Bakstenen tegels – of hoe maak je van een modern interieur een charmante klassieker?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Het feit dat we alles wat we leuk vinden in de winkels kunnen vinden, is waarschijnlijk al de norm waar we aan gewend zijn. Sterker nog, soms zoeken creatievelingen naar de interieurelementen die ze hebben bedacht, zonder er echt in te geloven dat ze de perfecte kunnen vinden. Ondertussen vinden ze ze niet alleen, maar blijken ze nog veel meer opties te hebben om uit te kiezen waar ze niet eens aan gedacht hadden.

Baksteentegels als interessant interieuridee

Zulke baksteentegels zijn in onze eerste gedachte eerder één, misschien twee patronen. Ondertussen is er een hele reeks die gewoon op ons wacht om de juiste te kiezen en het interieur zo in te richten dat het er honderd procent bij past.

Ja, de veelheid aan keuzes en de mogelijkheden van onze verbeelding kunnen een heel interessant recept opleveren voor het perfecte interieur, dat we zonder veel moeite zullen creëren door de juiste materialen te vinden om het project te voltooien.

Bakstenen tegels – witgekalkt

Als we het hebben over bakstenen voor een muur, denken we meestal aan klassieke bakstenen tegels in de kleur van… baksteen. Soms zijn dit uniforme, rechte en perfect gelijkmatige tegels die moderne bakstenen muren imiteren, soms zijn het tegels die doen alsof ze gebarsten, ongelijkmatig en honderden jaren oud zijn. Maar er is zoveel meer. Een mooi voorbeeld zijn bakstenen tegels die er precies zo uitzien als de tegels die door de tand des tijds zijn gebeten, maar er toch iets anders aan toevoegen. De sfeer van een witgekalkte muur. Ja, binnenmuren zijn altijd witgekalkt geweest om verschillende redenen (niet per se visueel), en dit soort bakstenen tegels bootst het perfect na.

Interessant is dat bakstenen die in wit of grijs op een muur worden geplakt ongelooflijk veelzijdig zijn. Ze kunnen worden gebruikt om de unieke sfeer van vintage, rustieke, Provençaalse interieurs en zelfs moderne Scandinavische stijl over te brengen. In deze laatste stijl “verzacht” hun uiterlijk de strengheid ervan enigszins.

Baksteentegels – de finishing touch van een arrangement

Om terug te komen op de klassieke bakstenen die aan het begin van de vorige paragraaf werden genoemd, moet u ook nadenken over de afwerking van dit type bakstenen oppervlak. Sommige mensen werken het gedeelte waar de baksteentegels liggen gewoon af met hout, of laten soms gewoon een onafgewerkt gedeelte, waardoor de muur nog een paar eeuwen rauwheid krijgt. Maar er zijn ook andere opties.

Je kunt ook gestileerde kroonlijsten kopen, die een mooie afwerking van het bakstenen oppervlak vormen, of ergens tussen de rijen worden gemonteerd, waardoor ze een nog klassiekere uitstraling krijgen. In een goede winkel die bakstenen voor de muur verkoopt, kun je zelfs passend gestileerde kroonlijstdelen kopen, die bijvoorbeeld een geweldige plek zijn voor een lichtstrip.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -