10 redenen om Yoga te beoefenen

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Heb je je ooit afgevraagd wat de voordelen van yoga zijn? Eenvoudig gezegd, waarom je yoga zou moeten beoefenen wordt door ieder van ons individueel bepaald. Veel mensen worden verliefd op yoga, maar iedereen kan een iets andere reden vinden voor deze vorm van activiteit. Maar bovenal worden ze verliefd op yoga omdat ze ontdekken hoe geweldig het is voor de geest, het lichaam en de ziel. Als je nog steeds niet overtuigd bent, hier zijn de top tien redenen waarom yoga zo geweldig is.

10 redenen om Yoga te beoefenen
10 redenen om yoga te beoefenen

1. yoga verhoogt de flexibiliteit van je lichaam

Het zal je misschien verbazen, maar dit is precies waarom veel mensen met yoga beginnen en het heeft zeker een groot voordeel om het te beoefenen. Yogahoudingen en -sequenties helpen het bewegingsbereik van het lichaam te vergroten. Een mindful benadering van yoga helpt om veilig te rekken, waardoor het zenuwstelsel de spieren kan ontspannen in zachte, effectieve rekoefeningen. Dit vermindert het risico op blessures aan banden en pezen die kunnen ontstaan bij een agressievere benadering van flexibiliteitstraining. Het ontspannen van spierspanning kan je ook helpen ontspannen, waardoor je hele lichaam zich meer kan openen. Dus als je je afvraagt of yoga de moeite waard is – en je wilt een kant-en-klare manier om flexibel en ontspannen te zijn, dan is hier het antwoord.

2. yoga helpt kracht op te bouwen

Hoewel de kans groot is dat veel mensen dit specifieke voordeel van yoga over het hoofd zien en alleen de voordelen van yoga zien met betrekking tot de flexibiliteit van het lichaam, moet je toegeven dat deze fysieke activiteit eigenlijk ook een fantastische versterkende oefening is. Yoga helpt de spieren te versterken die het lichaamsgewicht ondersteunen, wat leidt tot functionele kracht. Het is ook fantastisch om spierkracht op te bouwen. Dit verbetert de atletische prestaties en de functionaliteit in het dagelijks leven, terwijl het je beschermt tegen blessures.

Yoga helpt kracht opbouwen
Yoga helpt kracht op te bouwen

3. yoga helpt je gewrichten gezond te houden

Als je kijkt naar de voordelen van yoga , moet je ook toegeven dat het de spieren rond je gewrichten echt versterkt en helpt ze te stabiliseren. Het beweegt de gewrichten door hun volledige bewegingsbereik, dus het kan hun gezondheid helpen verbeteren. Gewrichtsmobilisatie verbetert de stroming van gewrichtsvloeistof, waardoor de botten soepel en gezond kunnen bewegen. De gewrichtsvloeistof levert ook verse zuurstof en voedingsstoffen aan het gewrichtskraakbeen, waardoor het wordt opgebouwd en gezond blijft, wat ook een positief effect heeft met betrekking tot yoga. Interessant genoeg betekent dit alles dat deze vorm van activiteit zelfs mensen met ernstigere gewrichtsproblemen, zoals artritis, kan helpen door hun conditie te verbeteren en de pijn te verminderen.

4. yoga vermindert stress

Veel mensen beginnen met yoga om hun flexibiliteit te verbeteren, maar blijven terugkomen omdat ze denken dat ze zich zoveel beter voelen. Ze vergeten dat er nog een ander belangrijk aspect is dat inspeelt op waar yoga bij helpt – stress! De focus en ademhaling van yoga helpt deze aanzienlijk te verminderen en kan dus het perfecte tegengif zijn voor een drukke, moderne levensstijl. Voor een deel is dit een ander groot voordeel van het beoefenen van yoga. Dit komt ook door het positieve effect van het verhogen van het activiteitenniveau en lichaamsbeweging, en door de ontspanning en vermindering van lichamelijke spanning die het met zich meebrengt.

Yoga vermindert stress
Yoga vermindert stress

Simpel gezegd, yoga kan ervoor zorgen dat je je:

  • ontspannen.
  • lichamelijk verfrist,
  • mentaal verfrist,
  • energiek.

5. yoga verlaagt de bloeddruk

Hoge bloeddruk is een ernstige aandoening die in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op zowel een hartaanval als een beroerte. Naast het verminderen van stress, wat een factor kan zijn die bijdraagt aan een hoge bloeddruk, wordt van verschillende aspecten van yoga gedacht dat ze de bloeddruk direct verbeteren. De ontspanning en diepe ademhaling van yoga kan een hoge bloeddruk verlagen, zelfs nadat de beoefening is beëindigd, en geeft nog een antwoord op de vraag waarom yoga de moeite waard is om te beoefenen. Sommige asana’s, zoals de ondersteunde brughouding of de houding met de benen omhoog, zijn bijzonder gunstig voor mensen met een hoge bloeddruk.

6. yoga is een krachtige manier om mindfulness te beoefenen

Yoga gaat over het verenigen van geest, lichaam en adem. Dit brengt je in het huidige moment. Mindfulness blijkt gunstig te zijn voor veel medische aandoeningen en is vooral effectief bij het bevorderen van een positieve geestelijke gezondheid.

In het bijzonder is aangetoond dat mindfulnessbeoefening

  • het immuunsysteem te versterken,
  • sociale relaties te verbeteren.
  • depressie, angst en neuroticisme te verminderen.

De voordelen van meer mindfulness door yoga reiken duidelijk veel verder dan de mat.

7. yoga verbetert je houding

Een van de grootste voordelen van versterkende en rekkende yoga is dat het een evenwichtsoefening is. Yoga kan helpen om onevenwichtigheden in spieren aan te pakken, strakke gebieden te verlengen en zwakke gebieden te versterken. Onze lichaamshouding kan vaak verslechteren naarmate we ouder worden, grotendeels door onze bewegingsgewoonten gedurende de dag. Na verloop van tijd verzwakken de rugspieren en spannen de borstspieren zich aan, waardoor een slechte houding verergert. Yoga kan helpen om je borst te strekken en je rugspieren te versterken. Het kan je ook bewuster maken van je lichaam en houding, zodat je jezelf automatisch corrigeert voor een gezondere houding gedurende de dag.

8. Yoga ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam

Het lichaam heeft een verbazingwekkend vermogen om zichzelf te genezen onder de juiste omstandigheden, en de voordelen van yoga hebben hier ook mee te maken. De beoefening van yoga kan een geweldige manier zijn om een omgeving te creëren waarin de aangeboren genezende krachten van het lichaam kunnen worden geactiveerd. De versterkende en verlengende effecten van yoga kunnen de mobiliteit en functie verbeteren, waardoor het lichaam kan herstellen van fysieke verwondingen. De voordelen voor de mentale gezondheid kunnen leiden tot verbeterde slaappatronen en meer welzijn, waardoor de kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert.

Yoga verbetert de ademhaling
Yoga verbetert de ademhaling

9 Yoga verbetert de ademhaling

De basis van yoga is pranayama, of yoga ademhalingstechnieken. Deze technieken, die in de meeste yogalessen zijn geïntegreerd, kunnen het evenwicht en de vitaliteit van het lichaam en de geest geweldig herstellen. Een gecontroleerde ademhaling kan het energieniveau verhogen en de spieren ontspannen, terwijl het stress, angst en depressie vermindert. Op fysiologisch niveau is gebleken dat regelmatige yogabeoefening de longcapaciteit en ademhaling verbetert bij zowel gezonde volwassenen als mensen met astma.

10. yoga helpt je gezondere keuzes te maken

Er is een verhaal in Yoga over een student die zijn yogaleraar vroeg of zijn rookgewoonte zijn yoga zou verstoren. De leraar glimlachte en antwoordde. “Nee, maar yoga zal je rookgewoonte beïnvloeden.” Of dat nu wel of niet het geval was, een van de geweldige dingen van yoga is dat het je helpt je af te stemmen op wat je aan het doen bent en dus zul je niet langer twijfelen of yoga de moeite waard is om te beoefenen – het zal je daar zelf van overtuigen!

Yoga helpt je gezondere keuzes te maken
Yoga helpt je gezondere keuzes te maken
- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -