Een delicatesse die je vaak tegenkomt. Maar weinig mensen weten hoe ze spinazie zo moeten kruiden dat de knoedels lekker zijn. Hier is een beproefde methode voor een goede vulling en goed deeg. Geniet ervan!
Vulling, dus we beginnen met het belangrijkste!
De vulling kan worden gemaakt van diepvriesspinazie. Laat het ontdooien en stoof het met een beetje knoflook en zout. Als het te kort wordt gekookt, wordt het taai; als het te lang wordt gekookt, wordt het tot moes. Ongeveer tien minuten is voldoende.
Voeg roomsaus toe aan de spinazie
Giet de room in de pan. Tegenwoordig vertellen fabrikanten ons op de verpakking waar de room het beste voor is. We kiezen dus een crème voor sauzen uit het winkelschap. Laat de room even koken en voeg dan een lichte roux toe van boter en een paar eetlepels bloem. Boter kan worden vervangen door plantaardige olie; in theorie klinkt dit minder smakelijk, maar als boter wordt verhit, ontstaat er een schadelijk gif. Olie is een natuurlijk vet dat gemaakt is om in te bakken. Voeg de koude roux toe aan de room. Breng het mengsel vervolgens op smaak met zout en nootmuskaat.
De resulterende saus wordt dan gecombineerd met de spinazie. Laat even koken. De roux in de roomsaus zal het mengsel dikker maken. Knoflook en nootmuskaat geven de spinazie zijn eigen smaak en aroma. Het hele gerecht kan worden verrijkt met een andere Italiaanse specialiteit, zongedroogde tomaten. Snijd ze in kleine blokjes en combineer ze met de ontstane vulling. Als je tomaten als topping hebt, kun je ze ook toevoegen. Zongedroogde tomaten passen perfect bij de spinazie en zullen een soort sultana vormen in onze knoedels.
Tot slot, het deeg!
Hier stel ik voor om een goede deegbloem te gebruiken en melk in plaats van water. Als je van een hard deeg houdt, voeg dan een ei toe. Als je van een zacht deeg houdt, voeg dan een beetje gesmolten ei toe, ongeveer 50 gram. Zet het gekneedde deeg enkele minuten opzij op een koele plaats, onder een stevig deksel. Na enkele minuten moet het deeg opnieuw worden gekneed en is het klaar om knoedels te maken.
Eén ding is de moeite waard om te weten. Hoe minder water je aan het deeg toevoegt, hoe steviger het zal zijn. Als je de knoedels wilt invriezen, voeg dan een ei toe aan het deeg en weinig water. Het deeg zal hard zijn, maar wanneer je het uit de vriezer haalt, zal het zacht zijn. Als je het deeg zo maakt dat het zacht is voordat je het invriest, vallen de dumplings na het ontdooien gewoon uit elkaar.
Deze knoedels smaken goed met gesauteerde uien en verse paprika’s gebakken als kaantjes.
Het gerecht is perfect voor zowel alledaagse als feestelijke gelegenheden. Het smaakt goed in een elegant restaurant of op een banket, maar ook thuis.