MRI is een gespecialiseerd beeldvormend onderzoek. Iedereen die een beeldvormende diagnose wil voor preventieve doeleinden of die het op voorschrift van een arts moet laten uitvoeren, kan gebruikmaken van de bovengenoemde dienst. Diagnostische beeldvorming wordt uitgevoerd bij mensen die de oorzaak van terugkerende pijn of langdurige spierzwakte willen verifiëren. Patiënten met ischemische hartaandoeningen, vermoedelijke oncologische aandoeningen, zorgwekkende zwellingen, verstuikingen en fracturen van ledematen worden ook vaak doorverwezen voor dit onderzoek.
MRI – informatie voor patiënten
Mensen die het bovengenoemde onderzoek willen ondergaan, moeten weten dat het wordt beschreven door gekwalificeerde en ervaren artsen. Er is geen verwijzing nodig als de patiënt het onderzoek zonder contrast wil ondergaan. Bovendien ontvangt elke patiënt een cd met de opname, die aan de behandelend arts kan worden getoond. Het gedetailleerde onderzoek, dat onder steriele omstandigheden wordt uitgevoerd, kan comfortabel worden uitgevoerd in de gerenommeerde REX MEDICA faciliteit. De faciliteit onderscheidt zich door het feit dat het een speciale MRI-scanner heeft voor mensen met claustrofobie, die veel korter en breder is dan de standaard scanner. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat er onder andere diagnostische onderzoeken worden uitgevoerd in het kader van het Nationaal Gezondheidsfonds. Gedetailleerde informatie is te vinden op het volgende adres van de faciliteit: https: //rexmedica.pl/.
MRI – niet-invasief en pijnloos
Met behulp van elektromagnetische straling spoortMRI gebieden van mogelijke laesies, ontstekingen of tumoren in het lichaam op. Daarom is het zeer nuttig bij het verifiëren van oncologische aandoeningen, verkalkingen, breuken of verstuikingen. Het onderzoek kan ook galstenen of nierstenen aantonen en het kan worden gebruikt om verkalking van de pijnappelklier en gebieden met hematoom te detecteren. Gedetailleerde diagnostische beeldvorming kan worden uitgevoerd aan de hypofyse, wervelkolom, schouder- en heupgewrichten, prostaat of galwegen. Het onderzoek zelf duurt ruwweg 20 tot maximaal 60 minuten. Het is belangrijk om te weten dat tijdens de bovengenoemde diagnostische beeldvorming elektromagnetische straling wordt gebruikt, die op geen enkele manier schadelijk is voor het menselijk lichaam. Daarom kan het onderzoek herhaaldelijk worden uitgevoerd zonder angst voor mogelijke bijwerkingen.
MRI: een preventief onderzoek voor gezondheidsbewuste mensen
Het MRI-onderzoek is een uiterst precieze manier om veranderingen in het hele lichaam te diagnosticeren. Het wordt uitgevoerd met beproefde, geavanceerde apparatuur die eventuele afwijkingen in het onderzochte gebied laat zien. De instelling heeft toegang tot gekwalificeerde artsen met wie je kunt overleggen over je aandoening, voordat je definitief besluit om een MRI-scan te laten maken. Tot slot is het goed om te onthouden dat dit niet-invasieve, veilige onderzoek inzicht geeft in iemands interne organen en in elk vlak.