd. Waarom? Je eerste training in de sportschool vormt een zware belasting voor je lichaam, dus je moet alles met je hoofd en langzaam doen. Na verloop van tijd kun je jezelf toestaan om meer te doen. Probeer de noodzaak om af te vallen en de calorieverbrandingsteller te vergeten, ten gunste van een correcte trainingstechniek. Zo kun je de workout correct uitvoeren en verklein je het risico op blessures.

Sporten in de sportschool

Er is geen tekort aan trainingsmogelijkheden in de sportschool, dankzij een verscheidenheid aan apparaten, toestellen en gewichten. De basisuitrusting van de sportschool omvat

  • Halters en barbells,
  • gymnastiekballen,
  • gymnastiekmatten,
  • banken,
  • cardiomachines: loopbanden, fietsen, orbitrecs),
  • trainingsapparaten.

In veel sportscholen vind je ook kettlebells, TRX-banden, medicijnballen, springtouwen, boxen, push-up rails en andere trainingsaccessoires.

We beginnen onze training in de sportschool met een warming-up, die het lichaam voorbereidt op een langdurige inspanning. Een goede warming-up moet enkele minuten duren en bestaan uit korte series oefeningen, zoals joggen, marcheren en springen, squats, arm- en beencirkelbewegingen. Apparatuur die beschikbaar is in de sportschool, zoals een loopband of stationaire fiets, kan worden gebruikt om op te warmen. Na de warming-up kun je verder gaan met het door jou gekozen trainingsplan, bijvoorbeeld de algemene training die wij aanbevelen. Het is een goed idee om ondersteuning te krijgen van een personal trainer die ervoor zorgt dat de oefeningen correct worden uitgevoerd.

Veel mensen kiezen ervoor om alleen naar de sportschool te komen voor een specifiek toestel en gebruiken een loopband of fiets voor de duur van hun training – dit is ook mogelijk. Als je echter een specifieke visie en motivatie hebt om naar de sportschool te gaan, is het de moeite waard om meer geavanceerde oefeningen te doen.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -