Groentezaden zaaien voor zaailingen in de tuin

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Voor het kweken van groenten uit zaailingen is geen gespecialiseerde kennis nodig, maar het is wel arbeidsintensief. Iedereen kan zaden in zijn tuin zaaien, waaruit binnen een paar maanden groenten groeien.

Het enige wat je nodig hebt, is een beetje geduld en in de zomer kun je je oogst bewonderen.

Welke groenten kun je kweken uit zaailingen, met andere woorden welke zaden zijn de moeite waard?

Dat hangt af van onze individuele behoeften. Soms heb je gewoon een groente nodig voor persoonlijk gebruik, zodat je wat groenten in een soep kunt gooien of een lentesalade op smaak kunt brengen. Het is de moeite waard om een voorraad spinaziezaden aan te leggen, die veel voedingswaarde bevatten en gezond zijn, of als alternatief rucola, radicchio of sla. De zaden van deze groenten kunnen thuis worden gezaaid en gekweekt, bijvoorbeeld op het balkon of terras. De lijst van groenten die we van zaailingen kunnen kweken is erg lang. Op dit moment zijn zaden van bijna alle groenten die in een gematigd klimaat kunnen worden gekweekt verkrijgbaar op de tuinbouwmarkt. Dit kunnen wortelzaden zijn, in kleuren variërend van donkerpaars tot wit, wortelpeterselie of peterselie, eenjarige of meerjarige bieslook, selderij, radijs enzovoort. Om uit te kiezen, op kleur.

Groentezaden zaaien voor zaailingen in de tuin
Groentezaden zaaien voor zaailingen in de tuin

Hoe zaai je groentezaden voor een zaailing?

Elke groente heeft een specifieke zaaidatum, meestal vroeg in de lente, maar er zijn er ook die het hele jaar door gezaaid worden. Dit wordt meestal door de producent op de verpakking aangegeven. In tuinwinkels zijn speciale zaaibakjes verkrijgbaar; dit zijn kleine doosjes waarin aarde wordt gegoten en waarin vervolgens de zaden worden geplaatst. Het is belangrijk om een paar zaden in elk bakje te doen, omdat deze nog steeds de sterkste zaailingen produceren, die het meest robuust zijn en het best bestand tegen barre weersomstandigheden. Het is een goed idee om de zaden te controleren op beschadigingen voordat je ze zaait, en sommige moeten misschien eerst in water worden geweekt. Groentezaailingen die uit zaad groeien, worden direct in de grond getransplanteerd in kassen of tuinen.

Onder welke omstandigheden moet ik zaden zaaien en groenten kweken?

Zaden die in bakken of dozen worden gezaaid, moeten worden beschermd tegen de wind en overmatige zon, moeten regelmatig water krijgen en mogen niet uitdrogen. Een van de beste oplossingen is een kas, die de zaden en zaailingen extra beschermt tegen mogelijke vorst in het vroege voorjaar. Sommige mensen kiezen ervoor om thuis te zaaien, en dit is geen slecht idee zolang er genoeg ruimte is. In de meeste gevallen zullen de eerste zaailingen na een paar weken verschijnen. Het is een goed idee om de zaailingen in de grond te zetten, in de holtes die van tevoren zijn gemaakt. Vooral op dit moment moet hij vaak water krijgen. Bemest de grond in de winter, direct na de oogst, anders kunnen je zaailingen verwelken als gevolg van overbemesting.

Voordelen van het zaaien van groenten op zaailingen

Ten eerste, en waarschijnlijk het belangrijkste voor de tuinier, is de mogelijkheid om ons zaad te zien groeien tot het uiteindelijk een groente wordt die gegeten kan worden. Zaadjes zaaien is een plezier op zich, als we er maar de tijd voor kunnen vinden. De groenten die uit zaad groeien worden gebruikt in smakelijke salades, soepen of rauw gegeten. Onze eigen zaaigroenten zijn het gezondst omdat we ze zelf verzorgen zonder ze te voorzien van kunstmest en mineralen. Bovendien zijn sommige groenten esthetisch en een lust voor het oog in de tuin als ze in bloei staan. Het is de moeite waard om zelf groentezaden te zaaien, omdat het veel voldoening geeft en een onvervangbare ontspanning is.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -