Wat je moet meenemen naar school – ideeën voor gezonde snacks

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Dit jaar zullen 4,6 miljoen Poolse leerlingen achter de schoolbanken zitten. Kinderen brengen een groot deel van de dag op school door en slaan vaak het ontbijt en de lunch over. Hun jonge lichamen hebben echter de juiste hoeveelheid calorieën en essentiële voedingsstoffen nodig om zich op hun lessen te kunnen concentreren en de energie te hebben om actief te zijn. Als ouders niet willen dat hun kind tijdens de schoolvakantie op chips of chocoladerepen knabbelt, moeten ze ervoor zorgen dat ze zelfgemaakte gezonde snacks voor school klaarmaken. Wat moet je in de rugzak van je leerling stoppen voor een tweede ontbijt en lunch?

Welke voedingsstoffen heeft het lichaam van een jonge leerling nodig?

De basis van ieders dieet bestaat uit eiwitten en koolhydraten, maar bij voorkeur complexe koolhydraten in plaats van enkelvoudige koolhydraten zoals suikerhoudende snacks. Het dieet van een jongere mag daarom geen zuivelproducten zoals melk, eieren, kaas en vlees bevatten. Energiegevende koolhydraten zoals brood spelen een belangrijke rol. Het belang van vetzuren, die essentieel zijn voor het goed functioneren van het zenuwstelsel, mag ook niet worden onderschat. Het dieet van een schoolkind moet ook vers fruit en groenten bevatten als bronnen van vezels, vitaminen en mineralen.

Hoe zorg je ervoor dat je kind gezond eet op school?

Als een ouder hun kind geld geeft om eten voor school te kopen, zullen ze dat waarschijnlijk uitgeven aan zoete repen, zoute chips of andere snelle snacks vol zout, suiker en ongezonde vetten. Het is dus de moeite waard om wat extra tijd te nemen en zelf gezonde snacks voor school te maken.

Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat je kind tijdens de pauze een voedzame maaltijd eet. Het is echter niet eenvoudig om gezond voedsel in het dieet van een jongere te smokkelen, dus een ouder moet slim zijn. Wat moet het kind en de verzorger tevreden stellen?

Wat je moet meenemen naar school - ideeën voor gezonde snacks
Wat in te pakken voor school – ideeën voor gezonde snacks

Vetvrije popcorn – een gezonde en vertrouwde snack

Kinderen zijn dol op popcorn omdat ze het associëren met de bioscoop, festivals en verschillende buitenevenementen. Het is goed om te weten dat het niet alleen lekker is, maar ook gezond – het bevat vezels, polyfenolen en een grote hoeveelheid mangaan, dat helpt bij de opbouw van botten.

Popcorn in de schappen van de supermarkt zit echter vol vet, zout en andere additieven, dus in plaats van kant-en-klare geroosterde korrels te pakken, kun je popcorn beter thuis bereiden. Met een speciale popcornmaker voor het roosteren van maïskorrels (bijvoorbeeld uit het Partytime-assortiment van Ariete) kun je vetvrije popcorn met minder calorieën maken. Als je geen zout toevoegt, is het een uiterst gezonde snack die je bijna onbeperkt kunt eten.

Verpak de verse, knapperige popcorn na het afkoelen in een luchtdichte verpakking, zodat hij zijn smaak, aroma en aangename knapperigheid behoudt.

Pannenkoeken met waardevolle ingrediënten

Pannenkoeken zijn een heel eenvoudig gerecht om te bereiden en kunnen op veel manieren worden geserveerd. Pannenkoeken met zout zijn gebaseerd op een suikervrij beslag. Ze kunnen bijvoorbeeld gevuld worden met een vulling van groenten en gevogeltevlees of een vulling van ei en champignons – beide voorzien je kind van de gewenste hoeveelheid waardevolle eiwitten. Aan de andere kant zijn zoete pannenkoeken een geweldige manier om fruit en zeer voedzame noten, vol vitaminen, mineralen en onverzadigde vetzuren, in het dieet van je kind op te nemen.

Een basispannenkoekenbeslag kan snel worden bereid met de Ariete planeetmenger uit het Vintage-assortiment. Je hoeft alleen maar melk, bloem, eieren, water, een beetje olie of gesmolten boter en zout of suiker in de kom te doen. De machine zelf zal alle ingrediënten zeer grondig mengen tot een perfect glad beslag. Het is een goed idee om het deeg af te koelen in de koelkast en het dan op een laag vuur te bakken zonder vet toe te voegen.

Tot slot is het goed om te onthouden dat gezonde eetgewoonten van ouders komen. Als we gezonde maaltijden geven die weinig vet en suikers bevatten, zullen kinderen waarschijnlijk in de voetsporen van hun ouders treden. Het aanleren van goede eetgewoonten is ook de sleutel tot het opbouwen van immuniteit.

Bron 1: https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C938966%2Cdla-46-mln-uczniow-rozpoczal-sie-rok-szkolny-czasem-w-maseczce-ale

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -