Sapdieet principes, recepten effecten

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Als je al een tijdje slecht slaapt, je moe voelt en deze symptomen gepaard gaan met een opgeblazen buik, indigestie – en je bovendien onregelmatig en gehaast eet en misbruik maakt van koffie of energiedrankjes, kan dit betekenen dat je lichaam gereinigd moet worden. Het Sapdieet is een uitstekende optie om je lichaam te reinigen van opgehoopte gifstoffen. Hoe doe je het? Lees verder!

Sapdieet wat is het?

Eensapdieet betekent niet dat je de hele dag door regelmatig suikerhoudende dranken drinkt. Het is een kortdurend dieet waarbij je alleen groente- en vruchtensappen drinkt, aangevuld met water of thee. Een sapdieet kan een dag, drie dagen of zelfs een week duren. Het vereist echter wel een voorbereiding vooraf – vooral als je een meerdaagse reiniging wilt meemaken. De vloeibare consistentie van natuurlijke sappen versnelt de spijsvertering en stelt het lichaam in staat om zichzelf te reinigen van opgehoopte gifstoffen. Een van de door velen gewenste effecten is het verlies van overtollig gewicht.

Hoe bereid je je voor op een sapdieet?

Voor een lichaam dat nog niet eerder een sapdieet heeft ervaren, kan een plotselinge verandering in eetgewoonten te drastisch zijn. Het is daarom aan te raden om een paar dagen voor het begin van het eigenlijke dieet een voorbereidingsproces uit te voeren. Je moet geleidelijk fastfood, brood, alcohol, vlees en zuivelproducten opgeven. In plaats daarvan is het de moeite waard om salades, rauwe of gekookte groenten en fruit te eten. Omdat koffie en zwarte thee niet worden aanbevolen tijdens de detox, moeten deze vloeistoffen tijdens de voorbereidingsperiode ook worden opgegeven en worden vervangen door bijvoorbeeld water met citroen. Als je deze richtlijnen volgt, kan het dieet een plezierige ervaring zijn.

Sapdieet kuur

Hetsapdieet mag niet langer dan een week duren. Voor de eerste poging is zelfs één dag voldoende; het is de moeite waard om jezelf te testen en je grenzen niet te forceren. Het 3-daagse dieet wordt het meest gebruikt en brengt een aantal voordelen met zich mee, waardoor het lichaam zich kan reinigen van gifstoffen. Degenen die deze manier van eten regelmatig volgen, kunnen gemakkelijk het 5-7 dagen proces doorlopen. Het is een goed idee om de dag op het sapdieet te beginnen met het drinken van een glas warm water met citroen. De sapconsumptie moet 5-6 keer per dag plaatsvinden, dit hangt ook af van onze behoeften. De maaltijden bestaan uit kunstmatig ongezoete groente- en vruchtensappen, bereid naar smaak. Het is echter goed om te onthouden dat de zoetere sappen van zoete vruchten in de eerste helft van de dag moeten worden gedronken, terwijl groentesappen in de tweede helft van de dag moeten worden geconsumeerd. Kruiden zoals korianderblad, basilicum, munt of kurkuma kunnen worden toegevoegd.

Sapdieet effecten

Het sapdieet wordt voornamelijk gebruikt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Het resulteert in een verbeterd gevoel van welzijn en elimineert gevoelens van vermoeidheid, slaperigheid of (in sommige gevallen) slapeloosheid. Het verbetert het mentale welzijn, verbetert de oplettendheid en concentratie en geeft energie en vitaliteit. Daarnaast reguleert het de spijsvertering, verbetert het de conditie van de huid, versterkt het het immuunsysteem en helpt het de lever en nieren te reinigen. Is het mogelijk om af te vallen met een sapdieet? Deze vraag rijst bij elk dieet, maar met het sapdieet kun je inderdaad afvallen. Als je een dieet van 5-7 dagen volgt, kun je tot 3 kg afvallen.

Contra-indicaties sap detox

Voordat je besluit om over te stappen op de dieetmethode die we beschrijven, moet je nagaan of je tot een groep behoort aan wie dit dieet wordt afgeraden. Wie wordt afgeraden om het sapdieet te volgen?

 • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven,
 • mensen die intensief sporten.
 • Mensen die lichamelijk werk doen.
 • Jongeren onder de 18 jaar en ouderen,
 • mensen met bloeddruk- of hartproblemen,
 • mensen die worstelen met eetstoornissen,
 • diabetici, mensen met nier- en leverfalen,
 • mensen met hyperthyreoïdie.

Voordat je aan een sap detox begint, is het raadzaam om je huisarts te raadplegen. Hij kent onze medische voorgeschiedenis en kan ons zijn aanbevelingen geven voor deelname aan het dieet.

Een sap detox voor de gezondheid?

Zonder twijfel is de belangrijkste factor bij het volgen van dit dieet het zorgen voor je gezondheid. Maar als we de belangrijkste aanbevelingen niet opvolgen, krijgen we misschien niet de verwachte resultaten. Zoals we al zeiden, is het raadzaam om je arts te raadplegen voordat je aan het dieet begint en om een voorbereidingsperiode te ondergaan voordat je aan het dieet begint. Bij het volgen van een sap detox is het de moeite waard om aandachtig te zijn en naar je lichaam te luisteren. Als je het gevoel hebt dat je de behandeling wilt opgeven, moet je stoppen. Bovendien kan het sapdieet maximaal 7 dagen gevolgd worden. Het is geen aanbevolen regelmatig dieet. Maar slechts één dag sapkuur kan ons een gevoel van lichtheid en comfort geven.

Recepten voor het sapdieet

Het sapdieet is eigenlijk een volledig actieveld voor onze smaakpapillen – naar onze eigen smaak. We mengen fruit en groenten volgens onze smaak, zoals:

 • watermeloen en meloensap,
 • wortel-, grapefruit- en appelsap met toegevoegde citroen en gember,
 • komkommer, sla, selderij en appelsap,
 • sinaasappel-, limoen- en appelsap,

Het sapdieet kan ook online worden besteld als onderdeel van een doosdieet. De kosten zijn afhankelijk van het aantal dagen dat je het wilt volgen. Een 3-daags dieet kost bijvoorbeeld 160-200 PLN.

Is het sapdieet de moeite waard? Het is zeker de moeite waard om voor je gezondheid te zorgen en een sap detox is een goede stap om je lichaam te reinigen en je eetgewoonten te veranderen.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -