Geen idee voor een wintervakantie? Wat dacht je van de Italiaanse bergen!

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

De winterse schoolvakanties waren tot voor kort in volle gang in ons land en dat betekende de perfecte gelegenheid om te gaan skiën en snowboarden met het hele gezin of een groep vrienden. Nu de kinderen weer naar school zijn, kun je misschien beter aan jezelf denken!

Er is geen tekort aan bergen in Europa, waar je goed geprepareerde pistes en gezellige bergstadjes met comfortabele hotels en pensions vindt. Onze keuze viel op de Italiaanse Dolomieten, met name het skioord Cortina d’Ampezzo.

Artikel in samenwerking met Scandinavië

Wat dacht je van de Italiaanse bergen!
Wat dacht je van de Italiaanse bergen!

De stad ligt in een prachtig bekken dat aan alle kanten wordt omringd door de hoge Dolomieten, met de rotsmassieven Tofana en Cristallo die boven de 3200 meter uitsteken. Het centrum bestaat uit dicht op elkaar gebouwde Alpenhuizen met talrijke pensions, hotels en restaurants waar lokale delicatessen worden geserveerd. De hoofdstraat, Corso Italia, volgt een bocht en wordt omzoomd door massa’s toeristen uit vele landen. Natuurlijk is er geen tekort aan winkels en pubs langs deze weg. Tussen de dichte bebouwing valt de barokke kerk Santi Filippo e Giacomo op aan het grootste plein van de stad.

Het gebied biedt pistes voor zowel beginners als gevorderden, voor beginners raden we het gebied onder de Tofana aan, iets moeilijker zijn de pistes op het Ra Valles plateau, in Cortina kun je ook de zwarte piste af, waar World Cup wedstrijden worden georganiseerd. Er rijdt een skibus tussen de verschillende bergmassieven, waarvan er een je naar de Passo Falzarego brengt. In de buurt van de pas ligt het prachtige skigebied van Monte Lagozuoi met de gelijknamige top op een hoogte van 2.752 m. Een kabelbaan brengt je naar de top, en op een aangelegd terras kun je een deel van de Dolomieten bewonderen met de hoogste toppen van Marmolada en Civetta. Een echte zeldzaamheid is de piste tussen verticale rotsen die van Monte Lagazuoi naar Passo Falzarego leidt, en voor liefhebbers van sleeën is er ook een rodelbaan en een spelletje curling, d.w.z. glijden met een stenen ‘ijzer’ naar een doel en het ijs borstelen om de glijding te verbeteren.

Italiaanse bergen
Italiaanse bergen

Voor een geweldige skireis naar de Dolomieten is het essentieel om je van tevoren voor te bereiden, ten eerste natuurlijk de reis, met de auto of je kunt gebruikmaken van de winteraanbieding van luchtvaartmaatschappijen, en ten tweede de accommodatie, hotels kun je online checken en boeken. Een uiterst belangrijke zaak om te regelen voordat je gaat skiën is een reisverzekering, die je in de eerste plaats beschermt bij een ongeval tegen medische kosten, en ook onze skiuitrusting in geval van schade of diefstal.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -