Wandelen in het bos – 6 redenen waarom je in het bos zou moeten wandelen. Bekijk het hier!

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Eenboswandeling – klinkt zo gewoon, nietwaar? Maar het is buitengewoon in het bos en het is een tijdverdrijf dat een enorme passie voor de natuur kan worden, maar ook een manier om jezelf te leren kennen en tot rust te komen. Iedereen is wel eens in het bos geweest, maar na verloop van tijd kan het zijn dat de laatste keer dat we in een afgelegen bosje hebben gewandeld lang geleden is. Gewend als we zijn aan de drukte, de toeristische attracties, vergeten we wat er echt dichtbij is – zoals het bos.

Een wandeling in het bos – 4 redenen om naar het bos te gaan

“Wij waren er niet – er was een bos. Wij zullen er niet zijn – er zal een bos zijn” zegt een Pools spreekwoord. Het gaat over vergankelijkheid, maar in het bos hebben we de mogelijkheid om te stoppen en tot rust te komen. Voor hondenbezitters is het bos zeker geen onbekende, ook niet voor degenen die er regelmatig naartoe gaan. Dit artikel is opgedragen aan mensen die op zoek zijn naar een manier om actief te zijn, tot rust te komen, een nieuwe passie te hebben, te willen veranderen. En ook al klinkt het bos zo gewoon – het is onmogelijk om er niet verliefd op te worden. Toen tijdens de pandemie de toegang tot het bos werd verboden. Veel mensen realiseerden zich hoe belangrijk boswandelingen in hun leven waren. Als je de charme van het bos niet begrijpt, bekijk dan onze redenen waarom je er naartoe zou moeten gaan.

1. Wandelen in het bos – stelt je in staat om te vertragen

Natuurlijk kun je ook hardlopen in het bos, maar het gaat niet om puur fysiek stoppen, maar om zo’n emotionele. Wetenschappers bewijzen dat een wandeling in het bos het niveau van stresshormonen verlaagt en dus helpt om angst te verlichten en vermoeidheid te verminderen. Artsen raden mensen die onder stressvolle omstandigheden werken vaak aan om naar het bos te gaan. Dit kalmeert je, stelt je in staat om te ademen en de alledaagse problemen van een afstand te bekijken.

2 – Frisse lucht

Het bos laat ons ademen – letterlijk. Bomen absorberen giftige stoffen zoals kooldioxide, zware metalen en zwaveldioxide. En ze stoten verbindingen uit die de groei van bacteriën en schimmels remmen, fytonciden. Bovendien! De verbindingen die pijnbomen afscheiden helpen zelfs tuberculose te bestrijden. En dit is de reden waarom verschillende kuuroorden en sanatoria zich op plaatsen in de natuur bevinden, vooral in dennenbossen. Een wandeling in de frisse lucht helpt om de longen te verzorgen, de luchtwegen te ontsmetten en simpelweg zuurstof te krijgen. Bovendien heeft de lucht in het bos negatieve ionen, wat het immuunsysteem, het zenuwstelsel en de bloedsomloop ondersteunt. Het helpt zelfs bij de behandeling van allergieën en reuma. De meeste negatieve ionen bevinden zich in de lucht vlak na een storm – dus zodra de zon tevoorschijn komt, is het de moeite waard om te gaan wandelen.

3. voor conditie en figuur

Een boswandeling betekent tenslotte ook beweging en dat is heel goed voor onze conditie en figuur. De oneffen ondergrond die kenmerkend is voor het bos activeert en versterkt de spieren, zodat de kuiten een mooiere vorm krijgen. Naast de beenspieren oefent wandelen ook de buik- en taillespieren. Door regelmatig te wandelen kunnen we een paar extra kilo’s kwijtraken – vooral als we dat doen met Nordic Walking stokken. Ze zijn ook goed voor de gewrichten en de ruggengraat.

Het 4e woud voor slaapproblemen

Heb je slaapproblemen en heb je al veel methodes geprobeerd, maar geen enkele had een bevredigend effect? Het bos kan de sleutel zijn tot een gezonde slaap. Een wandeling omgeven door bosrijke natuur, reguleert het dag- en nachtritme en is bovendien ontspannend en rustgevend. Enkele tot tientallen kilometers wandelen in de frisse lucht geeft zuurstof, ontspant en vermoeit je fysiek – wat goed is voor de spijsvertering. En met een rustig darmkanaal kunnen we gemakkelijker in slaap vallen. Een boswandeling wordt ook aanbevolen voor mensen die kampen met het rustelozebenensyndroom – RLS.

5. stimuleert de zintuigen

Shinrin-yoku therapie komt oorspronkelijk uit Japan en betekent ‘baden in het bos’. Het verbetert de cognitieve functie en is geschikt voor iedereen. Hoeveel kost het? Niets. Het is gewoon een boswandeling en een onderdompeling in de natuur waarbij we onze zintuigen gebruiken.

  • Zintuiglijkewaarneming – stelt ons in staat om te luisteren naar de geluiden om ons heen in het bos, zoals het fluiten van vogels of het ritselen van bladeren en gras.
  • Zintuiglijke waarneming – stelt ons in staat om de kleuren van de natuur waar te nemen – de kleur van bladeren, bomen, licht, schaduw, en om de bewoners van het bos te zien, zoals vogels, vossen en herten.
  • Reukzin – dankzij dit zintuig kunnen we de geuren van het bos ruiken – gras, bladeren, de geur van bomen, bloemen.
  • 5.tastzin – strek tijdens een wandeling in het bos je hand uit naar de bomen, voel hun schors, omhels ze, voel de wind op je wang, de zon die door de kruinen van de bomen breekt, proef de bosbessen.

6. een wandeling in het bos inspireert

Wie creatief bezig is of op zoek is naar inspiratie in het dagelijkse leven, vindt in het bos zeker een handvol ideeën. Het bos kalmeert ons, moedigt ons aan om onze telefoon uit te zetten en afstand te nemen van technologie, en een heldere en prikkelvrije geest stelt ons in staat om ons open te stellen voor nieuwe ideeën. Dus als je geen inspiratie hebt, maak dan een wandeling in het bos – de natuur is een zeer gracieuze muze.

Een boswandeling is een gratis en voor iedereen toegankelijk tijdverdrijf, inspiratie, vermaak en een sportschool. Deze passie kan heel aanstekelijk werken; wie de smaak van het bos te pakken krijgt, keert er meestal regelmatig naar terug. Misschien wordt een boswandeling ook jouw nieuwe passie.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -