Heiligbeenchakra – seksualiteit en vitaliteit

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Het heiligbeenchakra is verantwoordelijk voor seksualiteit en vitaliteit. Het bevindt zich in de onderbuik, onder de navel. Het is geel of oranje van kleur. Het heiligbeenchakra is de bron van seksuele en creatieve energie. Het is verantwoordelijk voor de creatieve krachten in ons leven. Het is de schakel tussen het lichaam en de ziel. Als het chakra open is, kunnen we volledig leven, onze seksualiteit en creativiteit uiten. Als het geblokkeerd is, kunnen we ons depressief en energieloos voelen.

Wat is het heiligbeenchakra en waarvoor is het verantwoordelijk?

Het sacraal chakra, ook bekend als het tweede chakra, is een yoga-element dat verantwoordelijk is voor het helen en in balans brengen van de energie van het fysieke lichaam. Het is verantwoordelijk voor een goede doorstroming van energie, maar ook voor seksualiteit en creativiteit.

Het sacraal chakra bevindt zich in het navelgebied, meestal ter hoogte van het kruis en heeft de kleur oranje. Het is het centrum dat de vrije stroom van energie in het lichaam mogelijk maakt en ons laat genieten van gezondheid en tevredenheid.

De belangrijkste organen die verantwoordelijk zijn voor het sacraal chakra zijn de nieren, de blaas, de geslachtsorganen en de darmen, maar het beïnvloedt ook de spijsverteringssappen en de metabolische activiteit.

Op het gebied van emoties beïnvloedt dit chakra ons gevoel van eigenwaarde en onze perceptie van gender. Het energieniveau in het heiligbeenchakra kan zowel te hoog als te laag zijn. Overactief betekent te veel gevoeligheid voor seksuele en sensuele energie en geblokkeerd betekent te weinig gevoeligheid op deze gebieden.

Yogahoudingen, meditatie, affirmaties en een maansteen kunnen worden gebruikt om het heiligbeenchakra te openen. Je kunt ook energietherapie gebruiken om je stemming te verbeteren en zintuiglijke genoegens te ervaren.

Het heiligbeenchakra is gerelateerd aan het element water en beïnvloedt onze vrijheid en openheid ten opzichte van ons lichaam. De werking ervan zorgt voor een goede doorstroming van energie door het hele lichaam, wat weer leidt tot een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Hoe de sacraalchakra deblokkeren?

Het deblokkeren van het sacraal chakra is een belangrijke stap op onze spirituele reis. Het sacrale chakra wordt ook wel Swadhisthana genoemd en bevindt zich in het oranje onder de navel. Het is verantwoordelijk voor ons gevoel van seksualiteit en is verbonden met de geslachtsorganen. Een goed werkend sacraal chakra voorziet ons van een volledige energiestroom en is het kruispunt voor de andere grote chakra’s. Als het heiligbeenchakra in balans is, zorgt het voor een goede doorstroming van energie in ons energiesysteem en in onze organen en lichaamsvloeistoffen.

Om het heiligbeenchakra te deblokkeren, kunnen we ons het beste richten op oefeningen die ons helpen onze seksualiteit te verkennen en te accepteren. We kunnen beginnen met meditatie, fysieke oefeningen zoals yoga of andere asana’s om ons te helpen de energie in ons lichaam en in de chakra te harmoniseren en de acceptatie van ons lichaam aan te moedigen. We kunnen ook verschillende ontspanningstechnieken gebruiken, zoals kijken naar de ondergaande zon, om ons te helpen de energie in ons lichaam te deblokkeren.

Als we een onbalans ervaren in ons heiligbeenchakra, kunnen we gebruikmaken van sekstherapieën om ons te helpen onze seksualiteit te begrijpen en te accepteren en ons meer op ons gemak te voelen in ons lichaam. Dit zal ook helpen bij seksuele bevrediging.

Om het heiligbeenchakra te deblokkeren, hebben we soms de hulp nodig van een derde partij, zoals een therapeut, die ons kan helpen met het probleem. Dit zal ons helpen om de energieën in ons energiesysteem te deblokkeren en de energiestroom in het tweede chakra te vergroten. Op deze manier zullen we in staat zijn om de kracht van ons heiligbeenchakra volledig te benutten en te putten uit zijn vitale energie.

Affirmaties en meditaties met het heiligbeenchakra

Affirmaties en meditaties met het sacraal chakra zijn een uitstekende manier om innerlijke balans en gezondheid te hervinden. Het heiligbeenchakra bevindt zich tussen onze heupen, net boven onze geslachtsdelen. Het is de plek waar onze levensenergie en creativiteit het sterkst voelbaar zijn. Als je je heiligbeenchakra wilt versterken, zijn affirmaties en meditaties een geweldige manier om dat te doen.

Affirmaties zijn positieve uitspraken die je kunt herhalen om positieve gevoelens te versterken. Je kunt je eigen affirmaties verzinnen of bestaande gebruiken. Voorbeelden van zulke affirmaties zijn: “Ik ben zuiver van geest en zuiver van hart”, “Ik druk liefde en begrip voor mezelf uit”, “Mijn leven is vol schoonheid en vreugde”.

Meditatie is een uitstekende manier om harmonie en eenheid met jezelf te ervaren. Het is ook een uitstekende manier om een betere slaapkwaliteit te krijgen, de immuniteit te versterken, stress te verlichten en het algehele welzijn te verbeteren. Om het sacraal chakra te versterken kun je edelstenen gebruiken zoals carneool, rozenkwarts of malachiet. Stop een van deze stenen in je zak of houd hem in je hand tijdens de meditatie. Je kunt je ook een helder oranje licht in je heiligbeenchakra voorstellen. Herhaal de affirmaties, concentreer je op je ademhaling en geniet van de heerlijke gevoelens.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -