Top 5 manieren om je kansen op een baan te vergroten

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Inflatie en toegenomen behoeften dwingen veel mensen om van baan te veranderen en op zoek te gaan naar beter betaald werk. De hypotheeklasten stijgen immers ook en veel Polen hebben schulden. Natuurlijk wordt dit nog verergerd door de eigen ambities en het verlangen naar ontwikkeling of ontevredenheid met de huidige baan. Het is echter noodzakelijk om door de ‘zeef’ van werving en selectie te gaan voordat je een baan aanneemt. Hier zijn de top vijf manieren om je kansen op een baan te vergroten.

Top 1: een nieuw kapsel geeft je zelfvertrouwen – stijl mannenhaar met haarpasta

Hoewel de inhoudelijke voorbereiding het belangrijkste is, moet je ongetwijfeld je kansen op een baan vergroten door aan je uiterlijk te werken. Een beter uiterlijk geeft je zelfvertrouwen en maakt je representatiever. Zorg dus goed voor jezelf en ga voor een herenkapsel met haarpasta. Kies een nieuwe coupe die bij je gezichtsvorm past. Tot de elegante kapsels behoren zonder twijfel de zijscheiding en ook de scheiding naar achteren. Je kunt ze allemaal stylen met de juiste haarpasta. Kies er een met een sterke hold als je er zeker van wilt zijn dat je kapsel er geweldig uitziet, ongeacht de omstandigheden, zoals harde wind op weg naar een sollicitatiegesprek.

Top 2: zorg dat je er netjes uitziet en elegant gekleed bent

Een kapsel is niet alles, dus je moet ook zorgen voor de juiste kleding. Een goed getailleerd pak is zeker het beste, maar je hoeft niet per se een stropdas te dragen. Veel hangt af van de dresscode van het bedrijf in kwestie en voor welke functie je solliciteert. Als algemene regel geldt echter dat in de kantoormode overhemden met een button down kraag vaak zonder stropdas worden gedragen. Het pak moet getailleerd zijn, maar tegelijkertijd comfortabel, zonder je te beperken in je bewegingen. Je moet je comfortabel voelen, of je nu zit, staat of gebaren maakt. Gebaren moeten zeker beperkt blijven, maar dat is de volgende fase van voorbereiding.

Top 3: straal zelfvertrouwen uit en oefen zelfpresentatie voor de spiegel

Zelfpresentatie tijdens een sollicitatiegesprek is heel belangrijk. Kortom, je moet jezelf kunnen verkopen. Je moet geen nerveuze bewegingen maken, je haar niet in de war brengen, niet met je voeten stampen, niet in je gezicht wrijven en niet met je pen draaien. Elke zenuwtrek leidt af van de inhoud van je boodschap en verraadt vooral nervositeit. Natuurlijk is het niet alleen je houding die telt, een stevige, zelfverzekerde handdruk aan het begin en oogcontact houden met de interviewer, want je moet ook inhoudelijk voorbereid zijn. Als je wordt gevraagd of je zwakke of kwetsbare punten hebt, kun je niet antwoorden dat je die niet hebt, ook al denk je van wel, want dat brengt je in diskrediet. Je kunt wel zeggen dat je een neiging tot werkverslaving hebt of dat je te veel aandacht besteedt aan details, omdat zulke zwakke punten kunnen worden omgezet in pluspunten. Net als een assertiviteitsprobleem, want je kunt het presenteren als dat je nooit nee zegt tegen nieuwe taken en dus niet bang bent voor uitdagingen. Zulke details zijn belangrijk tijdens een sollicitatiegesprek. Als de recruiter je vraagt naar het belangrijkste keerpunt in je werk tot nu toe of naar je vermogen om uit crisissituaties te komen, moet je je daarop concentreren en niet van het onderwerp afwijken. Hoe specifieker je antwoord, hoe beter. Vergeet ook niet dat glimlachen belangrijk is, als je een probleem hebt omdat je je schaamt voor je gebit, laat je gebit dan van tevoren maken bij de tandarts.

Top 4: kom zoveel mogelijk te weten over het bedrijf waarvoor je wilt werken

Het is ook heel belangrijk om je te verdiepen in de successen van het bedrijf, maar ook in de moeilijkheden. Het is ook belangrijk om de geschiedenis van het bedrijf te kennen, d.w.z. de belangrijkste momenten, en niet alleen om data te vervalsen, maar om te laten zien dat het beleid of de filosofie van het bedrijf je na aan het hart ligt en waarom je er wilt werken. Als het bedrijf problemen heeft gehad en je hebt ideeën over hoe dergelijke crises kunnen worden afgewend, kun je dit ook delen wanneer je wordt gevraagd wat je kunt bijdragen aan een bepaald bedrijf.

Top 5: aanvullende kwalificaties en vaardigheden

Het verloop van het gesprek kan variëren, je krijgt zeker een opwarmvraag om mee te beginnen zodat je iets over jezelf vertelt. Je kunt je opleiding of kwalificaties noemen, maar het is ook goed om je passies te noemen, vooral die passies die op de een of andere manier gerelateerd kunnen worden aan je takenpakket en je laten zien als een creatief persoon. Als je denkt dat je niet genoeg kwalificaties hebt, stel jezelf dan kandidaat voor aanvullende training. Je kunt een vreemde taal bijspijkeren of een cursus volgen in programmeren of het gebruik van gespecialiseerde software die nodig is voor de baan.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -