Hoe verbeter je je gezondheid op het werk? 8 tips

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Vijf dagen per week acht uur in een stoel achter een computer kan een zeer negatieve invloed hebben op je lichaam. Vandaag geven we 8 tips om gezond te blijven op het werk.

1. snacks

De snacks die je collega’s je voorschotelen kunnen, als je niet oppast, enkele honderden calorieën aan je dagelijkse dieet toevoegen. Als je ze elke dag eet, zal dat zeker invloed hebben op je gewicht en gezondheid.

2 – Voldoende water

Voldoende water drinken – acht tot tien glazen per dag – kan je helpen gehydrateerd te blijven. Veel voedingsmiddelen zijn ook goede waterbronnen. Fruit zoals sinaasappels, grapefruit, druiven, watermeloen en appels kunnen je helpen gezond en gehydrateerd te blijven.

3 – Bewegen en actief zijn

Een van de belangrijkste dingen die je overdag kunt doen om gezond en fit te blijven, is bewegen. Doe wat oefeningen, buig etc. tijdens je pauze.

4 Eet gezond en in verantwoorde porties

Het eten van een gezonde lunch is een belangrijk onderdeel van een evenwichtig dieet. Maar het eten van verantwoorde porties is een belangrijk onderdeel van je gezondheid.

hoe gezond werken
De juiste houding aanhouden tijdens het werken is erg belangrijk.

5. De juiste houding aanhouden tijdens het werken

Volgens het National Institute of Environmental Health Sciences kan het Nekspanningssyndroom (TNS) optreden wanneer de nek en bovenschouders lange tijd in een vaste, ongemakkelijke houding worden gehouden. Het kan voorkomen bij mensen op het werk die het grootste deel van de dag telefoneren of veel typen.

Een ander probleem dat zich kan voordoen achter een computer is vermoeide ogen. Volgens de Universiteit van Californië in Davis kan dit hoofdpijn, concentratieproblemen en een verhoogde gevoeligheid voor licht veroorzaken.

6. Ga op vakantie of ontspan in het weekend

Vakantie is een belangrijk onderdeel van gezond blijven op het werk. Ga een weekendje weg naar het meer of de bergen en vergeet de drukte van je werkplek.

7. Werk minder maar efficiënter

Een andere manier om gezond te blijven op het werk is door lange werkdagen te vermijden. Probeer korter maar efficiënter te werken

8 Desinfecteer je toetsenbord, muis en telefoon

Je toetsenbord, muis en telefoon kunnen duizenden ziektekiemen bevatten die erop wachten om je lichaam binnen te dringen. Begin met het gebruik van een ontsmettingsmiddel.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -