Gezichtsyoga – oefeningen, effecten, informatie

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Gezichtsyoga is niet alleen een manier om te ontspannen, maar ook een effectieve methode om de huid te verjongen en te liften. Met regelmatige lichaamsbeweging kunnen we natuurlijke regeneratieve processen op cellulair niveau stimuleren, wat resulteert in een jonger en gezonder uiterlijk op elke leeftijd.

Gezichtsyoga oefeningen

Gezichtsyoga houdt in dat je speciale oefeningen doet om de gezichtsspieren te versterken. Hierdoor wordt de huid steviger en worden de contouren van het gezicht beter gedefinieerd. Het regelmatig beoefenen van gezichtsyoga kan ook helpen om rimpels en verslapte wangen te verminderen.

De wangen verstevigen en optillen

Bij de oefening span je de wangspieren aan en houd je de spanning een paar seconden vast. Ontspan dan langzaam de spieren en herhaal de oefening een paar keer. Dit helpt om de wangspieren te versterken en ze steviger te maken.

Bekijk ook: is yoga de moeite waard?

Voorhoofdsrimpels verminderen

Bij deze oefening til je de wenkbrauwen omhoog in een poging de huid op het voorhoofd glad te strijken. Houd deze positie een paar seconden vast en laat de wenkbrauwen dan langzaam zakken. Met deze oefening kunnen we de horizontale rimpels op het voorhoofd verminderen.

De spieren rond de ogen versterken

Bij deze oefening worden de ogen met spanning gesloten en geopend. Probeer de spieren rond de ogen zoveel mogelijk aan te spannen terwijl je de oogleden sluit en opent. Dit helpt om de spieren rond de ogen te versterken en fijne lijntjes te verminderen.

Oefening voor een stevige huid onder de kin

Bij deze oefening span je de spieren van de nek en kin aan en probeer je de kin omhoog te brengen. Houd deze positie een paar seconden vast en ontspan de spieren dan langzaam. Dit helpt om de nekspieren te versterken en huidverslapping onder de kin te verminderen.

Tempelmassage

Bij deze oefening masseer je zachtjes de slapen met je vingertoppen in een cirkelvormige beweging. Dit helpt om de gezichtsspieren te ontspannen en de spanning in het voorhoofd en het gebied rond de ogen te verminderen.

Gezichtsyoga en “hamsters – hoe kom je ervan af?

“Hamsters” is de spreekwoordelijke naam voor hangende wangen, die kunnen ontstaan door verlies van huidelasticiteit en verzwakte gezichtsspieren. Het is een van de meest voorkomende esthetische problemen waarmee mensen van in de 40 worden geconfronteerd. Gelukkig kan gezichtsyoga een effectieve manier zijn om dit probleem te bestrijden.

Oefeningen voor ‘hamsters

Regelmatige gezichtsyoga-oefeningen kunnen helpen om de gezichtsspieren te versterken, wat zich vertaalt in stevigere en strakkere wangen. Hier zijn enkele oefeningen die kunnen helpen bij het bestrijden van ‘hamsters’:

  • “Blaas de kaars uit”: Bij deze oefening span je de spieren rond de mond aan alsof je een kaars gaat uitblazen en ontspan je ze vervolgens.
  • Lucht tussen de boven- en onderlip persen: Bij deze oefening duw je lucht tussen de boven- en onderlip terwijl je de wangspieren aanspant.
  • Vingers langs de nasolabiale groeven: Bij deze oefening worden de vingers langs de nasolabiale groeven geplaatst en wordt de huid zachtjes in opwaartse richting gemasseerd.

Effectiviteit van de oefeningen

Regelmatige beoefening van de bovenstaande oefeningen kan al na een paar weken zichtbare resultaten opleveren. Het is echter belangrijk om de oefeningen systematisch en correct uit te voeren. Het is ook goed om te onthouden dat gezichtsyoga niet alleen om lichaamsbeweging gaat, maar ook om ontspanning en het zorgen voor je welzijn.

Effecten van regelmatig oefenen

Gezichtsyoga wint aan populariteit als natuurlijke methode voor verjonging en huidverzorging. Regelmatige oefening heeft veel voordelen die niet alleen zichtbaar zijn op de huid, maar ook in het welzijn van de beoefenaars.

Het huidverouderingsproces vertragen

Regelmatige beoefening van gezichtsyoga kan veranderingen omkeren en het verouderingsproces van de huid vertragen. Systematische lichaamsbeweging stimuleert de doorbloeding van de huid, wat resulteert in een betere celvoeding en snellere regeneratie.

Verbetering van de stevigheid en elasticiteit van de huid

Door lichaamsbeweging worden de gezichtsspieren steviger, wat resulteert in een duidelijker gezichtsovaal en minder slappe wangen. De huid wordt elastischer en soepeler, waardoor de vorming van nieuwe rimpels wordt voorkomen.

Vermindering van rimpels

Regelmatige gezichtsyoga-oefeningen kunnen helpen om bestaande rimpels te vervagen, vooral die rimpels die worden veroorzaakt door gezichtsuitdrukkingen. Hierdoor ziet het gezicht er jonger en frisser uit.

Verbetering van de huidskleur

Lichaamsbeweging stimuleert de doorbloeding van de huid, waardoor de cellen beter gevoed worden. De huid wordt stralender en krijgt een egalere en gezondere teint.

Ontspanning en verbeterd welzijn

Naast de esthetische voordelen heeft gezichtsyoga ook ontspannende effecten. Regelmatige lichaamsbeweging helpt te ontspannen en stress te verminderen, wat resulteert in een beter humeur en een gezonder uitziende huid.

Gezichtsyoga na 40, 50 en 60 – is het de moeite waard?

Naarmate we ouder worden, verliest de huid zijn elasticiteit, verschijnen er rimpels en worden de gezichtscontouren minder duidelijk. Gezichtsyoga is een methode die aan populariteit wint als een natuurlijke manier om deze veranderingen tegen te gaan. Maar is het de moeite waard om met gezichtsyoga te beginnen als je 40, 50 of zelfs 60 bent?

De effectiviteit van gezichtsyoga op verschillende leeftijden

Gezichtsyoga bestaat uit oefeningen die de gezichtsspieren versterken, waardoor de gezichtscontouren verbeteren en rimpels minder zichtbaar worden. Het is nooit te laat om te beginnen met gezichtsyoga. Veel mensen beginnen hun avontuur met gezichtsyoga al als ze 40, 50 of 60 zijn en zien al positieve resultaten na een paar weken regelmatig oefenen.

Gezichtsyoga als natuurlijke anti-verouderingstherapie

Regelmatige gezichtsyoga oefeningen zijn een effectieve anti-rimpel en verstevigende therapie. Ze kunnen een spectaculair verjongend en liftend effect hebben op de gezichtshuid. Het is vermeldenswaard dat gezichtsyoga niet alleen het uiterlijk van de huid verbetert, maar ook de bloedcirculatie verbetert, wat resulteert in een gezondere huidskleur.

Gezichtsyoga – samenvatting

Gezichtsyoga is een effectieve methode om de gezichtshuid te verjongen en te liften. Met regelmatige lichaamsbeweging kunnen we onze gezichtsspieren versterken, wat zich vertaalt in een beter uitziende huid. Het is een natuurlijke en veilige manier om je huid jong en gezond te houden.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -