Hartslagmonitor ranglijst. Beste hartslagmeter 2022

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Eenhartslagmeter is een apparaat dat wordt gebruikt om je hartslag te meten. Hiermee kun je je hartslag meten terwijl je lichamelijk actief bent. De hartslagmeter ziet eruit als een horloge met een gesynchroniseerde borstband die de hartslag meet.

Voor wie is een hartslagmeter en hoe werkt het?

Het is het apparaat dat het vaakst wordt gekozen door sporters, vooral hardlopers. Het is echter ontworpen voor elke fysieke activiteit, zoals fietsen of teamsporten. Met het apparaat kunnen we ons lichaam in de gaten houden en de reacties op lichamelijke inspanning analyseren. Daarnaast motiveert het om verder te sporten, geeft het controle over de training en helpt het ons om af te vallen. Hoe werkt de hartslagmeter? Zoals gezegd is het een soort horloge dat informatie verzamelt van een gesynchroniseerde band op de borst, hoewel nieuwe modellen ook informatie verzamelen van de polsslag op de pols. De gegevens die het apparaat verzamelt, worden weergegeven op het scherm van het horloge. Wat de hartslagmeter laat zien, hangt af van het model van het apparaat. Afhankelijk van het type horloge worden de volgende gegevens geregistreerd:

 • huidige polsslag,
 • maximale en minimale hartslag tijdens de training,
 • verbrande calorieën tot op heden,
 • je algemene fitheid.

Daarnaast hebben de meeste modellen hartslagmeters ook een traditionele horlogefunctie en een ingebouwde stopwatch.

Hartslagmonitor versus pulsoximeter

Er is geen verwarring tussen een pulsoximeter en een hartslagmeter; het zijn gelijk klinkende namen, maar de toepassingen van de apparaten zijn totaal verschillend. Een pulsoximeter wordt gebruikt om het zuurstofgehalte van het bloed van de patiënt te meten, d.w.z. hij geeft het saturatieniveau aan. Voor wie is een pulsoximeter bedoeld? Hij wordt onder andere gebruikt

 • bij het monitoren van zuurstoftherapie bij patiënten met ernstige ademhalingsstoornissen,
 • bij gevorderde ademhalingsaandoeningen zoals astma, emfyseem en andere ademhalingsaandoeningen,
 • het monitoren van patiënten met bloedarmoede.

Hartslagmonitor ranglijst 2022

Welke hartslagmeter moet je kiezen zodat je tevreden bent met de functionaliteit? Eerst en vooral moet hij afgestemd zijn op jouw behoeften en verwachtingen. Kies dus niet voor het goedkoopste en eenvoudigste model. Als het om dit toestel gaat, is het raadzaam om de aankoop bewust en met meer kennis van de markt aan te pakken.

Garmin Forerunner 735XT

Dit is een van de interessantere modellen op de markt, omdat het is uitgerust met de belangrijkste hartslagmonitor-specifieke functies voor sporters. Daarnaast heeft het ook een GPS, stopwatch en een ruime batterij die meerdere trainingen meegaat zonder op te laden. Hij kan ook fungeren als een activiteitenmonitor die stappen en verbrande calorieën telt en de slaap controleert. Het ondersteunt activiteiten zoals hardlopen, fietsen, zwemmen in zwembad en open water en triatlon. Daarnaast heeft het een oogstrelend design en is het licht en comfortabel om te dragen, wat belangrijk is tijdens trainingen.

Garmin Fenix 5

Het compacte, lichtgewicht horloge met een esthetisch ontwerp is ontworpen voor een breed scala aan sporten. Het maakt gebruik van Elevate polshartslagtechnologie, waardoor je je hartslag kunt volgen zonder een borstsensorband te dragen. Welke functies heeft dit model?

 • rapporteert over trainingsprestaties en vooruitgang,
 • analyseert je trainingsgegevens voor hardlopen of fietsen, zodat het de maximale hoeveelheid zuurstof kan schatten die je lichaam in één minuut kan gebruiken, en dit helpt bij het bepalen van je fitheid,
 • telt de aanbevolen rusttijd na je laatste training af dankzij een rustindicator.

Suunto Spartan Sport Pols HR

Dit hoogwaardige model voldoet aan de behoeften van veel sporters. Het is zeer duurzaam, dus geschikt voor extreme sporten, het is waterbestendig (tot 100 meter) en het touchscreen biedt weerstand tegen off-road omstandigheden. Het is uitgerust met GPS, een digitaal kompas met kantelcompensatie en een batterij die 8-12 uur meegaat met GPS. Daarnaast wordt de hartslag gemeten op de pols en ondersteunt het meer dan 80 sporten met een optie voor wedstrijden of intervallen. Het horloge heeft een triatlon- en multisportmodus en de mogelijkheid om intervaltraining in te stellen.

Polar M430

Dit is een model voor hardlopers met ingebouwde GPS, meet de hartslag vanaf de pols en heeft veel trainingsfuncties met een 24-uurs activiteitenmonitor. Het beschikt ook over:

 • Fitness Test – een test die de aerobe capaciteit meet op basis van hartslag in rust, hartslagvariabiliteit en persoonlijke informatie.
 • Training Benefit – geeft informatie over de impact van de training op het lichaam, na de training.
 • Calorieënteller.
 • Trainingsbelasting.
 • Herstelmodus.
 • Sleep Plus – controleert de duur en kwaliteit van de slaap.

Garmin Forerunner 235

Het laatste van de gepresenteerde modellen is vooral bedoeld voor hardloopliefhebbers. Het horloge is uitgerust met een sensor die de hartslag op de pols meet, terwijl de indicator de hartslagzone en het aantal hartslagen per minuut weergeeft. Het heeft ook een functie om activiteiten bij te houden, zoals het aantal stappen, de afgelegde afstand, het aantal verbrande calorieën en de hoeveelheid slaap per dag. Dankzij de ingebouwde versnellingsmeter registreert hij gegevens over afstand en tempo tijdens het hardlopen op de loopband en de indoorbaan.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -