Flamboyage – een nieuw tijdperk van haarkleuring

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Ontdek de geheimen van de flamboyage techniek die de harten van vrouwen over de hele wereld verovert. Ontdek waarom het de perfecte keuze is voor diegenen die natuurlijke maar unieke highlights in hun haar willen.

Flamboyage – wat is het?

Flamboyage is een moderne haarkleurtechniek die aan populariteit wint bij liefhebbers van mooi en natuurlijk uitziend haar. De naam ‘flamboyage’ komt van het Franse woord ‘flamboyant’, wat ‘flamboyant’ of ‘glamoureus’ betekent. En hoewel de naam misschien iets expressiefs suggereert, zorgt de techniek in werkelijkheid voor subtiele en natuurlijke effecten.

Flamboyage combineert elementen van twee zeer populaire kleurtechnieken: ombre en balayage. Terwijl ombre bestaat uit het geleidelijk lichter maken van het haar van aanzet tot punt en balayage uit het met de hand schilderen van haarstrengen om een natuurlijk zonovergoten effect te creëren, combineert flamboyage deze twee technieken voor een subtiel maar gedefinieerd effect in het hele haar.

Wat maakt flamboyage anders? Het is vooral het gebruik van transparante zelfklevende strips. Met deze speciale strips kan de kapper precies bepalen welke haarstrengen gekleurd worden en ervoor zorgen dat de kleurstof zich niet verspreidt naar andere delen van het haar. Dit resulteert in een preciezer en natuurlijker effect.

Bekijk ook zeker: Broeken voor winter 2023: welke coupes kiezen?

Flamboyage op kort haar – kan dat?

Absoluut! Hoewel veel mensen kleurtechnieken zoals balayage of ombre vooral associëren met lang haar, is flamboyage zo veelzijdig dat het ook goed werkt op kort haar. In feite kan kort haar net zo goed, zo niet meer, profiteren van deze techniek dan lang haar.

Op kort haar kan flamboyage diepte, dimensie en beweging toevoegen, wat bijzonder voordelig is voor diegenen die wat ‘pit’ aan hun kapsel willen toevoegen. Met een precieze kleurapplicatietechniek kunnen subtiele highlights worden aangebracht om volume en diepte toe te voegen aan een kort kapsel. Afhankelijk van de gekozen kleur en de toepassingstechniek kan het effect meer uitgesproken of discreet zijn, maar altijd verbluffend.

Het is ook het vermelden waard dat flamboyage op kort haar gemakkelijker te onderhouden is. Kort haar wordt vaker geknipt, waardoor eventuele wortels snel worden verwijderd en de kleur langer fris en levendig blijft.

Hoe doe je flamboyage stap voor stap?

Flamboyage is een techniek die, hoewel hij ingewikkeld lijkt, in de praktijk vrij eenvoudig is, maar wel precisie vereist. Hier volgt een gedetailleerde stap-voor-stap uitleg over hoe je flamboyage aanbrengt:

 • De kleur kiezen: Het begint allemaal met het kiezen van de juiste verfkleur. Het is het beste om een kleur te kiezen die harmonieus samengaat met de natuurlijke haarkleur van de klant en diepte en glans toevoegt.
 • Voorbereiding van het haar: Het haar moet schoon en droog zijn. Het is een goed idee om het goed te kammen voordat je begint met de behandeling om klitten te voorkomen.

Haarvoorbereiding
Hoe flamboyage stap voor stap te doen / canva
 • Gebruik doorzichtige zelfklevende strips: Deze speciale strips zijn de sleutel tot de flamboyage techniek. Ze maken het mogelijk om de afzonderlijke haarlokken die gekleurd moeten worden te isoleren, terwijl ze ervoor zorgen dat de verf zich niet naar andere delen van het haar verspreidt.
 • Aanbrengen van de verf: De verf wordt aangebracht op de geselecteerde haarlokken, beginnend bij de aanzet en eindigend bij de punten. Het is belangrijk dat de kleurstof gelijkmatig over de hele streng wordt verdeeld.
Flamboyage haarvoorbereiding
Haarvoorbereiding / canva
 • Werkingsduur: Hoe lang de kleurstof op het haar moet blijven, hangt af van het merk en de gekozen tint. Meestal is dit tussen de 20 en 45 minuten.
 • Spoelen: na een bepaalde tijd wordt het haar grondig gespoeld om de resterende kleur te verwijderen.
 • Styling: Tot slot wordt het haar gedroogd en naar wensgestyled om de schoonheid van de nieuwe kleur te benadrukken.

Hoewel de flamboyage techniek eenvoudig lijkt, vereist het precisie en ervaring. Daarom is het altijd aan te raden om het aan een ervaren kapper toe te vertrouwen.

Flamboyage en ombre haar – wat is het verschil?

Flamboyage en ombre zijn twee populaire haarkleurtechnieken die, hoewel ze veel gemeen hebben, op een paar belangrijke punten verschillen:

 • De manier van aanbrengen: Zoals eerder vermeld, wordt bij ombre het haar geleidelijk lichter gemaakt van het middelste deel tot de uiteinden. Bij flamboyage wordt de verf op een onregelmatige manier aangebracht op individuele haarlokken, wat een natuurlijker effect geeft.
 • Eindresultaat: Ombre geeft een meer uitgesproken contrast tussen donkere wortels en lichte punten, terwijl flamboyage subtiele highlights geeft in het hele haar.
 • Duurzaamheid: Ombre moet vaker bijgewerkt worden, vooral wanneer de natuurlijke haarkleur terug begint te groeien. Flamboyage is permanenter en vereist minder onderhoud, waardoor het ideaal is voor mensen die op zoek zijn naar weinig onderhoud.

Kortom, zowel flamboyage als ombre zijn uitstekende technieken voor diegenen die wat kleur aan hun haar willen toevoegen. De keuze tussen de twee hangt vooral af van de individuele voorkeur en het gewenste eindresultaat.

Flamboyage – voor wie?

Flamboyage is een kleurtechniek die aan populariteit wint dankzij zijn veelzijdigheid en vermogen om zich aan te passen aan verschillende haartypes en esthetische voorkeuren. Maar hoe bepaal je precies of het de juiste techniek voor jou is? Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen:

 • Haartype: Flamboyage werkt goed op zowel steil als krullend haar. Krullend haar kan diepte en dimensie krijgen met deze techniek, terwijl steil haar zachte, zonovergoten highlights kan krijgen.
 • Haarkleur: Deze techniek is geschikt voor alle haartinten, van heel licht tot donker. Voor blondines kan flamboyage warmere tinten toevoegen, terwijl het voor brunettes heldere highlights kan toevoegen om hun natuurlijke kleur te doen herleven.
 • Lifestyle: Als je iemand bent die niet te veel tijd wil besteden aan het onderhouden van je haarkleur, dan kan flamboyage perfect voor jou zijn. Dankzij de subtiliteit van deze techniek zijn de wortels minder zichtbaar, waardoor je minder vaak naar de kapper hoeft.
 • Esthetische voorkeuren: Flamboyage is ideaal voor wie op zoek is naar een natuurlijke look. Als je droomt van subtiele highlights die glans en diepte aan je haar geven, zonder de kleur drastisch te veranderen, dan is deze techniek iets voor jou.

Flamboyage is de perfecte techniek voor diegenen die hun haarkleur willen opfrissen zonder te kiezen voor een drastische verandering. Het is een subtiele maar effectieve methode die prachtige, natuurlijke resultaten oplevert. Dankzij de veelzijdigheid is flamboyage geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden, ongeacht haartype en -kleur.

Samenvatting van de flamboyage techniek

Flamboyage is een moderne haarkleurtechniek die natuurlijke highlights mogelijk maakt. Het combineert elementen van ombre en balayage en garandeert een prachtig, langdurig effect dat elke vrouw zal bekoren. Als je ervan droomt om je haarkleur op te frissen, wacht dan niet – probeer flamboyage vandaag nog!

Flamboyage – veelgestelde vragen

Wat is flamboyage?

Flamboyage is een moderne haarkleurtechniek die elementen van ombre en balayage combineert om het haar natuurlijke en subtiele highlights te geven.

Wat is het verschil tussen Sombre en Flamboyage?

Sombre is een subtielere versie van de ombre techniek, waarbij de kleurovergang subtieler en natuurlijker is, terwijl bij flamboyage afzonderlijke haarlokken onregelmatig worden geverfd voor natuurlijke highlights.

Hoeveel kost flamboyage?

De kosten van flamboyage kunnen variëren afhankelijk van de salon, de locatie en de ervaring van de kapper, maar zijn meestal duurder dan traditionele kleuring vanwege het complexe proces en de vereiste precisie.

Wat is balayage?

Balayage is een haarkleurtechniek waarbij verf met de hand op het haar wordt geschilderd voor een natuurlijk, zonovergoten effect van highlights.

Wat is sombre?

Sombre is een haarkleurtechniek die een subtielere versie van ombre is en een zachte en natuurlijke kleurovergang geeft van de aanzet tot de punten.

Wat is het verschil tussen balayage en highlights?

Bij balayage wordt er met de hand verf op het haar geschilderd voor natuurlijke highlights, terwijl highlights preciezer en regelmatiger zijn en vaak met folies of kapjes worden aangebracht.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -