Hoe kun je gezond en goedkoop leven? Tips

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Een gezonde levensstijl wordt op dit moment steeds populairder en is een trend die de moeite waard is om te volgen! Maar als je een klein budget hebt, kunnen de vaak populaire manieren om gezond te blijven je afschrikken – biologische producten kopen en je aanmelden bij de sportschool is tenslotte niet zo goedkoop.

Je hoeft deze weg echter niet in te slaan; zoek in plaats daarvan je eigen manier om fit te blijven. Dit kan wat onderzoek en planning vergen, maar wij zijn er om je te helpen! We hebben een lijst samengesteld met tips om zowel fysiek als financieel fit te blijven. Dus daar gaan we!

Slaap goed en regelmatig

In de drukke wereld van vandaag krijgen we vaak niet genoeg slaap, en dat is cruciaal voor onze gezondheid. Naast het voor de hand liggende voordeel van voldoende rust, kan regelmatig 7-9 uur slapen ook helpen:

  • De bloeddruk verlagen
  • Stress verminderen
  • Het immuunsysteem versterken
  • Het hart in goede conditie houden
  • Het risico op diabetes verminderen
  • Uw gewicht op peil houden

Een goede nachtrust kost je niets – de enige kosten die je moet maken hebben te maken met het aanpassen van je bed voor gezonde rust.

Gezonde slaap is heel belangrijk.

Zelf sporten

Sommige mensen denken dat je alleen met een duur lidmaatschap van een sportschool regelmatig kunt sporten en in vorm kunt blijven. Dit is absoluut niet waar! Er zijn veel manieren om regelmatig te bewegen zonder een maandelijks bedrag te betalen. Je kunt bijvoorbeeld:

  • online gratis workoutvideo’s vinden of dvd’s lenen bij de bibliotheek.
  • Een rondje hardlopen in de buurt.
  • Je kunt kortingen vinden op groupon-achtige websites voor groepslessen.
  • Vraag een meer ervaren vriend of collega om je te leren hoe je moet sporten.

Koop eten en kook thuis

Minder bewerkt voedsel kopen is zowel goedkoper als gezonder. Gesnipperde kaas is bijvoorbeeld duurder dan kaas die in blokken wordt verkocht en voor gebakken bonen betaal je meer dan voor bonen in blik. Bovendien worden minder bewerkte producten meestal in grotere hoeveelheden verkocht, dus je kunt nog meer geld besparen als je ze koopt.

Ook kun je thuis gezonde maaltijden bereiden in plaats van naar een luxe biologisch restaurant te gaan. Op deze manier kun je gemiddeld een heel gezin van vier personen van eten voorzien voor dezelfde prijs als wanneer je maaltijden voor één of twee personen zou bestellen wanneer je uit eten gaat. Als je zelf kookt, weet je bovendien precies welke ingrediënten en methoden er worden gebruikt – en je kunt er zeker van zijn dat ze allemaal gezond zijn. Elke dag koken kan tijdrovend lijken, maar als je het druk hebt, kun je overwegen om eten in grote hoeveelheden klaar te maken en het over meerdere dagen te eten.

Om geld te besparen en tegelijkertijd gezond te leven, kook je je eigen maaltijden.

Gebruik gratis apps

In een wereld die gedomineerd wordt door technologie, zijn er apps die je met bijna alles kunnen helpen. Dit is niet per se een slechte zaak – soms is het zelfs makkelijker om je aan een plan te houden als je bijvoorbeeld een app hebt om het bij te houden.

Je hoeft hier niet per se een abonnement voor te betalen, want er zijn genoeg gratis apps die je kunt downloaden op je smartphone of tablet. Deze kunnen bijvoorbeeld je eetgewoonten of bewegingsroutine bijhouden en je veel nuttig advies geven. Bovendien kunnen ze je helpen herinneren om consequent te zijn en je motiveren om door te gaan.

Samenvatting

Je kunt de trend van een gezonde levensstijl volgen zonder failliet te gaan als je weet welke regels je moet volgen. Ten eerste, onthoud dat voldoende slaap je niets kost en een groot verschil kan maken voor je welzijn – zorg er gewoon voor dat je een goede matras koopt die jaren meegaat. Wees ook niet lui met koken – doe het thuis en gebruik minder bewerkte voedingsmiddelen om te controleren wat je eet en het binnen je budget te houden.

Je hoeft niet naar de sportschool te gaan om fit te blijven – je kunt op jezelf trainen, met YouTube-video’s of met een vriend. Om je vooruitgang bij te houden en te onthouden dat je consequent moet zijn, kun je een aantal gratis apps installeren om je motivatie een boost te geven. Het kost wat moeite om je gewoontes te veranderen, maar na verloop van tijd zul je ongetwijfeld de positieve veranderingen opmerken en waarderen.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -