Voor een weekendje Georgië of trektochten in de Kaukasus

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

De Kaukasus is prachtig en fascinerend, ver weg en dichtbij, met een rijke geschiedenis maar ook een levendige geopolitieke situatie. Dit alles maakt dat we erheen willen als toeristische bestemming.

De Kaukasus is de laatste tijd een steeds interessantere bestemming geworden voor Poolse toeristen. De belangrijkste reden hiervoor zijn de Europese aspiraties van Georgië, dat door zijn zoektocht naar bondgenoten onder de landen van de westerse wereld en zijn openheid voor toerisme voor veel Polen een toegangspoort tot de Kaukasus is geworden.

Voor een weekend in Georgië
Voor een weekend in Georgië

Persoonlijk raad ik vooral trektochten in Georgië en Armenië aan. Dankzij directe vluchten vanuit Polen kun je na ongeveer 3,5 uur in Tbilisi, Kutaisi, Batumi of Yerevan zijn. Dit is vergelijkbaar met vliegen naar Schotland of Portugal.

Georgië biedt een heel scala aan attracties. Van de geschiedenis van het land, die teruggaat tot de oudheid, tot de moderne geopolitieke kwesties van de regio, evenals de prachtige landschappen en de zich dynamisch ontwikkelende toeristische infrastructuur.

De noordgrens van Georgië loopt langs de bergkam van de Grote Kaukasus. Hierlangs liggen prachtige, afgelegen landschappen zoals:

– Tushetia met een fascinerende trekkingroute van Omalo naar Shatilia

– Kazbek – niet de hoogste maar wel de populairste top van Georgië

– Gudauri – de skihoofdstad van Georgië

– Zuid-Ossetië – een regio die de soevereiniteit van Tbilisi niet erkent

– Svaneti – een prachtige hooggebergte regio met de steden Mestia en Ushguli en de hoogste top van Georgië – Mt. Shkhara 5068 m boven de zeespiegel

– Abchazië – een regio die de soevereiniteit van Tbilisi niet erkent.

Trektochten in de Kaukasus
Trektochten in de Kaukasus

Kakheti daarentegen is een beroemde regio in het westen van Georgië waar geweldige wijnen vandaan komen, met wijngaarden afgewisseld met uitzichten op hoge bergen en halfwoestijnlandschappen.

Een van de kustregio’s is Adjarië. De hoofdstad is Batumi, bekend vanwege het lied van de Filipijnen over theevelden. Hier lopen de heuvels van de Kleine Kaukasus, begroeid met subtropische vegetatie, bijna over in de Zwarte Zee.

Wie Georgië heeft leren kennen, zal verder de Transkaukasus in willen. Ze zullen zeker naar Armenië gaan, dat net als Georgië een directe vliegverbinding met Polen heeft en waarvoor geen visum nodig is.

Armenië is het eerste land ter wereld dat het christendom aannam als nationale godsdienst. Dit gebeurde in 301. Vandaar de vele prachtige middeleeuwse kloosters die over het hele grondgebied verspreid liggen.

Waar Armeniërs zijn, zijn ook khachkars, of rijk versierde stenen kruizen. Er zijn er duizenden in Armenië en er worden voortdurend nieuwe gemaakt.

Het embleem van Armenië is de berg Ararat. Hij is duidelijk zichtbaar vanuit vele hoeken van het land, inclusief Jerevan, maar interessant genoeg ligt hij niet op Armeens grondgebied maar in Turkije. Door de eeuwen heen is het grondgebied van de Armeense staat veranderd, waarbij de berg vroeger in het centrum van Groot-Armenië lag.

Armenië staat ook bekend om plaatsen die duizenden jaren oud zijn, zoals Karahunj en Ughtasar.

Een bezoek aan Azerbeidzjan of Rusland is iets uitdagender voor de Poolse toerist vanwege het gebrek aan rechtstreekse vluchten naar deze landen, maar ook vanwege de visumvereisten.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -