Hoe kies ik een matras? Soorten matrassen

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Als je net begint met het zoeken naar een nieuw matras, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat het aantal beschikbare opties enorm is. Een goede manier om je te oriënteren is te beginnen met het type matras.

Bijna alle matrassen kunnen geïdentificeerd worden als een van de vijf types – schuimmatras, veringmatras, hybride matras, latex matras of luchtmatras. Veringmatrassen zijn het populairst. De laatste jaren zijn echter ook andere matrastypes populairder geworden.

Andere matrastypes hebben vooral aan populariteit gewonnen door hun meer dynamische prestaties. Ze zijn ook betaalbaarder geworden.

Om te beslissen welk matras je moet kopen, moet je de specificaties van elk van deze vijf types kennen.

Comfortabel veermatras

Schuimmatras

Deze matrassen zijn volledig gemaakt van schuim en zonder spiraal. Ze hebben de neiging zich aan te passen aan de contouren van het lichaam, de druk te verlichten en bewegingen te isoleren, waardoor ze zeer geschikt zijn voor zijslapers en koppels. Van de schuimsoorten die in deze matrassen worden gebruikt, is ’traagschuim’ het meest bekend.

Veermatras

Een springveermatras heeft een ondersteuningssysteem op basis van spiraal en verschillende andere lagen. Terwijl de spiraaltjes enige ondersteuning bieden, zijn de binnenveringen vaak niet in staat om de druk op de matras te verlichten. Hun oppervlak is veerkrachtiger en heeft een beperkte bewegingsisolatie. Door hun lage prijs zijn ze populair bij budgetkopers.

Hybride matras

Hybride matrassen hebben twee centrale elementen: een ondersteunende kern met binnenvering en een stevig schuimsysteem voor comfort. De comfortlagen kunnen bestaan uit schuim of latex en soms zelfs uit een kortere laag spiralen (bekend als microspiralen). Deze matrassen bieden veerkracht en aanpassingsvermogen aan het lichaam, met een lage warmte-retentie, en kunnen een goede optie zijn voor slapers in elke positie, afhankelijk van hoe ze zijn geconstrueerd.

Latex matras

Deze matras biedt een uitstekende veerkracht en stevigheid met een gematigde aanpassing aan het lichaam. Gemaakt van natuurlijke en organische latex, zijn ze de beste keuze voor milieubewuste mensen.

Luchtmatras

Bij luchtmatrassen bestaat de ondersteunende kern uit een luchtkamer. Een pomp – bestuurd door een smartphone of afstandsbediening – is ingebouwd in de matras, waardoor lucht wordt toegevoegd of verwijderd met een druk op de knop voor maximale flexibiliteit. Luchtbedden zijn ideaal voor koppels, omdat elke kant op een andere hardheid kan worden ingesteld.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -