Wat zijn de populairste vetplanten?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Bijna elk huis is versierd met bloemen en er is geen vrouw die de magie van bloemen niet waardeert. Dames houden niet alleen van bloemen in een vaas, maar ook van bloemen die in potten zijn gekweekt.

Waarom zou je vetplanten in huis moeten hebben en welke zijn het populairst? Bekijk ons artikel voor de antwoorden op deze vragen!

Wat zijn vetplanten en wat kenmerkt ze?

Voordat we de populairste vetplanten presenteren, wat eigenlijk een subjectieve rangschikking zal zijn, is het belangrijk om in een paar zinnen te zeggen wat vetplanten zijn. Het zijn een soort planten die water in zich opslaan, en het woord sucus betekent sap. Het zijn natuurlijk planten, dus ze moeten verzorgd worden, terwijl ze een geweldig alternatief zijn voor mensen die vaak van huis zijn en graag planten in huis willen hebben. Ze worden gekenmerkt door hun vlezige stengels, bladeren en wortels. Naast het feit dat ze gemakkelijk te verzorgen zijn, is hun grote voordeel dat ze verwaarlozing verdragen. Denk eraan dat het belangrijk is om ze niet elke dag water te geven, omdat ze heel goed water opslaan. Als je licht verwelkte bladeren ziet, volstaat een beetje water om ze weer tot leven te wekken.

Wat zijn de populairste vetplanten?
Wat zijn de populairste vetplanten?

Wat de verzorging van vetplanten betreft, moet je weten dat het substraat niet nat mag zijn en maximaal twee keer per week water geven voldoende is.

Bekijk ook: Hoe rommel in de huis-tuin onder controle houden?

Kenmerken van de beste vetplanten

  1. Cactussen – zijn een van de bekendste vetplanten. De meesten van ons associëren ze met woestijngebieden, en terecht, maar ze groeien ook in bergen en regenwouden. Ze zijn een veel geziene “gast” in Poolse huizen vanwege hun gemakkelijke verzorging en hun karakteristieke vorm, waardoor we ze graag kweken. Cactussen hebben een lange levensduur, wat blijkt uit het feit dat ze tientallen jaren kunnen groeien en zelfs in de winter vermeerderd kunnen worden. Een interessant feit is dat cactuspulp antioxiderende eigenschappen heeft en zelfs een voedingsingrediënt kan zijn.
  2. Medicinale aloëaloë vera is een plant die we vooral kennen van veel crèmes en andere cosmetica. Hij is heel gemakkelijk te kweken en verdraagt goed hitte. Hij bevat vitaminen: A,B,C en E en zouten die we nodig hebben om goed te functioneren zoals: kalium, magnesium, ijzer, fosfor, natrium, zwavel of koper. Aloë vera is geweldig voor het regenereren van huid en slijmvliezen, het verzachten van brandwonden en het verbeteren van de leverfunctie.
  3. Morgana sedum – deze plant ziet er heel anders uit dan de vorige twee suggesties, maar veel mensen zullen verrukt zijn over zijn uiterlijk. De lange, vlechtachtige bladeren zijn een geweldige aanwinst voor onze binnenruimtes. Hij kan wekenlang zonder water, wat vergeetachtige mensen zullen waarderen, en het is een goed idee om Morgan’s Sedum op kasten of andere hoge planken te planten waaraan de lange, kleurrijke bladeren zullen hangen.
  4. Agave – met zijn vorm is dit type plant zeker niet een van de makkelijkste om te kweken, omdat de grootte vaak onze metercapaciteit overschrijdt. Velen van ons hebben echter ervaring met deze vetplant. Ten eerste groeit hij maar een paar jaar na het planten en, interessant genoeg, bloeit hij maar één keer in zijn leven (het is hapaxanthus). De bladeren zijn bedekt met dikke en lange blaadjes. Het wordt onder andere gebruikt als suikervervanger in de vorm van siroop en we vinden er vitamine A en die van de B-groep: B1,B2,B3,B6 en B9, evenals grote doses calcium en ijzer.
  5. Evesvera – is een erg mooie plant die dankzij zijn kleine formaat in elke kamer kan worden gekweekt. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen water in de rozet mag komen, je kunt het water het beste op de bodem van de schotel laten staan om te voorkomen dat de plant gaat rotten. Vergeet niet om de plant in de winter een plek te geven waar de temperatuur tussen de 5-10 graden zal zijn, dat wil zeggen een kelder of andere koude hoek, en de enige taak is om de grond niet te laten uitdrogen.

Vergeet niet dat dit een subjectieve ranglijst is en dat je misschien andere suggesties hebt over welke vetplanten populairder zijn. We hopen dat onze tekst je enthousiaster maakt om dit soort planten te kweken.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -