Zamioculcas zamiolistas – kweek, verzorging, ziekten

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Zamioculcas sweepingis is een plant die steeds vaker te vinden is in huizen, kantoren, cafés en vele andere plaatsen waar je ervan kunt genieten. Zamioculcas is een vaste plant uit de araceae familie en komt van nature voor in Tanzania en Zanzibar. Hij is ook al meer dan twintig jaar populair als kamerplant. Wat is de moeite waard om erover te weten?

Zamioculcas verzorging

Zamioculcas wordt over het algemeen 30 tot 100 cm hoog. Hij heeft geen stam en stam, maar wortelstokken met een diameter van ongeveer 4 cm waaruit de bladeren komen. De elliptische, dikke, stijve donkergroene bladeren kunnen tot 10 cm lang worden. Onder natuurlijke omstandigheden produceert de plant in kwestie spreekwoordelijke witgroene bloemen; onder huiselijke omstandigheden is dit eerder zeldzaam. Desalniettemin kan de plant zich goed in ons huis vestigen en charme en elegantie toevoegen aan het interieur.

Hoe kweek je vingerhoedskruid?

Het kweken en verzorgen moet niet moeilijk zijn. Het is een plant die geen bijzondere kennis vereist. Hij hoeft niet overmatig bewaterd of bemest te worden en kan ook goed tegen een gebrek aan licht.

Vingerhoedskruid water geven

Deze plant heeft niet bijzonder veel water nodig, kan ook goed tegen droogte en kan daarom tot 2 weken overleven zonder een druppel water. Dit komt door de ophoping van water in de dikke bladeren en ondergrondse wortelstokken. Geef de bloem daarom alleen water als de grond droog is – als je te veel water geeft, kan de plant afsterven. Besproei de bladeren van de plant ook niet met water.

Zonlicht

Zamioculcas houdt van een plek met gedeeltelijke schaduw, maar doet het ook goed op een donkere plek. Bij langdurig lichtgebrek worden de bladeren geel. Aan de andere kant kunnen er bij langdurig zonlicht bruine vlekken op de bladeren verschijnen. Het is ook het vermelden waard dat de bladeren van deze plant langwerpig worden en naar het licht draaien, vandaar de noodzaak om eraan te denken de pot af en toe te draaien. Dit zorgt ervoor dat de hele plant zich gelijkmatig ontwikkelt.

Temperatuur

Als thermofiele plant voelt de zamioculcas zich prettig bij hoge temperaturen. In de zomer is dit rond de250C. In de winter ligt de temperatuur rond de200C. Een temperatuur onder de50Cis gevaarlijk voor de plant. Dit kan leiden tot bevriezing. Het is ook goed om eraan te denken om deze plant niet eerder in de winter te kopen, omdat we hem dan misschien niet kunnen laten wennen aan de heersende kou.

Grond

Zamioculcas geeft de voorkeur aan vruchtbare en humusrijke grond met een lichtzure pH tussen 5,5 en 6,5. Met een doorlatend substraat. Het is ook aan te raden om er wat grind of zand aan toe te voegen, en de pot moet breed zijn zodat de wortelstokken erin kunnen groeien.

Thymosulcas verpotten

Jonge planten moeten één keer per jaar worden verpot, oudere planten om de twee tot drie jaar of wanneer ze niet meer in de pot passen. De juiste tijd om planten te verpotten is in het vroege voorjaar.

Zamioculcas vermeerdering

Als je de plant thuis kweekt, kun je hem alleen vermeerderen door de wortelstokken te delen of door bladstekken. Het delen van rizomen moet in het vroege voorjaar gebeuren en bladstekken uiterlijk in juni. De stekken wortelen binnen 4 weken in een substraat dat bestaat uit turf, zand en perliet.

Ziekten en plagen van Zamioculcas

Zoals we al schreven is de meest schadelijke ziekte voor de plant een schimmelziekte die wordt veroorzaakt door een teveel aan water. Als je te veel water geeft, kunnen er verdorende bruine strepen op de bladstelen verschijnen. Deze moeten worden afgesneden met een scherp mes, zodat het gezonde plantweefsel intact blijft. Wat bedreigende plagen betreft, springt spint er vooral uit. Dit ongedierte houdt van hoge temperaturen en een plant die ermee besmet is, kan geel worden en verdorren. Het is de moeite waard om een preparaat tegen dit ongedierte te kopen, anders kan de plant doodgaan.

De thymosculus is geen veeleisende plant om thuis te kweken. Het is echter de moeite waard om de basisregels voor verzorging in acht te nemen. Overmatig water en de activiteit van ongedierte zijn het schadelijkst voor de plant. Bij regelmatige verzorging zouden we echter geen grote problemen met zamiokulka’s moeten hebben. Het is een sierlijke en mooie plant die goed past in huizen en kantoren.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -