De lever en galblaas reinigen, hoe doe je dat het beste?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Het reinigen van de lever en galblaas van galstenen is een langdurig proces. De procedure zelf neemt echter niet veel tijd in beslag. Het moet op een verantwoordelijke en serieuze manier worden aangepakt. Tegenwoordig kan men ervan uitgaan dat bijna iedereen tussen de duizend en bijna twintigduizend galstenen in de lever heeft.

Dit hangt natuurlijk af van de mate van vergiftiging van het lichaam en het dieet. Een teveel aan suiker in de voeding en te veel eten zijn de redenen voor een snelle ophoping van galstenen in de lever. De vorming van stenen in de galblaas duurt jaren. Het is belangrijk om te onthouden dat de lever de belangrijkste en grootste klier is en honderden verschillende functies vervult: hij zuivert het bloed, produceert cholesterol, dat heel belangrijk is voor de opbouw van menselijke cellen, gal en hormonen. De lever produceert tot 1,5 liter gal per dag, die verantwoordelijk is voor een goede vertering van eiwitten en vetten en voor de opname van bepaalde vitaminen en calcium. De eiwitten die in de lever worden geproduceerd zijn de basisbouwstenen van neurotransmitters, hormonen, genen, elimineert schadelijke stoffen, bacteriën, parasieten, enz.

Zorg goed voor je buik!
Zorg goed voor je maag!

De lever beïnvloedt in belangrijke mate het goed functioneren van alle delen van ons lichaam en de aanwezigheid van galstenen kan dit alleen maar verergeren. De aanwezigheid van galstenen veroorzaakt blokkades waardoor gal, dat veel giftige stoffen verwijdert, niet uit de lever kan ontsnappen, wat leidt tot leveraandoeningen, een slechte darmwerking en bijgevolg ziekten van het spijsverteringsstelsel, de bloedsomloop en de ademhalingswegen. Galstenen zijn ook een van de oorzaken van aandoeningen van de botten, gewrichten, huid en het voortplantingssysteem.

Hoe weet je of je galstenen in je lever hebt als zelfs een echografie van de lever niets laat zien; alleen een grote vergroting van de lever of een hoge concentratie bilirubine in het bloed geeft aan dat er iets mis is. Donkere kringen onder de ogen wijzen op een slechte nierfunctie en dus op een slechte leverfunctie, wallen onder de ogen, witte of gele vlekken op de tong, een gebarsten tong die wijst op een slechte darmfunctie door onvoldoende gal, oogproblemen, rood wit in de ogen, gebrek aan glans in de ogen, een constant rode neus, haaruitval op de bovenkant van het hoofd als gevolg van een slechte functie van veel organen, gekruiste rimpels op de neus, haargroei tussen de wenkbrauwen, eczeem op de huid, enz.

Ontdek hoe je voor je lever en galblaas kunt zorgen
Ontdek hoe je voor je lever en galblaas kunt zorgen

Het is dus heel belangrijk om de lever minstens één keer in je leven te reinigen van galstenen met een serie van meestal ongeveer 12 spoelingen om de 2-3 weken een. Daarna is het mogelijk om dergelijke spoelingen slechts één of twee keer per jaar te doen. Als men echter niet te veel voedingsfouten maakt en een goed uitgebalanceerd dieet volgt, kunnen dergelijke spoelingen veel minder vaak worden gedaan.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -