De mooiste eenjarige bloeiende klimplanten voor de tuin

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Hoewel eenjarige klimplanten niet zo vaak in de tuin worden geplant als vaste planten, zijn ze een zeer opvallende versiering voor elke tuin.

Ze hebben veel voordelen, vooral dat ze snel groeien en erg decoratief zijn. Het enige waar je aan moet denken is om ze te ondersteunen en regelmatig water te geven en te bemesten.

De mooiste eenjarige klimplanten

  • Oost-Indische kers – kan tot 2 m hoog worden, met groene en tere stengels en grote, parapluvormige bladeren. De intens geurende bloemen verschijnen van mei tot oktober. Ze kunnen geel, rood, roze, oranje zijn, soms zijn er gevlekte bloemblaadjes. Deze plant heeft een stevige ondersteuning nodig en een zonnige standplaats. Hij groeit goed in matig vruchtbare, goed doorlatende en lichte grond.
  • Tunbergia winged- is een delicate klimplant die ongeveer 1,5m hoog wordt. Hij wordt gekenmerkt door zijn grote, hartvormige groene bladeren en dicht bedekkende stengels. De bloemen zijn bijna plat, in geel, oranje, soms rood of wit. De klimmer heeft een zonnige standplaats nodig voor een goede groei, evenals een constant vochtig, vruchtbaar en warm substraat.
  • Geurerwt bereikt een hoogte van 1,5 tot 2 m. Hij wordt gekenmerkt door zijn kleine bladeren en vlinderachtige geurende bloemen, met veel verschillende kleuren. Hij groeit goed op een zonnige plek en in matig vochtige, vruchtbare en humusrijke grond. De wijnstokken zijn vrij licht, dus sterke steunen zijn niet nodig voor de teelt.

Lees meer: bloeiende klimplanten, groenblijvers – voor de zomer en vaste planten

De mooiste eenjarige bloeiende klimplanten voor de tuin
De mooiste eenjarige bloeiende klimplanten voor in de tuin
  • Snijboon- een sterk groeiende klimplant die tot 3-4m hoog kan worden. De plant heeft grote groene, hartvormige bladeren en witte of rode vlindervormige bloemen die bloeiwijzen vormen. De bloemen verschijnen van juni tot oktober. Hij heeft stevige steunen, een beschutte en warme standplaats en matig vochtige en vruchtbare grond nodig.
  • Klimcobia – een van de zeer sterk groeiende wijnstokken die tot 4-5 m hoog kan worden en daarom stevige steunen nodig heeft. De plant wordt gekenmerkt door zijn grote bladeren en grote klokvormige bloemen. De bloemen bloeien in de maanden juli tot oktober. De bloemen zijn paars, violet, wit of roze. Ze vraagt een beschutte, warme standplaats en vruchtbare, licht vochtige en humeuze grond. Hij groeit goed in de volle zon en gedeeltelijke schaduw.
  • Wilgen zijn gemakkelijk te kweken en snelgroeiende klimplanten. Deze kunnen bijvoorbeeld purperwilg zijn, met komvormige en grote bloemen in rood, paars of roze. Wilgen hebben een zonnige standplaats nodig om te groeien, evenals humusrijke, vruchtbare en enigszins alkalische grond.
  • Vingerling- de bloeitijd is al in mei. Hij heeft langwerpige bloemen die op rietjes lijken. De bloei eindigt met de eerste vorst. De bloemen kunnen rood, oranje, geel of roze zijn. De klimplant wordt maximaal 2 meter hoog en de stengels zijn weersgevoelig en broos, dus ze moeten beschermd worden.
  • Driekleurige klaver – is een klimplant met kleine, langwerpige en ruwe bladeren. Hij kan tot 1 meter hoog worden en zijn bloemen zijn trechtervormig. De bloemen zijn geel in het midden, omringd door een witte rand, terwijl de randen in vele kleuren komen, afhankelijk van de gekozen variëteit.

Waarom eenjarige klimplanten in de tuin planten?

Eenjarige klimplanten bloeien zeer rijk en zijn daarom een aantrekkelijke decoratie voor je tuin of volkstuin. Als je eenjarige klimplanten goed verzorgt, kun je hun bloemen tot laat in de herfst bewonderen. Hun originele bloemen en bladeren zijn ook een groot voordeel.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -