Kanna kenmerken, cultivatie, verzorging. Een handvol informatie over Kanna

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Kanna, of beadleaf, is een vrij populaire plant in Poolse tuinen. Hij charmeert door zijn uiterlijk en daarom ziet hij er zowel in de grond als in een pot goed uit. Bekijk hoe je Kanna kweekt en geniet lang van zijn schoonheid.

Kanna kenmerken

Kanna is een bloem die behoort tot de Cannacea familie, die tientallen plantensoorten omvat. Ze komen voor in de tropen van Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. De populairste variëteit is de Indiase kraal, die voornamelijk in tuinen wordt gekweekt voor decoratieve doeleinden. De bloem wordt gekenmerkt door eivormige en langwerpige bladeren aan stijve, holle stengels die worden bekroond door een bloeiwijze. De plant kan tot twee meter lang worden. De bloemen kunnen rood, roze, geel, oranje en wit zijn, maar ook een mengsel van verschillende kleuren.

Kweek van Kanna

De streptocarpus heeft vooral een warme en zonnige standplaats nodig; het is immers een exotische plant. Omdat de plant gevoelig is voor lage temperaturen, moeten de wortelstokken in de winter op een temperatuur van minstens 10 graden Celsius worden gehouden. De teelt moet al in maart beginnen, in eerste instantie in een pot vanwege de intolerantie voor lage temperaturen. In de grond moeten we hem half mei planten, wanneer de nachten niet meer koel zijn. Paciorella houdt van een vochtig substraat, dus is het aan te raden om 3 keer per week water te geven, in het geval van hete en droge dagen moeten we dagelijks water geven. Geef de canna van juni tot september bovendien elke 8-10 dagen voeding met een samengestelde meststof voor bloeiende planten. Als je canna in een pot wilt kweken, en je moet hem sowieso uit de tuin halen vanwege de herfst en winter, moet je niet vergeten om de plant een voldoende grote pot te geven. Daarnaast moet je zorgen voor drainage en een doorlatend, vruchtbaar, humusrijk substraat om te voorkomen dat de wortelstok gaat rotten.

Vermeerdering

Kanna wordt vermeerderd van januari tot februari, door zaden te zaaien en door de wortelstokken in het vroege voorjaar te delen. Door de dikke schil van de zaden moeten we ze voor het zaaien ongeveer 24 uur weken in warm water. Daarna planten we ze afzonderlijk in potten en zetten ze op een lichte plek bij 18 graden Celsius. De wortelstokken moeten worden gescheiden, zodat elk deel ten minste één goed ontwikkelde knop heeft. Het is een goed idee om de stekken te bestrooien met gemalen houtskool.

Kanna in de tuin

Kanna heeft zich in Polen gevestigd als tuinbloem. Geen wonder, want haar uiterlijk is ontzagwekkend en de kleurrijke bloemen maken de tuin mooier. In de tuin ziet hij er goed uit omringd door andere planten, maar hij kan ook in potten op het terras, balkon of in tuinpaden worden geplant. Het is wel noodzakelijk dat de keuze van de standplaats zo gunstig mogelijk is voor de plant. Dit betekent dat de plant overdag minstens 6 uur zonlicht moet hebben. De canna houdt ook van een warme en humusrijke, matig compacte, voedselrijke grond met een pH van 6,5-7,0.

Ziekten en plagen

Paciorella zijn redelijk ziekte-resistente planten, maar als ze ziek worden is dat voornamelijk door virusziekten. Dit uit zich in lichte vlekken op de bladeren en verschillende misvormingen; daarnaast bloeit de plant niet. Kanna kan worden aangetast door schimmel- en bacterieziekten. Plagen die op onze plant kunnen voorkomen zijn naaktslakken, bladluizen, draadwormen en aaltjes. Ziekten en plagen moeten worden bestreden met geschikte voedingsstoffen en schoonmaakmiddelen die verkrijgbaar zijn in tuinwinkels.

Kanna in de winter

Zoals gezegd kan canna niet overwinteren in de tuin, dus moet het worden overgeplant in een pot en worden bewaard bij een temperatuur van minstens 10 graden Celsius. Wanneer de eerste herfstvorst optreedt, wordt de plant uit de grond gegraven. Vervolgens wordt het bovengrondse deel op een hoogte van 10-15 cm afgesneden. Schud de wortelstokken lichtjes uit de grond, droog ze en bewaar ze afgedekt met vochtige turf.

Kanna variëteiten

Benieuwd naar de beste canna voor jouw tuin? Bekijk de variëteiten van deze bloem.

  • Kanna Crozy – deze variëteit wordt gekenmerkt door haar hoogte die kan oplopen tot 1,6 meter. Ze heeft groene of paarse bladeren en haar vorm lijkt op een zwaardschede.
  • Kleinbloemige kanna – dezekanna wordt 3 meter hoog en heeft grote bladeren in groen, paars of violetgroen. De bloemen daarentegen zijn klein, tot 6 cm.
  • Orchidee kanna – worden tot 2 meter hoog, hebben groene of groenpaarse bladeren en orchideeachtige bloemen.
  • Dwergkanna – er zijn hier twee hoofdvariëteiten, de ene wordt 60-90 cm en de andere maximaal 50 cm. De bloemen zijn zalmrood, lichtgeel of oranje.
  • Watercanna’s – hoewel de canna speciaal is gemaakt om in de grond te groeien, zijn er ook ‘aquatische’ hybriden gekweekt. Ze kunnen samen met waterlelies waterlichamen sieren.

Decanna is een prachtige plant die, afgezien van voldoende zonlicht en irrigatie, geen grote eisen stelt. Al moet je er wel aan denken om de winters op een voldoende warme plek door te brengen. Dus als je een zomertuin plant, onthoud dan de belangrijkste regels voor de verzorging van canna.

Indische duizendknoop – interessante feiten over canna

Indisch kralenkruid, of canna, is zeker een van de bekendste bloemen ter wereld. We hebben de teelt en verzorging van deze plant al in detail besproken, dus het is nu de moeite waard om verschillende interessante feiten over de Indiase canna te bekijken.

  • De Indische pedel wordt beschouwd als een symbool van liefde en trouw. De oude Grieken hadden de traditie om de bloemen op hun trouwdag te dragen om de liefde tussen echtgenoten op te roepen en te bewaren. Daarnaast geloofden de Grieken dat de bloem kon helpen bij het genezen van vergiftiging, verkoudheid en andere kwalen.
  • De kanna werd ook beschouwd als een religieus symbool in het oude Egypte. Het was een symbool van het eeuwige leven en het geloof in een god.
  • Kanna is een van de oudste bloemen ter wereld. Ze wordt al vermeld in 1590 voor Christus.
  • De Indiase pedel wordt ook beschouwd als een symbool van de lente. De mooie en heldere bloemen worden beschouwd als een symbool van vreugde en hoop.
  • Interessant is dat de pedelbes wordt gebruikt in de keuken en in de kunst. De bloem wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen, zoals salade, en wordt ook gebruikt bij het snijden en schilderen.

Zoals je kunt zien, brengt de Indische kraalbes ons niet alleen schoonheid in de tuin en smaak in de keuken, maar wordt hij ook behandeld als een symbool van schoonheid en kan hij door kunstenaars worden gebruikt om kunstwerken aan te vullen.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -