Theesoorten – ontdek nieuwe smaken!

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Poolse vrouwen drinken nog steeds voornamelijk zwarte thee, maar er zijn veel gekleurde theesoorten op de markt die niet alleen aandacht verdienen vanwege hun originele smaak en aroma, maar ook vanwege hun waardevolle gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Elke theesoort heeft een uniek infusiekarakter. Laten we eens kijken naar groene thee, rode thee, witte thee en meer. Het is goed om te weten dat elke thee anders wordt gezet en elk een iets ander effect heeft. Ga met ons mee op reis door het land van de gedroogde thee.

Theesoorten - ontdek nieuwe smaken!
Theesoorten – ontdek nieuwe smaken!

Groene kop

Groene thee is de grootste concurrent van zwarte thee. Het is er in vele vormen en smaken. Japanse wetenschappers geloven dat groene thee stoffen bevat die de jeugd verlengen. Het bevat polyfenolen en flavonoïden, die een breed spectrum aan effecten op het menselijk lichaam hebben. Deze stoffen verminderen het risico op aderverkalking en beschermen tegen hartaanvallen. Hun werking is erkend in de preventie van kanker, want de epigallocatechin gallate aanwezig in de infusie voorkomt de groei van kankercellen. De tannines in de drank hebben een antiseptische werking – ze remmen effectief de vermenigvuldiging van ziekteverwekkende bacteriën en virussen.

Mondvol groene thee mag niet over kokend water worden gegoten en moet volgens het Chinese brouwritueel eerst worden gewassen, d.w.z. het eerste deel van de resulterende infusie moet worden uitgeschonken (bekend als ‘sich ha’). Volgens de Chinezen is de drank pas drinkbaar na een tweede keer 2-3 minuten trekken. Dezelfde bladeren kunnen tot drie keer overgoten worden met water van 70-8 °C.

Pu-erh geheimen

Na de publicatie van een onderzoek dat werd uitgevoerd aan de universiteit van Kunming, begonnen zwaarlijvige Amerikanen naar rode Pu-erh thee te verwijzen als een “vetkiller”. Het gewichtsverlagende effect van de consumptie van deze theesoort was het meest uitgesproken bij patiënten van 40-60 jaar. Pu-erh is een schat aan flavonoïde verbindingen die de bloedvaten afsluiten en versterken. Hun werking wordt beschreven als antistollingsmiddel. Daarnaast verlagen ze de bloeddruk en binden ze metalen en gifstoffen. Ze hebben ook een anti-radicaal effect. De verbindingen in de drank activeren enzymen voor de afscheiding van spijsverteringssappen en stimuleren de darmperistaltiek, en helpen zo overgewicht tegen te gaan.

Pu-erh mondvol moet over kokend water worden gegoten en 7-8 minuten trekken. Onthoud dat witte suiker die aan de thee wordt toegevoegd de meeste heilzame eigenschappen neutraliseert. De thee kan het beste na de maaltijd gedronken worden en moet vrij regelmatig gedronken worden om af te vallen.

Ontdek nieuwe theesoorten
Ontdek de nieuwe theesoorten

Witte thee

Witte thee staat ook wel bekend als Pai Mu Tan. Het wordt gewaardeerd in Azië, maar is nog weinig bekend in Europa. Witte thee wordt gemaakt van de jonge knoppen van de theeplant, die alleen gedroogd worden. In het kopje ontvouwt zich de hele mooie bloem. Het geeft een zeer delicate en licht zoete infusie. Het is uitstekend in de strijd tegen vrije radicalen en gaat het verouderingsproces van de lichaamscellen tegen, waardoor het helpt de jeugd te behouden. Witte thee wordt over gekoeld water gegoten en ongeveer 7 minuten laten trekken.

Blauwe thee

Ulung thee – komt voor onder verschillende namen: oolong, wu-lung, bohea, blauwe of smaragd thee. Het is een halfgefermenteerde thee uit China en Taiwan. Ulung wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan tannines, catechines, met relatief weinig cafeïne. Blauwe thee normaliseert de bloeddruk. Het kan zonder problemen worden gedronken door zwangere vrouwen en jonge kinderen. Blauwe thee is geschikt voor herhaaldelijk zetten. Gewoonlijk wordt ulung 3 tot 5 keer gezet.

Gerookte thee

Lapsang Souchong is een gerookte thee, ook wel Russische thee of karavaan thee genoemd. De thee dankt zijn kenmerkende aroma aan het traditionele Chinese proces waarbij de thee wordt gerookt in wolken dennen- of cederrook. Hij produceert zeer sterke en droge brouwsels en wordt daarom beschouwd als een typisch mannelijke thee. De smaak wordt soms vergeleken met die van sigaren of whisky. Het wordt vaak met melk gedronken.

Wat zit er verborgen in de gedroogde thee?
Wat zit er in gedroogde thee?

Wat zit er verborgen in gedroogde thee?

De gezondheidseigenschappen van thee zijn het resultaat van vele factoren: de kwaliteit van de gedroogde thee, de manier van zetten, maar vooral de frequentie van consumptie. De kwaliteit van de gedroogde thee bepaalt tot op zekere hoogte de kwaliteit van het uiteindelijke brouwsel. Thee is verkrijgbaar in de vorm van zaaiblaadjes (grounds), express sachets en soms wordt de toevoeging ervan gebruikt voor fruitmelanges. Aangenomen wordt dat hoe groter en minder gefragmenteerd de bladeren zijn, hoe hoger de kwaliteit van de thee. Groene theebladeren worden meestal gerold tot pastoralen (kleine balletjes). Gedroogde goede thee bevat alleen blaadjes en knoppen, terwijl inferieure thee takjes, stokjes en andere fragmenten kan bevatten die niet trekken. Expres-thee daarentegen heeft zijn standaardisatievereisten – de bladeren moeten worden geplet zodat de infusie de barrière van het theezakje overwint en essentieel wordt.

De infusie wordt niet gediend door de toevoeging van aroma’s of smaakessences, omdat deze zelden natuurlijk zijn, maar meestal synthetisch of identiek aan natuurlijke aroma’s. Er is momenteel zo’n breed scala aan theeën op de markt dat iedereen gemakkelijk iets kan vinden dat bij zijn smaak past.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -