Een droomberoep, of hoe je onderzoeker wordt

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

De meeste kinderen hebben hun favoriete beroepen die ze in de toekomst zouden willen uitoefenen. In hun dromen worden ze onder andere dokter, dierenarts, politieagent of rechercheur. Gelukkig hoeven veel van deze beroepen niet in het rijk der dromen te blijven. En hoe ziet een detective eruit?

Pijp, vergrootglas en geruite poncho

Een detective wordt meestal geassocieerd met dit beeld. Natuurlijk heeft de moderne detective weinig gemeen met de fictieve held uit een roman. Ze lijken één ding gemeen te hebben: de wens om een crimineel mysterie op te lossen. Zeker, in veel gevallen is dit het geval, maar tegenwoordig nemen detectivebureaus een grote verscheidenheid aan opdrachten aan. De taken van een detective omvatten het zoeken naar eigendommen of vermiste personen, het verzamelen van informatie, samenwerken met de politie in strafzaken, maar bijvoorbeeld ook het opsporen van ontrouwe echtgenoten. Het beroep van privédetective is niet hetzelfde als dat van politierechercheur. Deze laatste is een politieagent die de bevelen van een meerdere uitvoert. Het is zijn/haar taak om informatie te verzamelen in een bepaalde zaak en deze in de praktijk te gebruiken.

Geduld en… geduld, d.w.z. de kwaliteiten van een goede detective

Politieagenten en privédetectives moeten vergelijkbare karaktereigenschappen vertonen. Fysieke kracht is belangrijk, maar geestkracht is belangrijker. Briljantheid, scherpzinnigheid, slimheid, geheugen voor gezichten – dit zijn belangrijke eigenschappen van een goede detective. Daarnaast mentale veerkracht, moed en geduld, niet alleen tijdens het werk, maar ook op weg naar je droomberoep.

Hoe word ik een politierechercheur – weg één

Een politierechercheur is simpelweg een andere term voor een opsporingsambtenaar. De weg naar dit beroep kan via twee wegen lopen. De ene manier is om bij de politie te gaan en via opeenvolgende promoties rechercheur te worden. Dit houdt ook in dat je een studie kiest aan de Politieacademie. Het is ook mogelijk om een beroepsopleiding van zes maanden te volgen voor afgestudeerden met een andere studierichting. Daarnaast moet je afstuderen aan de Politieacademie met ten minste een bachelordiploma of, in het geval van een andere universiteit, een masterdiploma. Bevordering tot rechercheur wordt bovendien voorafgegaan door een officiersexamen. Het is een lange weg naar het beroep van je dromen, vaak al gepland op de middelbare school. Daarom wordt het besloten door degenen die er absoluut van overtuigd zijn dat ze hun toekomst willen verbinden aan het beroep van rechercheur.

Hoe word ik een politie rechercheur – manier twee

Pas in 2019 is er een nieuwe kans voor liefhebbers van dit beroep. Aan de Politieschool in Szczytno werd de cursus “Politiewetenschap” gecreëerd. De opleiding duurt vier jaar en wordt afgerond met de rang van Assistant Commissioner of Police. Maar ook in dit geval moet men eerst slagen voor de werving voor het politieberoep. Daarna kun je toelating tot de universiteit aanvragen, waarbij specifieke vakken op het baccalaureaat belangrijk zijn, evenals cijfers. Alleen de beste afgestudeerden van de middelbare school hebben de kans om naar de universiteit te gaan.

Hoe word je privédetective?

Tot een paar jaar geleden moest een kandidaat om privédetective te worden slagen voor een staatsexamen. Dit omvatte onderwerpen op verschillende gebieden, vooral op het gebied van recht. Hierdoor konden degenen die beter voorbereid waren op het gebied van verdiensten deze baan aannemen. Tegenwoordig is de manier om privédetective te worden eenvoudiger – het is voldoende om de juiste licentie te behalen. De kandidaat moet echter aan verschillende voorwaarden voldoen en deze met de aanvraag documenteren. De aanvraag voor een vergunning kan schriftelijk of elektronisch worden ingediend bij de afdeling Administratieve Procedures van het hoofdbureau van de provinciale politie in het betreffende woiwodschap. Er wordt maximaal 30 dagen gewacht op een antwoord.

Voorwaarden voor het verkrijgen van een vergunning voor privédetective:

– minstens 21 jaar oud zijn

– minimaal middelbaar onderwijs

– handelingsbekwaamheid

– bewijs van blanco strafblad

– doktersverklaring van geschiktheid om het beroep uit te oefenen

– Pools staatsburgerschap en, voor burgers van de Europese Unie of EVA-landen, gevorderde kennis van de Poolse taal

– bewijs van voltooiing van opleiding in: bescherming van persoonsgegevens en gerubriceerde informatie, regelgeving inzake de rechten en plichten van een rechercheur, regels voor de uitoefening van het beroep

Auteur van het artikel
Co-auteur van de publicatie is Focus Detective Agency – Private Detective uit Poznan.
- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -