Hoe voorkom je baanverlies?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Stel je voor dat je na jaren van onberispelijk werk een boete krijgt. Al snel verlaagt je werkgever je salaris vanwege de straf. Verbitterd ga je naar je baas voor een openhartig gesprek. Het resultaat is de beëindiging van je arbeidsovereenkomst wegens verlies van vertrouwen.

Had je baas het recht om een straf op te leggen voor wat je gedaan hebt?

Had hij het recht om je salaris te verlagen? Hoe kun je protesteren tegen een oneerlijke of te strenge straf? Heeft de baas het recht om je te ontslaan omdat je protesteert? In een stressvolle situatie komen er dringend vragen die een antwoord nodig hebben. Je kijkt rond voor hulp. Je weet dat de rechten en plichten van zowel werknemer als werkgever bij wet geregeld zijn. Je weet echter niet waar je de juiste paragraaf moet zoeken, en als je die al gevonden hebt, blijkt die onbegrijpelijk of dubbelzinnig te zijn. Je zoekt verwoed naar uitleg op internet, maar kun je gratis bronnen vertrouwen? Voldoet de sjabloonbrief aan de werkgever die je hebt gevonden aan de formele vereisten? Weet je zeker dat de alinea die in de modelsollicitatie staat nog steeds van toepassing is?

Had je baas het recht om je te straffen voor wat je deed?
Had de baas het recht om een boete op te leggen voor wat je hebt gedaan?

In plaats van antwoorden te vinden, kom je steeds weer nieuwe vragen tegen. Omdat de zaak echt belangrijk voor je is, wil je weten hoe het echt zit, dus betaal je voor juridisch advies. Vanwege je lagere salaris en het vooruitzicht van werkloosheid, betekent dit een grote belasting voor je. De advocaat vertelt je dat het zo en zo is, dat dit actueel is en dat niet. Je kalmeert en bereidt een passend bezwaar voor tegen de boete. Tijdens je werk stuit je echter op een ander belangrijk probleem. Ondertussen wil de advocaat dat je betaalt voor verder advies. Goed, maar goed – met pijn in je hart betaal je, want de zaak is het waard. Je tekent bezwaar aan en wacht rustig af tot de zaak in jouw voordeel wordt opgelost.

Ondertussen wijst de werkgever de aanvraag af! De advocaat heeft je immers verzekerd dat je gelijk had. Wat nu? Een derde juridisch advies en een derde rekening. Het bedrag begint aanzienlijk te worden, maar herplaatsing of compensatie zal deze kosten volledig rechtvaardigen. Je moet een rechtszaak aanspannen bij de arbeidsrechtbank. De advocaat heeft je extra kosten in rekening gebracht voor zijn ontwerp, maar je bent blij dat het weinig is, want hij wilde drie keer zoveel voor het voorbereiden van de rechtszaak specifiek voor jouw zaak. Je dient de rechtszaak in, maar in de loop van de zaak blijkt dat je de claim niet voldoende hebt onderbouwd. Weer juridisch advies en een rekening, maar….

Uiteindelijk heb je gewonnen

Je hebt al je kosten vergoed gekregen! De zaak is afgehandeld! Je kijkt terug op de gemaakte kosten en de stress, maar je wuift met je hand en zegt tegen jezelf dat het zo heeft moeten zijn. Alleen, moest het echt zo zijn? En bij verlies? Het vele geld aan ineffectief juridisch advies zal weggegooid geld blijken te zijn. En wat als de zaak ingewikkeld wordt en je nog meer moet betalen om het probleem op te helderen? En tot slot, de belangrijkste vraag – heb je echt zoveel moeten betalen voor de mogelijkheid om je arbeidsrechten op de juiste manier uit te oefenen?

Er is een andere manier! Gebruik gewoon het pakket dat een arbeidsrechtspecialist speciaal voor een zaak als de jouwe heeft samengesteld. Een pakket waarin je een sjabloon vindt voor een vordering bij de werkgever. of een vordering bij de arbeidsrechtbank, uitgebreide en toegankelijke uitleg over hoe je de modelbrief moet invullen, in welke situatie je hem moet indienen, hoe de zaak zich kan ontwikkelen, hoe je kunt reageren, wat precies je rechten zijn. Bovendien heb je er alle belangrijke bepalingen voor jouw zaak verzameld. Je hoeft ze niet op te zoeken en je af te vragen of ze wel kloppen. En het beste is dat zo’n pakket met een sjabloonbrief en uitleg veel minder kost dan juridisch advies. Dus waarom zou je onnodig geld uitgeven aan een advocaat?

Hoe raak je je baan niet kwijt?
Hoe raak je je baan niet kwijt?

Waar is de garantie, vraag je? Zeer terecht. Een portaal met een selectie van brieven in plaats van juridisch advies moet het merk zijn van een gerenommeerd arbeidsrechtkantoor. En als je dan ook nog gebruik kunt maken van de uitgebreide bibliotheek met deskundige artikelen over arbeidsrechten op zo’n portaal, zul je merken dat je alles wat je nodig hebt op één plek hebt.

Natuurlijk is het het beste om een dergelijke situatie niet alleen te vermijden, maar zelfs niet voor te stellen. Je moet echter altijd op je hoede zijn – dus zoek uit waar je hulp kunt zoeken in moeilijke situaties.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -