Digitale Nomaden, wie zijn Digitale Nomaden en hoe leven ze?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Digitale Nomade is een concept dat een combinatie is van de moderne tijd en de traditionele term voor stammen die een nomadische levensstijl hebben. Nomaden trokken van plaats naar plaats op zoek naar betere leefomstandigheden. De Digitale Nomade kan een associatie oproepen met de nomaden uit het spel Cyberpunk, wat niet zo’n verre associatie is. Wie is de Digitale Nomade en hoe leeft hij? Dat kun je te weten komen in ons artikel.

Artikel in samenwerking met ADwave.eu – SEO Zielona Góra

Digitale Nomade – Digitale Nomade wie is hij?

De oorspronkelijke nomade leidde, zoals we al zeiden, een nomadische levensstijl om een plek te vinden met vruchtbare grond, toegang tot water en voedsel. Zodra ze de plek hadden gebruikt, d.w.z. fruit hadden geoogst, dieren en materialen hadden verkregen, trokken ze verder. Digitale nomaden werken op een vergelijkbare manier. Hun enige constante is de behoefte aan toegang tot internet en dankzij de moderne technologie raken ze niet gehecht aan hun locatie. Ze werken en wonen op veel plaatsen in de wereld en dankzij technologie hebben ze toegang tot veel tools, maar ook de mogelijkheid om te communiceren met mensen van over de hele wereld. Afstand is voor hen geen probleem. Digitale nomaden zijn maandenlang onderweg – ze werken online, ze bloggen, ze zijn beïnvloeders, consultants die geen kantoor nodig hebben. De wereld is hun kantoor en ze werken meestal waar ze willen. Veel mensen kijken uit naar de mogelijkheid om te reizen, door vakantie of pensioen. Een digitale nomade reist gewoon en werkt door eigen baas te zijn. De voorwaarde voor hun activiteit is toegang tot het internet en hun werkplek kan een café zijn, een bibliotheek en vele andere plaatsen waar er genoeg ruimte is om te werken. Ze combineren het plezier van het verkennen van nieuwe plaatsen met hun werk. Het is niet ongewoon dat hun werk direct gerelateerd is aan het leren over landen, verschillende culturen en interessante mensen.

Digitale nomade hoe verdien je geld met reizen?

Kan iedereen een digitale nomade zijn? Ja en nee. Het is vooral een kwestie van individuele capaciteiten, bereidheid tot verandering, ondernemerschap, vermogen om te communiceren, verlangen om te reizen en te werken, maar ook het nastreven van een beroep dat dit bevordert. Wat is het beroep van de digitale nomade?

 • copywriters
 • programmeurs
 • grafisch ontwerpers
 • redacteurs
 • bloggers
 • vloggers
 • beïnvloeders
 • fotografen
 • vertalers vreemde talen
 • docenten vreemde talen
 • SEO specialisten
 • social media specialisten
 • journalisten
 • reizigers
 • coaches
 • illustratoren

De lijst met beroepen zal in de loop van de tijd alleen maar langer worden. Steeds meer bedrijven bieden werknemers de mogelijkheid om op afstand te werken, dus zelfs een typische kantoorbaan die online wordt gedaan, kan de mogelijkheid bieden om een digitale nomade te zijn. Persoonlijke voorkeur en bereidheid tot verandering zijn echter de belangrijkste factoren.

Digitale nomade voordelen van deze levensstijl en werk

Wat zijn de voordelen van een digitale nomade? Zonder twijfel zijn het de vrijheid en de vrijheid die je krijgt als je op afstand kunt werken waar je wilt en wanneer je wilt. Hier zijn er geen standaarduren van 8 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags, en de digitale nomade beheert zijn eigen tijd en kan effectiever zijn in de 4 of 6 uur dat hij werkt dan wanneer hij dat de hele dag op kantoor zou doen. Een ander voordeel van werken als moderne nomade is een hoger loon. Hier zijn echter extra vaardigheden vereist, zoals een zeer goede kennis van vreemde talen, communicatieve vaardigheden, investeren in marketing, herkenning van de omgeving en simpelweg handelen. Werken met buitenlandse klanten biedt de mogelijkheid om meer te verdienen dan een cybernomade die in New York blijft en met klanten uit Polen werkt. Daarnaast kiezen nomaden er vaak voor om te verdienen in een sterkere valuta dan die van het land waar ze tijdelijk verblijven. Daarom kiezen nomaden vaak voor Thailand of andere Aziatische landen, maar verdienen daar bijvoorbeeld in dollars. Hierdoor kunnen ze in comfortabelere omstandigheden leven en kunnen ze het geld dat ze verdienen gebruiken om het land verder te verkennen.

Digital Nomad nadelen!

Ondanks de vele voordelen van het werken als digitale nomade, zijn er ook nadelen. Een daarvan is het mogelijke gevoel van eenzaamheid dat gepaard gaat met het weg zijn van huis en vrienden. Niet iedereen heeft de lichtheid om zich aan te passen aan nieuwe plaatsen en vreemden te ontmoeten. Alleen leven is natuurlijk voor sommigen en heel moeilijk voor anderen, dus dit soort werk is bedoeld voor mensen die niet bang zijn voor eenzaamheid. Een ander nadeel van digitaal nomadenwerk is het gebrek aan stabiliteit. Het is een constant reizen en veranderen van plaats, omgeving en vaak ook cultuur en gewoonten. Deze levensstijl belemmert ook de mogelijkheid om een gezin te hebben en relaties te onderhouden, hoewel het dit tegelijkertijd niet uitsluit. Daarnaast moet de digitale nomade investeren in de juiste kwaliteitsapparatuur, aanvankelijk kan het een behoorlijke uitgave lijken om een goede laptop te kopen die aan hun behoeften voldoet. Er zijn bedrijven die laptops na de leaseperiode terugkopen en in hun winkels verkopen. Hierdoor kan de klant het apparaat tot 70% goedkoper kopen dan in een traditionele winkel.

Een digitale nomade zijn is een fascinerend beroep, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Als je echter de vaardigheden, het beroep en de aanleg hebt die in het artikel worden beschreven, kun je je baan combineren met je reizen en je passie voor vrijheid. Het is niet voor iedereen een baan voor het leven, het is niet ongewoon dat nomaden uiteindelijk besluiten om zich op een bepaalde plek te vestigen, maar door de jaren heen profiteren ze van de flexibiliteit die deze levensstijl met zich meebrengt.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -